Magazin

Az ültetési rend fontos!

2014-11-26 Horváth Krisztián


Mit gondoltok, lehet hatékony egy tevékenység-alapú iroda? Dolgoztatok már ilyenben? Ha még nem, ideje megismernetek a módszert!


A tevékenység alapú irodában senkinek sincsen fix helye. Elsőre ez furcsa lehet, azonban ha jobban belegondolunk, ma már sokan csak egy laptoppal dolgoznak, a nyomtató központi, a családi képeket pedig kevesen teszik ki az asztalukra.

A legújabb kutatások szerint az ilyen rendszerben működő irodákban pár ügyes módosítással a produktivitás is komolyan növelhető. Például nem mindegy, hogy ki ki mellett vagy éppen kivel szemben ül, ez ugyanis erősen meghatározza azt, mennyit és merre kommunikál. A párbeszédek és akár az elentronikus kommunikáció java is főleg azok felé irányul, akik közelebb vannak hozzánk. 

Éppen a fenti eredmény miatt javasolt a vállalatvezetőknek, hogy időről időre rendezzék át az ülőhelyeket. Főleg a kisebb létszámú irodákban lehet az ültetési rend módosításával fokozni a tevékenységek hatékonyságát, ami végső soron nem csak a jobb munkahelyi hangulathoz, de a bevételek, a profit növekedéséhez is hozzájárulhat.

Bár a magyar munkavállalók szeretnek ragaszkodni megszokott környezetükhöz és nehezen viselik a változásokat, talán mégis érdemes próbálkozni ilyesmivel. 

Ti milyen rendszerű irodában dolgoztok?

 
2016.07.14

Emagra székek első kézből

Az Irodabutik 2016-tól a kiváló minőségű és 5 év garanciával rendelkező cseh gyártmányú Emagra székek hivatalos hazai forgalmazója.

Tovább olvasom

2018.01.09

Húsba vágó: mitől lesz jó egy irodaszék?

Sokat írtunk már arról, mitől válik igazán egészségessé egy irodaszék, most azonban pénztárcavédő percek következnek. Ennek apropóját máris eláruljuk, és rengeteg pénzt spórolunk meg neked.

Tovább olvasom

2017.01.18

Döbbenet: így dolgoznak a multik

Celluxszal szervizelni egy drága széket? Kihagyni a csapágyat? Pozitív példákat szeretünk hozni a minőségi ülés világából, szándékosan kerüljük a negatívakat. De néhány gányolás mellett mi sem tudunk elmenni szó nélkül...

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos