Magazin

Merre vannak a papírmentes irodák?

2014-06-30 Horváth Krisztián


Időről időre felmerül a kérdés, mikor érkeznek el valójában a papírmentes irodák? Lássunk egy rövid helyzetjelentést!


A témával kapcsolatos legújabb felmérést Hollandiában és Németországban végezték. Mindenekelőtt arra voltak kíváncsiak, a dolgozók miképp vélekednek magáról a papírmentes rendszerről. A német alkalmazottak 38%, míg a hollandoknak 85%-a tartja valószerűnek és kivitelezhetőnek a papírmentes irodákat. Ettől függetlenül 64-67%-ban úgy gondolják, hogy továbbra sem lehet majd elkerülni a fontos munkaanyagok kinyomtatását. 

Míg a németek átlagosan naponta és fejenként 25 oldalt printelnek ki, addig a hollandok 9-et, ezzel előbbiek 0,68, utóbbiak 0,24 fát használnak fel évente.

Az is érdekes, hogy a német dolgozók 46%-át segíti a tény, ha asztalukon látják a kinyomtatott, még feldolgozásra váró teendőket, 31%-ukat viszont kifejezetten zavarja ez a fajta munkamódszer. 12%-uk érzi úgy, hogy papírokkal a társaságukban jobban megy a munka és a feladatok megoldásának magaslatán állnak.

Szintén érdekes, hogy a németek 87%-nak illetve a hollandok 77%-nak leegyszerűsíti a dokumentumok megőrzését, ha azokat digitálisan, és nem papír alapon kell tárolniuk. Ide kapcsolódik a megoszthatóság kérdése is: itt egyértelműen tarolnak az elektromos megoldások. A németek 76, a hollandok 93%-a érzi úgy, hogy könnyebb az elektromos dokumentumok megosztása.

A felmérés tapasztalatai szerint a kisebb cégek sokkal gyorsabban átveszik az efféle innovatív munkamódszereket és újításokat, mint a nagyok. A németek többsége bár kötődik a papír által nyújtott biztonságérzethez, de nyitott az új megoldásokra is.

Mit gondoltok, a magyar irodák hogy vannak a kérdéssel? Nálunk mikor várható áttörés? Vagy egy olyan papír alapú társadalomban, mint a mienk, hiába várunk a váltásra?

forrásunk




2016.07.14

Emagra székek első kézből

Az Irodabutik 2016-tól a kiváló minőségű és 5 év garanciával rendelkező cseh gyártmányú Emagra székek hivatalos hazai forgalmazója.

Tovább olvasom

2018.01.09

Húsba vágó: mitől lesz jó egy irodaszék?

Sokat írtunk már arról, mitől válik igazán egészségessé egy irodaszék, most azonban pénztárcavédő percek következnek. Ennek apropóját máris eláruljuk, és rengeteg pénzt spórolunk meg neked.

Tovább olvasom

2017.01.18

Döbbenet: így dolgoznak a multik

Celluxszal szervizelni egy drága széket? Kihagyni a csapágyat? Pozitív példákat szeretünk hozni a minőségi ülés világából, szándékosan kerüljük a negatívakat. De néhány gányolás mellett mi sem tudunk elmenni szó nélkül...

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos