Magazin

Boldog munkatárs = eredményes kolléga

2018-06-20 Kovács Kálmán


Hogyan segítsd egy okos döntéssel, egy trendi megoldással az ideális munkakörnyezet kialakítását? Hogyan tedd cégedet egy olyan hellyé, ahova örömmel járnak be, és a maximumot hozzák ki magukból a kollégák?


Ismered azt a jelenséget, amikor egy dolgozó 10 perccel a munkaidő kezdete után érkezik és 5 perccel a vége előtt távozik? Amikor a humor és jókedv már rég nem dobja fel a mindennapok hangulatát?

Amikor a vezető néha szomorúan, néha dühösen nyugtázza, hogy romlik a teljesítmény, leszállóágba kerül a hatékonyság és a kollégák arcán fásultság, kedvtelenség figyelhető meg minden áldott nap, amikor elkezdik a munkát.

Ilyenkor a vezető tudja: BAJ VAN. Nem is kicsi. A betegszabi egyre gyakoribb jelenség, és egyre több kolléga küldi be postán a táppénzes papírt. Vajon ezek valós egészségügyi problémák? Vagy csak egy kis átmeneti munkaundor? Netán már állást is keresnek?

Igen. A cégvezető tudja, hogy tenni kéne valamit. Csak azt nem tudja mit.

Ha átélted már ezt az élményt, nem a Te hibád. Gyakran nyúlnak a vezetők az első számú motivációsnak vélt eszközhöz. Ha nem akarják elveszteni az egyébként korábban jól dolgozó kollégát, megemelik a fizetését. Ami gyakran csak átmenetileg nyújt megoldást. Pár hónap múlva a magasabb bér ellenére mégis ugyanott tartanak: fásult, kiégett, kedvtelen kollégák járnak be az irodába.

Azonban még mielőtt nekiesnénk a munkatársaknak…. Mentségükre, nem ők tehetnek róla…

A kiégés, amelybe vélhetően beleestek, egy hosszútávú, fokozott érzelmi megterhelés. A túl sok feladat, és a „rossz” stresszhatások miatt létrejövő fizikai, érzelmi és mentális kimerülés.

Kialakulásáért azonban nem elsősorban az alulfizetettség okolható (nyilván ez is a lajstromon van), hanem a folyamatosan fennálló stressz, megterhelés, a kevés motiváció, ÉS a munkahelyi elégedetlenség is.

Nálad milyen hatások érik a munkatársakat?

Egy cég meg tud lenni márkás nyomtató és gigantikus méretű díszakvárium nélkül. Azonban hosszú távon nem lehet meg motivált, a cég felé elkötelezett emberek nélkül. Annyira nyilvánvaló ez a tény, mégis… Erről sokan megfeledkeznek.

A legtöbben megpróbálják szinten tartani, vagy évről-évre növelni a bevételeiket. Ha valami nehézség adódik, akkor erre a leggyakoribb reakció az, hogy csökkentik az “extra” kiadásokat és juttatásokat. Elmaradnak a céges csapatépítők, a közös vacsorák. Megszűnik a kondibérlet, nem jön többé az irodai masszőr… A munka pedig ettől valahogy egyre nyomorúságosabb lesz. Mert a kollégák mindehhez már hozzászoktak.

A legtöbben azt hiszik, hogy a Google vagyonokat költ az alkalmazottak különleges dolgaira. Arra, hogy egy igazán jó munkahellyé tegyék számukra a céget, ahova reggelente szinte rohannak be a kollégák, hogy végre dolgozhassanak… (Ping-pong asztal, relax szoba, és hasonlók esete….)

Pedig ez nem így van. Laszlo Bock, a Google Titok c. könyv szerzője szerint a dolgozói elégedettséget fokozó programok legtöbbje nem, vagy alig kerül pénzbe a Google számára. Ennek ellenére a Google 30-nál is többször nyerte el a „legjobb munkahely” címet a Great Place to Work Institute jelölése alapján.

Mégis, hogyan csinálják?

Te mit látsz a fenti fotón?

Igen, legtöbbször olyan apróságok járulnak hozzá a dicséret és a fizetésemelés mellett a jó közérzethez, mint a trendi, kényelmes irodai eszközök.

Például a fentebb látható “függőfotel” - amely ugyan klasszul mutat, mégsem hiszem, hogy különösebben kényelmes és egészséges lenne dolgozni. Maximum belehuppanni egy pár percre…

Talán kitaláltad már, mire szeretnék rámutatni: Van itt valami, amivel pedig sokkal eredményesebben oldhatod meg, hogy a munkatársak örömmel járjanak be dolgozni, és üljenek le a saját asztaluk mellé. Akár napi 6-8 órá-ban is.

Az irodai szék.

Talán nem is gondolnád elsőre, hogy ez lehet az egyik kulcsa a hatékony munkavégzésnek, az egészséges munkakörnyezetnek és a benti jó hangulatnak.

Legtöbben csak egy berendezési tárgynak tekintik, amelynek azon túl, hogy le tudjanak ülni valahova a kollégák, másodlagos szempontja lehet, hogy lehetőleg még jól is nézzen ki. A cégvezetők, vagy a beszerzésért felelős kollégák ilyenkor esnek abba a hibába, hogy a külcsín, a design a kényelem, egészségesség és biztonság kárára megy.

Te beleestél már ebbe a hibába? Nálatok milyenek a székek? Jó érzés bennük 6-8 órát, akár egyhuzamban is ülni? - Átültél valaha is a kollégáid székébe - csak úgy próbaképp?

Te vajon milyen székeket vásároltál anno, amikor berendezted az irodát?

  • A legolcsóbbat, amelyek a célnak épp megfelelt és ár-érték arányban korrektnek tűnt?
  • A legdizájnosabbat, amely jól mutat?
  • Amelyikben a kiválasztáskor kényelmes volt ülni? (kb. 30 másodpercig, amíg kipróbál-tad?)
  • Vagy amely masszívnak, strapabírónak tűnt?

De vajon a gerincük épségére, védelmére gondoltál-e akkor, amikor a széket megvásároltad a dolgozóidnak? A legtöbb cégvezetőnek, döntéshozónak ez a szempont eszébe sem jut.

Most állj meg egy pillanatra és emlékezz vissza arra, hogyan állnak fel nap végén, vagy akár ebédidő magasságában a kollégák? Kaptad már őket azon, hogy a derekukhoz, a hátukhoz nyúlnak, és a fájdalmas jaj-kiáltással nyújtóztatják ki magukat?

Ha igen, akkor sajnos Nálad is fennáll a veszélye annak, hogy előbb- utóbb “gerincproblémák miatt” szaporodni kezdenek a benyújtott táppénzes papírok az asztalodon…

A munkahelyi környezet és miliő – jóval fontosabb a kollégák számára, mint ahogy gondolnád…

Hiszen jóval több időt töltenek - gyakorta megfeszített munkatempóban – a munkahelyükön, mint hétköznap a saját családjukkal.

Napi 6-8-10 órát ülnek.

Ha feltennéd a körkérdést odabent, hogy kinek fáj gyakorta a háta, dereka, lehet meglepődnél a végeredményen.

A hátfájdalom ma már népbetegség. Azonban, a hát-és derékfájás minden, csak nem normális.

Gyakorta gerincproblémák miatt mennek el betegszabira az emberek. Egyes cégek ezt felismerve ma már irodai masszőrt fizetnek, aki hetente egyszer-kétszer karban tartja, tehermentesíti a gerincizmokat, ezzel enyhítve az ülőmunka negatívumait. (talán érzed Te is, hogy ez ugyan jól hangzik, de kevés a baj megelőzéséhez vagy megszüntetéséhez….)

Sokan egy olyan eszközökhöz nyúlnak, mint a gimnasztikai labda. Amin egyenesen lehet ülni. Cirka 20 percig - mert ezen meg nem kényelmes huzamos ideig dolgozni.

Mindkét fenti megoldás jónak tűnik mégsem az.

A masszőrt nem lehet minden nap a kollégák mögé állítani, a labda pedig menőnek tűnik, de hosszú távon nem helyettesítheti a biztonságos, kényelmes széket.

Azonban van ennél úttörőbb és tartósabb hatást biztosító munkaeszköz is. Ami megtanítja a munkatársakat egészségesen és egyenesen ülni. Ami olyan mintha az irodai masszőrt, a gimnasztikai labdát és a széket kereszteznénk.

Ez pedig nem más, mint a SpinaliS szék.

A SpinaliS szék legnagyobb előnye, hogy EGYENESEN és BIZTONSÁGBAN tart-ja a gerincet.

- Nem engedi a kollégákat görnyedten dolgozni, „kényszeríti őket, hogy egyenesen ülje-nek”. Ezzel erősítve és védve a gerincet. Ez a szék a legjobb irodai barátjuk lesz. A saját masszőrjük. Egy kényelmi szolgáltatás Tőled Nekik.

- Ráadásul egyedül nálunk kötelezettségmentesen kipróbálható. Egészséges tartást biztosító irodai szék - próbalehetőséggel. Egy hétre megkapod tőlünk, így zsákbamacska helyett kollégáid valós visszajelzései és tesztelése után veheted meg.

- Az pedig már csak hab a tortán, hogy a SpinaliS szék igazán trendi, vagány irodát kölcsönöz külcsínben is. Így már az állásinterjúra érkező munkatársakat is leveheted a lábáról. Milyen különleges székeken ülnek itt a kollégák… Az üzenet ebből számukra: Nálatok valóban extravagáns, egészségmegőrző környezetben lehet részük.

- Prémium kategóriás eszközként pedig hatásosan és észrevétlenül oldja meg helyetted a kollégák teljesítményének és munkakedvének fokozását. Csak azt veszed észre, hogy ülnek a helyükön, becsülettel dolgoznak, és nem nyavalyognak többé a hát- és derékfájás miatt….

Tetszik?

Ha igen, hívj minket és kérj egy próbaszéket! Egy egész hétig tesztelheted, és csak ez után kell eldöntened, hogy a szék mehet vagy maradhat. Próbáld ki, vagy akár próbáltasd ki a kollégákkal is.

Meglátod, ez lesz az irodai berendezések terén az egyik legjobb döntésed! Várjuk hívásodat a díjmentes és kötelezettségtől mentes próbaszék megrendelésére itt:

36-1-272-0480

 

És még valami:

Ne felejtsd el letölteni a könnyen érthető, részletes, és érdekes infókat tartalmazó anya-gunkat sem, tudj meg 7 perc alatt mindent az egészséges ülésről, és a Spinális székről, ITT! >>


Ezekkel a termékekkel találkozhattál a cikkben:


SpinaliS ergonomikus szék

SpinaliS Ergonomic
SpinaliS ergonomikus szék

219 213 Ft + ÁFA
278 400 Ft Bruttó

RÉSZLETEK

SpinaliS ergonomikus szék

SpinaliS Hacker
SpinaliS ergonomikus szék

289 921 Ft + ÁFA
368 200 Ft Bruttó

RÉSZLETEK

SpinaliS ergonomikus szék

SpinaliS Navigator
SpinaliS ergonomikus szék

337 008 Ft + ÁFA
428 000 Ft Bruttó

RÉSZLETEK

SpinaliS ergonomikus forgószék

SpinaliS Spider
SpinaliS ergonomikus forgószék

396 535 Ft + ÁFA
503 600 Ft Bruttó

RÉSZLETEK
2016.03.09

A 10 legjobb irodai szék – ülnéd őket?

Valljuk be egymás között: te sem valamilyen irodaszéket vennél, hanem a legjobbat.

Tovább olvasom

2014.06.25

Napi szék: full-extrás térdeplő

Mit szólnátok egy térdeplőszékhez háttámlával?

Tovább olvasom

2016.06.17

A SpinaliS székek előnyei

Korábban bepillantást nyertünk a dinamikus ülések legfontosabb jellemzőibe, és megbizonyosodtunk arról, hogy mennyire fontos a jó közérzet és a mozgásszerveink állapotának szempontjából, hogy ne egy adott helyzetbe kényszerítve, statikusan üljünk a székünkön hosszú munkaórákon keresztül. Szóba került a SpinaliS nevű innovatív székcsalád, és megígértük, hogy részletesebben is beszámolunk a termékek kiváló tulajdonságairól.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos