Magazin

Hihetetlenül rugalmas: ez a jövő irodai megoldása?

2017-01-31 Horváth Krisztián


Olvashattatok már az Irodabutik Magazinban sokféle irodai megoldásról, köztük egyterű, többterű, kétéltű meg éppen "beszippanó" csodákról is. Most azonban még ezeknél is érdekesebb dolog következik...


Mit szólnál hozzá, ha az irodai teret úgy rendezhetnéd át, hogy még a falakat is mozgathatod?

Tetszene? Nemsokára megteheted!

Amit most mutatunk, az egyelőre csak egy iskolában létezik, ott azonban már valóság. Túllépve a magyar oktatás sivárságán Szöulba utazunk, ahol a dinamikusan változó összetételű és méretű osztályok a diákok leghatékonyabb fejlődését eredményező környezetet hoznak létre.

Magyarul: mindig úgy szervezik a mikroközösségeket az intézményen belül, hogy az azonos szinten levő tanulók egy csoportba kerüljenek, így gyorsabban haladhassanak.

Igen ám, de ehhez dinamikus környezetre is szükség van, hisz a helyigény is folyamatosan változik.

És nincs ez másképp egy hatékonyan működő irodában sem, ahol a változó és gyorsan bonyolódó projektek hatékony csapatokat követelnek meg. A jó munkához pedig szükségesek a környezeti feltételek.

A megvalósított rendszer lelkét természetesen a mozgatható falak adják.

Ezek mindössze egyetlen tengely mentén vannak fixen rögzítve, így az okos tervezésnek hála többféle módon is újraszabhatják a teret. Mindezt ráadásul úgy, hogy a természetes fényt sem zárják ki.

A falak emellett elég vastagok is a hangszigeteléshez, illetve ahhoz, hogy mindenféle fakkokat és akasztókat alakíthassanak ki rajtuk. Ez nem csak egy iskolában, de egy irodában is éppen annyira hasznos lehet.

 

A tervezők profi módon oldották meg a kábelek elvezetését is, ami szintén igen fontos szempont.

Kíváncsian várjuk, hogy mikor találkozhatunk hasonlóan ötletes megoldásokkal a hazai közösségi terekben vagy munkahelyeken is. Ha tudsz ilyenről, feltétlenül jelezd nekünk, mert örömmel derítjük fel!

Hasonló elképzeléseket szeretnél megvalósítani?

 

Partnereid leszünk benne!

A BútorButik kreatív tervező és kivitelező csapata örömmel várja, hogy a te munkahelyedet is átszabhassa. Keress bennünket!




2016.07.14

Emagra székek első kézből

Az Irodabutik 2016-tól a kiváló minőségű és 5 év garanciával rendelkező cseh gyártmányú Emagra székek hivatalos hazai forgalmazója.

Tovább olvasom

2018.01.09

Húsba vágó: mitől lesz jó egy irodaszék?

Sokat írtunk már arról, mitől válik igazán egészségessé egy irodaszék, most azonban pénztárcavédő percek következnek. Ennek apropóját máris eláruljuk, és rengeteg pénzt spórolunk meg neked.

Tovább olvasom

2017.01.18

Döbbenet: így dolgoznak a multik

Celluxszal szervizelni egy drága széket? Kihagyni a csapágyat? Pozitív példákat szeretünk hozni a minőségi ülés világából, szándékosan kerüljük a negatívakat. De néhány gányolás mellett mi sem tudunk elmenni szó nélkül...

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos