Magazin

Ideje a kínai szivárványra is figyelni

2017-01-19 Horváth Krisztián


Emeljük tekintetünket dizájn szempontjából is Kínára, mert az ipari óriás hamarosan más területeken is trend-diktálóvá válhat. Hoztunk egy igen színes példát a közelmúltból.


Hogy miket lehet irodai terekbe tenni manapság? Szinte bármit!

Nemrég hoztunk is egy példát egy olyan hálós akadálypályáról, ami nem csak csapatépítő, de egészséges és motiváló is.

Ennek az "aktív iroda" koncepciónak egy újragondolt változata lehet az irodai labirintus.

Míg a hálós pálya a testet, addig az irodai fénylabirintus a szellemet mozgatja meg. Mindkettőre szükségünk van ahhoz, hogy igazáb kiemelkedő munkát végezhessünk, emellett pedig a nap végére is maradjon még némi energiánk.

A brute delux kínai építészstució által életre hívott koncepció valósággal elnyeli a látogatóját. De pontosan ez a célja. Eredeti nevén yǔzhòu-nak hívják, és 2,5 méter magas akrill üveg táblálból építették fel. Nomeg persze fényből! A dolog trükkje a félig áteresztő fóliázás, amitől egyik oldalról tükör, másikról viszont áttetsző üveg minden panel.

Az egészben az a leginkább megtévesztő, hogy az építmény gyakorlatilag átlátszó, azonban a plexi lapokba vágott lyukak és a rájuk eső fény még sokkal zavarbaejtőbbé teszi őket, mintha klasszikus labirintus-falak lennének. Érezzük, hogy nem egyetlen fal vesz bennünket körül, hanem egyszerre egy tucat, amitől még nehezebb lehet meglelni a kiutat.

Hogy még nehezebb legyen a "szökés", az egész nem négyzetes, hanem háromszög-struktútára épül, amit az emberi agy nehezebben fogad be. 

Éhenhalni persze senki sem fog doabent, hiszen a teljes építmény nem olyan hatalmas. Mégis arra tökéletesen elég, hogy egy gondolatébresztő, kreativitás-serkentő sétát tegyünk benne, és elvesszünk pár percre, kiszadva a napi rutinból.

Az átlátszó anyagok használata az irodai terek szabdalásában egyébként egyre nagyobb divat. Ez egy extrém példa, de kíváncsiak, vagyunk, mikor fog először megjelenni hazai multiknál vagy menő irodaházakban egy hasonló építmény.

Mi készen állunk rá, hogy segítsünk neked a megvalósításban!

A Bútorbutikban az ország legmenőbb építészeti üvegei közül válogathatsz, méret, szín és minta tekintetében pedig semmilyen megkötés nincsen! Szárnyalhat a fantáziád.




2016.10.06

Amiken mindenki szívesen ülne: íme a 3 legjobb hálós forgószékünk

Biztos te is láttál már hálós háttámlás forgószéket, de el sem gondolkodtál rajta, miért olyan jó. Segítünk kicsit, összeszedtük az érveket, de ennél többet is adunk: megmutatjuk, melyik Magyarország három kedvenc hálós forgószéke.

Tovább olvasom

2016.08.30

A felfújható bútorok világa

Elérkeztük a következő, laikusok számára komolytalannak tűnő bútorcsoporthoz, amely az utóbbi időben ugrásszerű változásokon ment át, és így teljes joggal belépett a komoly, sőt a dizájnerbútorok világába. Ne hagyjuk tévútra vinni magunkat: ezek a bútorok nem olcsóbbak, sőt... Hiszen a pneumatikus, azaz felfújható ágyak, székek, kanapék és egyéb bútordarabok számos olyan kihívásnak kell, hogy megfeleljenek, aminek az eredménye magas ár lesz.

Tovább olvasom

2017.08.15

2017 TOP irodai forgószékei

Ha te is azok közé tartozol, akik igazán jó forgószéket keresnek, akkor előbb-utóbb felteszed nekünk a kérdést: melyik a legjobb székünk? Erre a kérdésre keressük a választ eddigi idei tapasztalataink alapján.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos