Magazin

Egyedi bútorok egyedi helyen: panoráma a Mátyás-templomból

2017-05-15 Horváth Krisztián


Nekünk is ritkán van részünk abban a kiváltságban, hogy Budapest egyik legszebb, másfelől meg legmagasabb pontján készítünk egyedi bútort. Persze a fellegekben járó elvárások minket is felcsigáznak. :)


A Mátyás-templom, mely egész pontosan a Budavári Koronázó Főtemplom (hivatalos nevén Budavári Nagyboldogasszony-templom), az utóbbi években hatalmas megújuláson ment keresztül, és ehhez most mi is hozzátettünk kicsit.

Speciális környezet egy nem mindennapi tárgynak

Az 1867. évi koronázás emlékére a templomnak ajándékozott miseruha csak akkor pompázhat teljes fényében, ha minden szempontból ideális körülmények közé kerül - nagyjából ezek voltak a templom elvárásai, amikor olyan üveg vitrint rendeltek tőlünk, amiben nem csak az ezüstfonállal átszőtt hernyóselyem anyag színei pompáznak tökéletesen, de védelme is biztosított. 

Mi is lehetne erre tökéletesebb, mint egy méretre gyártott, teljesen körbejárható üveg vitrin LED-es világítással?

A Szent István-(Gara-)kápolnába szállított tartó igazán fennkölt látvánnyá teszi tartalmát. Ha legközelebb egyedi bútorra gondoltok, ne csak egy irattartó jusson az eszetekbe, hanem akár ez a pompás darab is:

Nem csak a "földszinten" dolgoztunk

Bár a torony kilátószintjéhez "csak" 197 lépcsőfok vezet, a számozás mégis 200 lépcsőfokot jelez. Nos, nem volt könnyű a szűk csigalépcsőn ilyen magasságba feljuttatni annak a beépített szekrénynek a darabjait, amit szintén mi készítettünk, de végül sikerült!

(Segítünk kicsit: a szekrény olyan jól illeszkedik a környezethez, hogy sokan észre sem vettétek: az a bizonyos boltíves, fa berakásos, ajtónak tűnő objektum dícséri a mi munkánkat.)

És ha már ott voltunk fent...

Csodálatos látvány tárul az ember szeme elé, természetesen ezt is megosztjuk veletek:




2016.10.06

Amiken mindenki szívesen ülne: íme a 3 legjobb hálós forgószékünk

Biztos te is láttál már hálós háttámlás forgószéket, de el sem gondolkodtál rajta, miért olyan jó. Segítünk kicsit, összeszedtük az érveket, de ennél többet is adunk: megmutatjuk, melyik Magyarország három kedvenc hálós forgószéke.

Tovább olvasom

2016.08.30

A felfújható bútorok világa

Elérkeztük a következő, laikusok számára komolytalannak tűnő bútorcsoporthoz, amely az utóbbi időben ugrásszerű változásokon ment át, és így teljes joggal belépett a komoly, sőt a dizájnerbútorok világába. Ne hagyjuk tévútra vinni magunkat: ezek a bútorok nem olcsóbbak, sőt... Hiszen a pneumatikus, azaz felfújható ágyak, székek, kanapék és egyéb bútordarabok számos olyan kihívásnak kell, hogy megfeleljenek, aminek az eredménye magas ár lesz.

Tovább olvasom

2017.08.15

2017 TOP irodai forgószékei

Ha te is azok közé tartozol, akik igazán jó forgószéket keresnek, akkor előbb-utóbb felteszed nekünk a kérdést: melyik a legjobb székünk? Erre a kérdésre keressük a választ eddigi idei tapasztalataink alapján.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos