Magazin

Tavaszi megújulás - hogyan?

2013-06-03 Horváth Krisztián


Megérkezett a jó idő, itt az ideje az irodát vagy a dolgozószobát is kiporolni, új székekkel frissíteni környezetünket, és áldozni az egészséges ülés oltárán. De előbb adunk pár tippet, hogyan érdemes a tavaszi nagytakarítást elvégezni. Még mindig nem késő nekilátni, több kerületben még hátra van a lomtalanítás, és nemsokára mi is meglepetéssel készülünk! 


Korábban is adtunk már szaktanácsokat bútorápolási témakörben, most kifejezetten a tavaszi megújulással kapcsolatban segítünk.

Az alapszabály a bentről kifelé és fentről lefelé való takarítás legyen. Ne dolgozzunk magunk ellen, hisz a por újra visszaül mindenhova, ha nem gyűjtjük össze megfelelően, vagy rossz irányba haladunk. Székeinket is ilyen módon tisztítsuk és portalanítsuk: először a szövet vagy bőr elemeket kezeljük (szövet esetén érdemes kültéren végezni a kiporolást vagy porszívózást), majd a további alkatrészeket töröljük át, bentről kifelé haladva. Ha székünk karfája vagy csillaga fa felületű, annak védelméről is gondoskodjunk megfelelő bútorápoló szerekkel.

A pókhálózás nem csak a rejtett sarkokat, a magasan levő dolgokat (csillár, karnis) érinti, de székünk bonyolult formáit is előszeretettel választhatják hálószövésre a pókok. Fontos, hogy a pókhálókat alaposan távolítsuk el, hogy a további por megtapadását ne segítsék elő a maradványok.

Székünk felületétől függően nem csak a portörlés, de a gyengén nedves ronggyal való áttörlés is sokat használ, különösen ha a további porosodást szeretnénk elkerülni. Speciális felületű műanyagoknál válasszunk szivacsot a felülettisztításra. Ha makacsabb szennyeződésektől akarunk megszabadulni (például amilyen lábbelink nyomán a csillagon kialakulhatnak), enyhén mosószeres vizet is használhatunk a tisztításhoz. Semmiképp se "áztassuk el" a mozgó alkatrészeket bő vízzel, mert mindenhová beszivárogva olyan rozsdásodást idézhetünk elő, amit egyrészt nem is veszünk majd észre, másrészt csökkentheti székünk élettartamát. Igaz ez a görgőkre is!

Ne feledkezzünk meg a szék alatti felületről sem. Parketta esetében ellenőrizzük, hogy a görgők felülete nem sértette-e fel a fát. Ha akár csak kisebb sérüléseket is látunk, azonnal cseréljük le az azt okozó, elégtelenül működő görgőket. A kisebb felületi sérülésekből keletkeznek - viharos gyorsasággal - a nagyobbak. Igaz ez a padlószőnyegre vagy hagyományos szőnyegekre is: alaposan porszívózzunk ki székünk alatt, lazítsuk fel a szék súlyától összetapadt anyagot is. Járólap vagy más szilárd burkolat esetében is ellenőrizzük, hogy intakt-e a felület. Ha úgy ítéljük meg, hogy rossz görgő van székünkön, cseréljük ki! Az Irodabutikban is árulunk például speciális parkettagörgőket.

Bizonyos esetekben nem érdemes régi székünkön alkatrész- vagy szövetcserét csinálni, mert nem érné meg a befektetett összeg. Ingyenes telefonos segítséget nyújtunk a kérdés eldöntéséhez, valamint ha új széket szeretnél választani, érdemes betérned szaküzletünkbe a 1131 Béke utca 105.-be. Ne feledd: Próbaszék-szolgáltatásunk keretében ingyen visszük és hozzuk lakásodba vagy irodádba a tesztelni kívánt székeket.

Az alábbi kerületekben még hátra van a lomtalanítás, erről se feledkezz meg:

1) IV. kerület - június 5-12.

2) XXII. kerület - június 16-24.

3) XXI. kerület - június 25 - július 7.

 




2016.10.06

Amiken mindenki szívesen ülne: íme a 3 legjobb hálós forgószékünk

Biztos te is láttál már hálós háttámlás forgószéket, de el sem gondolkodtál rajta, miért olyan jó. Segítünk kicsit, összeszedtük az érveket, de ennél többet is adunk: megmutatjuk, melyik Magyarország három kedvenc hálós forgószéke.

Tovább olvasom

2016.08.30

A felfújható bútorok világa

Elérkeztük a következő, laikusok számára komolytalannak tűnő bútorcsoporthoz, amely az utóbbi időben ugrásszerű változásokon ment át, és így teljes joggal belépett a komoly, sőt a dizájnerbútorok világába. Ne hagyjuk tévútra vinni magunkat: ezek a bútorok nem olcsóbbak, sőt... Hiszen a pneumatikus, azaz felfújható ágyak, székek, kanapék és egyéb bútordarabok számos olyan kihívásnak kell, hogy megfeleljenek, aminek az eredménye magas ár lesz.

Tovább olvasom

2017.08.15

2017 TOP irodai forgószékei

Ha te is azok közé tartozol, akik igazán jó forgószéket keresnek, akkor előbb-utóbb felteszed nekünk a kérdést: melyik a legjobb székünk? Erre a kérdésre keressük a választ eddigi idei tapasztalataink alapján.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos