Magazin

Elkészült gigantikus szövetfalunk!

2017-03-09 Horváth Krisztián


Eljött a fekete székek sötét órája, nincs több unalmas szürke sem. Vége az irodai sivárságnak, beköszöntött a színek kora!


Eddig is rengeteg színünk volt

Most azonban szeretnénk ezeket plasztikusabb formában is bemutatni.

Bár a webáruházunkban minden szék aktuális színválasztékát megtalálhatjátok, tudjuk, hogy sokszor ez nem elég, és eljönnétek megérinteni is a kérdéses szövetet.

Éppen ezért van itt minden egészséges székünk kárpitválasztéka, hogy élőben is lásd, mivel lesz dolgod.

Miért olyan fontos a székek színe?

Ennek a kérdésnek van egy praktikus, egy esztétikus és egy pszichológiai oldala is.

A praktikus szempont az, hogy egyes színek és szövetek jobban bírják a koszolódást és igénybevételt, mint mások.

Talán meglepő lesz, de a fekete a legkényesebb szín, hiszen azon minden apró szösz, szál, haj és koszolódás meglátszik. Az ellenálló képesség persze nem ettől függ, annak a kárpit minőségéhez van köze, és kopásállósági ciklusokban mérjük. Minden minőségi osztályba tartozó szövetünknek jól meghatározott kopásállósága van, amiről tájékoztatunk is téged.

A szék színének esztétikai szempontja természetesen az, hogy milyen színkörnyezetbe fog kerülni. Kolleganőink nagy gyakorlattal segítenek neked megállapítani, hogy az adott otthoni vagy irodai környezetedhez melyik illik a legjobban.

Hozhatsz hozzánk akár fényképet vagy színmintát is, hogy a legjobb kárpitszínt megtalálhassuk.

A megfelelő szín kiválasztásának van egy pszichológiai oldala is. Egyes színek közvetlen és erős hatást gyakorolhatnak munkánkra, érzéseinkre, hangulatunkra is, ennek pedig evolúciós okai vannak.

A leginkább közismert és manapság is sokat hallott effektus a kék szín agyunkat felfrissítő, felpörgető hatása. Ennek a hatásnak az oka egyszerű: a nappali, aktív létet az agy a kék éggel társítja, így bár hiába ment már le rég a Nap és hiába lenne az ágyban a helyünk, a kék világítás vagy falak becsapják az agyat és ébrenlétre ösztönzik. Ezért aztán rosszul aludhatunk, munka közben viszont kifejezetten jól jön a kék környezet és a kék szék.

A piros hasonlóan élénkítő, serkentő hatású, azonban feszültséget, bizonytalanságot is teremt, ráadásul a nyugati kultúrkörben a tiltás jele is. Elsősorban azoknak javasoljuk, akik egyébként is pörgős, gyors életvitelt folytatnak.

A narancs a napkoronggal áll történeti kapcsolatban. Szintén a nappal színe, aktív, pörgős hangulatot kölcsönöz, de kevésbé irritáló, mint a piros. 

A sárga és különböző árnyalatai manapság divatos színek falak festésénél. Optimizmust, fényt sugároznak, sokkal izgalmasabbak az ilyen felületek, mint az egyszerű fehér. Sok esetben székeknek is jól áll a sárga, hiszen világos, mégsem fehér, ezáltal mutatós lesz az összhatás.

A zöld a székkárpitozásnál is az egészséget, a frissességet jelöli. Mi nagyon szeretjük, és a feketével kombinálva sok székünket adjuk el így, viszont sokszor nehezebb összeházasítani a helyiség más árnyalataival.

A lila és annak különböző kékbe vagy pirosba hajló árnyalatai hagyományosan a bölcsességet, a békességet jelképezik, azonban kevéssé kompatibilisek más színekkel, így nehéz a dolgunk, ha lila széket szeretnénk illeszteni valahova. De a szövetezésnek nálunk természetesen semmi akadálya!

Színes székekből jól állunk!

SpinaliS Hacker SpinaliS Apollo Sitness 55  1380 Syn Flute Sitness 5

Bármi is legyen az álmod, megvalósítjuk neked!

A színekben az a szép, hogy legalább annyi van belőlük, ahány féle vásárlói elvárás. Ezért javasoljuk, hogy gyere el bemutatótermünkbe, ahol nem csak egészséges, de szépérzékednek is megfelelő színes székekkel várunk!
2016.10.06

Amiken mindenki szívesen ülne: íme a 3 legjobb hálós forgószékünk

Biztos te is láttál már hálós háttámlás forgószéket, de el sem gondolkodtál rajta, miért olyan jó. Segítünk kicsit, összeszedtük az érveket, de ennél többet is adunk: megmutatjuk, melyik Magyarország három kedvenc hálós forgószéke.

Tovább olvasom

2016.08.30

A felfújható bútorok világa

Elérkeztük a következő, laikusok számára komolytalannak tűnő bútorcsoporthoz, amely az utóbbi időben ugrásszerű változásokon ment át, és így teljes joggal belépett a komoly, sőt a dizájnerbútorok világába. Ne hagyjuk tévútra vinni magunkat: ezek a bútorok nem olcsóbbak, sőt... Hiszen a pneumatikus, azaz felfújható ágyak, székek, kanapék és egyéb bútordarabok számos olyan kihívásnak kell, hogy megfeleljenek, aminek az eredménye magas ár lesz.

Tovább olvasom

2017.08.15

2017 TOP irodai forgószékei

Ha te is azok közé tartozol, akik igazán jó forgószéket keresnek, akkor előbb-utóbb felteszed nekünk a kérdést: melyik a legjobb székünk? Erre a kérdésre keressük a választ eddigi idei tapasztalataink alapján.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos