Magazin

Egy zseniális asztal

2013-10-14 Horváth Krisztián


Bútorok iránti szenvedélyünk lehetetlenné tette, hogy ezt ne mutassuk meg nektek.


Ez az asztal teljesen automatikus, és egy 180 éve megalkotott koncepciónak, az angolul "radial table"-nek nevezett konstrukció továbbgondolása. Az eredeti tervezője Robert Jupe volt, aki 1835-ben szabadalmaztatta ötletét. Lényege, hogy az asztal sugara változtatható. A megnövekedett sugárral járó nagyobb felületet a 19. századi változaton még kézzel kellett kipótolni: bizonyos elemeket manuálisan kellett beilleszteni.

Az eredeti valahogy így működött:

 

Egy régi ötlet újjászületik

David Fletchner 30 éve tervez és gyárt egyedi bútorokat, és megtetszett neki az ötlet. Elgondolása abban hozott újat, hogy teljesen automatizálni akarta a kinyitás folyamatát. A több, mint 5000 önálló alkatrészből felépülő asztalt teljes egészében számítógépen tervezte, a standardizált modellt pedig több, mint egy évtized alatt alkotta meg. Mint a mellékelt ábra mutatja, erőfeszítései sikerrel jártak.

A ma Fletchner-Capstan asztalként megvásárolható bútordarab tervezéséről, összeszereléséről itt nézhettek meg további videókat: http://fletchertables.com/videos/

Aki szeretne venni egyet, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia: a legkisebb változat, mely összecsukva 1,5, kinyitva 2 méter átmérőjű, 6 millió forintért vihető el, a legnagyobb pedig (összecsukva 2,28, kinyitva 3 méter átmérőjű) 12.000.000 forint.

Hasonlóan jú bútoros ötletek érdekelnek? Várunk a BútorButikban, kattints!

 




2016.10.06

Amiken mindenki szívesen ülne: íme a 3 legjobb hálós forgószékünk

Biztos te is láttál már hálós háttámlás forgószéket, de el sem gondolkodtál rajta, miért olyan jó. Segítünk kicsit, összeszedtük az érveket, de ennél többet is adunk: megmutatjuk, melyik Magyarország három kedvenc hálós forgószéke.

Tovább olvasom

2016.08.30

A felfújható bútorok világa

Elérkeztük a következő, laikusok számára komolytalannak tűnő bútorcsoporthoz, amely az utóbbi időben ugrásszerű változásokon ment át, és így teljes joggal belépett a komoly, sőt a dizájnerbútorok világába. Ne hagyjuk tévútra vinni magunkat: ezek a bútorok nem olcsóbbak, sőt... Hiszen a pneumatikus, azaz felfújható ágyak, székek, kanapék és egyéb bútordarabok számos olyan kihívásnak kell, hogy megfeleljenek, aminek az eredménye magas ár lesz.

Tovább olvasom

2017.08.15

2017 TOP irodai forgószékei

Ha te is azok közé tartozol, akik igazán jó forgószéket keresnek, akkor előbb-utóbb felteszed nekünk a kérdést: melyik a legjobb székünk? Erre a kérdésre keressük a választ eddigi idei tapasztalataink alapján.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos