Magazin

Az ülés megöl

2013-11-25 Horváth Krisztián


Érdekes infógrafikát hoztunk Nektek arról, miért halálos az ülés.


Tudtátok, hogy átlag 9,3 órát töltünk üléssel naponta? Ez több, mint amennyit alvással szoktunk (átlag 7,7 óra). A tartós ülés 40%-al növeli annak kockázatát, hogy 15 éven belül meghalunk (olyanokhoz képest, akik nem ülőmunkát végeznek).

Az egészségtelen és túlságosan sok ülés elhízottá tesz minket. 1980 és 2000 között a mozgással töltött idő nem növekedett, míg az üléssel töltött átlagosan 8%-al nött. Az elhízottak száma megduplázódott.

Ahogy leülünk, a láizmok elektromos aktivitása nullára zuhan, a kalórifogyasztás 1 cal/percre esik le. A zsírbontó enzimek aránya is 90%-al csökken. 2 óra ülés után a "jó koleszterin" aránya 20%-ra esik. 24 óra elteltével az inzulin hatékonyságra 24%-al esik, nő a cukorbetegség esélye.

Azok, akik 3 órát vagy többet ülnek a TV előtt, 64%-al nagyobb eséllyel halnak meg szívrohamban. Akik napi 3 órát töltenek a TV előtt mozgás nélkül, ugyanolyan kövérek, mint akik tornáznak is közben. Az üléssel töltött idő mindenképpen növekszik, akár asztalnál, akár kocsiban töltöd. Ragadj meg minden alkalmat a mozgásra: fuss, biciklizz, lépcsőzz lift helyett!

Oszd meg ezt ismerőseiddel is IDE kattintva!
2016.03.09

A 10 legjobb irodai szék – ülnéd őket?

Valljuk be egymás között: te sem valamilyen irodaszéket vennél, hanem a legjobbat.

Tovább olvasom

2014.06.25

Napi szék: full-extrás térdeplő

Mit szólnátok egy térdeplőszékhez háttámlával?

Tovább olvasom

2016.06.17

A SpinaliS székek előnyei

Korábban bepillantást nyertünk a dinamikus ülések legfontosabb jellemzőibe, és megbizonyosodtunk arról, hogy mennyire fontos a jó közérzet és a mozgásszerveink állapotának szempontjából, hogy ne egy adott helyzetbe kényszerítve, statikusan üljünk a székünkön hosszú munkaórákon keresztül. Szóba került a SpinaliS nevű innovatív székcsalád, és megígértük, hogy részletesebben is beszámolunk a termékek kiváló tulajdonságairól.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos