Magazin

A küzdelem motivál: háló az irodában

2016-11-21 Horváth Krisztián


Lehetséges egyszerre motiválni a dolgozókat, miközben kihívások elé állítjuk őket, jól is érzik magukat és még némi testmozgást is csempészünk a napjukba? Igen! Íme egy remek példa.


Manapság egyre több időt töltünk a munkahelyünkön, ezért mindenki igyekszik azokat minél otthonosabbá varázsolni. Ennek egyik eleme lehet olyan közösségi terek vagy eszközök elhelyezése, amik nem csak a feszültséget segítenek levezetni, de mozgásra, versenyekre és egyéb élményekre is lehetőséget adnak.

Előre mutató példa

Németországban, Cologne városában készült egy hatalmas százlábú, egy afféle végeláthatatlan cső, aminek 10-20 éve még nem biztos, hogy láttuk volna értelmét. Manapság azonban az ilyen megoldások jelentik az élhető munkahelyek élvonalát.

Ez a hatalmas hálós labirintus több célt szolgál: egyrészt nem egyszerű végighaladni rajta, így a szellemi munkában elfáradt dolgozókat testmozgással frissíti fel.

Másrészt a küzdelmes haladás nem várt pszichológiai előnyökkel is jár: többféleképpen is lehet motiválni valakit, és akár a legegyszeűbb, de a szokásos kihívásoktól eltérő feladat is nagyban javíthatja a munkakedvét és munkateljesítményét.

A szerkezet alul szűkebb alagutakkal indul, melyek segítik a felmászást, és a balesetvédelmet is szolgálják: nem lehet le- vagy kiesni belőlük. Fent aztán kiszélesedő, laposabb terek várják a kalandozókat, hogy találkozásokra, beszélgetésekre, pihenésre nyújtsanak lehetőséget.

Ezek mellett persze az adott cégnek is hatalmas presztizs egy ilyen "építmény", hiszen ennek hamar híre megy (mi is írunk róla most, nem?). Sokkal több és jobb munkaerő akar olyan helyen dolgozni, ahol látható, hogy törődnek a munkavállalók mindenféle kondíciójával.

A jövőben egyre inkább presztizskérdés lesz az ilyesmi, hiszen nálunk is egyre több olyan irodai tervet kérnek a megrendelők, amiknél elsőrendű szempont a munkavállalók igényeinek minél jobb kiszolgálása. A boldog munkatárs sokkal hatékonyabb munkatárs.

A háló nem csak nagyban menő

Mintha mostanában a szokottnál is nagyobb lendülettel jönne divatba a háló, mint anyag.

Nem csak a belsőépítészeti megoldások esetében, de a komplett irodatervezéseknél is. Hogy miért mondjuk ezt? Mert tőlünk is egyre többen rendelnek hálós kiképzésű irodai székeket. 

Ezeknek számolatlanul sok előnye van, amiket összeszedtünk, és ezen az oldalon meg is nézhetitek őket.
2016.10.06

Amiken mindenki szívesen ülne: íme a 3 legjobb hálós forgószékünk

Biztos te is láttál már hálós háttámlás forgószéket, de el sem gondolkodtál rajta, miért olyan jó. Segítünk kicsit, összeszedtük az érveket, de ennél többet is adunk: megmutatjuk, melyik Magyarország három kedvenc hálós forgószéke.

Tovább olvasom

2016.08.30

A felfújható bútorok világa

Elérkeztük a következő, laikusok számára komolytalannak tűnő bútorcsoporthoz, amely az utóbbi időben ugrásszerű változásokon ment át, és így teljes joggal belépett a komoly, sőt a dizájnerbútorok világába. Ne hagyjuk tévútra vinni magunkat: ezek a bútorok nem olcsóbbak, sőt... Hiszen a pneumatikus, azaz felfújható ágyak, székek, kanapék és egyéb bútordarabok számos olyan kihívásnak kell, hogy megfeleljenek, aminek az eredménye magas ár lesz.

Tovább olvasom

2017.08.15

2017 TOP irodai forgószékei

Ha te is azok közé tartozol, akik igazán jó forgószéket keresnek, akkor előbb-utóbb felteszed nekünk a kérdést: melyik a legjobb székünk? Erre a kérdésre keressük a választ eddigi idei tapasztalataink alapján.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos