Magazin

Ezekkel a székekkel érdemes indítani az iskolát

2023-07-31 Horváth Krisztián


Gyermekeink egészségének megőrzése már az iskolás évek alatt elkezdődik: odafigyelünk a sportolásra, a táplálkozásra, sőt újabban a "digitális jólétre" is, azonban sokszor elsiklunk egy szempont felett, ez pedig az egészséges ülés.


A mozgás nem pusztán azt jelenti, hogy naponta hány tornaóra vagy mozgással töltött időszak kerül egy gyermek napirendjébe. Az árnyoldala is fontos, vagyis a passzív, üléssel töltött órák száma és minősége. Mivel ez a 7-8 tanórához hozzáadott délutáni (és akár esti) további több óra ülést is jelenti, hamar kiderül, hogy napjainkban a gyerekek életük kezdeti szakaszának jelentős részét ülve töltik.

Ez azért probléma, mert az ülés akár két és félszer akkora terhelést is róhat a gerincre, mint az egyszerű álldogálás, ráadásul hosszú távon tud egészségügyi problémákat okozni.

A tendenciát megfordítani vagy az életmódot gyökeresen megváltoztatni nehéz, azonban tehetünk azért, hogy az üléssel töltött időszak a lehető leginkább egészséges legyen. Ehhez megfelelő mechanikával szerelt széket érdemes választani, ami kényelmesen, de aktívan mozgatja és kíméli a derék és a gerinc megfelelő szakaszait.

 

Csempésszünk mozgást a mindennapokba!

A "játékba" a belépő szint a szinkron mechanika, melynek lényege, hogy a székkel kényelmesen lehet "hintázni", azonban ülőlapja és hátlapja eltérő mértékben dől hátra, így megváltozik az általuk bezárt szög. Ennek eredménye, hogy a medence-öv és a derék is folyamatosan változtatja a helyzetét, így mozog és élénk marad a keringése. Egy szinkron mechanikás szék, mint például a Frezza TAKK, már nagy segítség lehet abban, hogy a gyermek egészségesen üljön.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy a jó szék tartós legyen, hiszen ez egy befektetés, amit évekre teszünk. Így nem véletlen, hogy a minőségi szinkron mechanikás székek 5-6 év garanciát adnak. Ilyenek akár az Emagra, akár a Frezza székei is.

 

Az aktív ülés a valódi kulcs

Ma már szakmai konszenzus kezd kialakulni a manuálterapeuták között abban a kérdésben, hogy ha muszáj ülni, tegyük azt aktív üléssel. Az aktív ülést biztosító forgószékek nagy előnye, hogy ülőlapjuk minden irányban kitér, és folyamatosan követi a mozgást, legyen az kicsi vagy nagy. A derék ezáltal tehermentesedik, minimalizálható a már gyerekkorban elkezdődő deréktáji porckorong-kopás, emellett aktív marad a háti mélyizomzat (ne feledjük, a porckorongok innen veszik fel a rugalmasságukhoz szükséges nedvességet, diffúz modon), ezáltal a salakanyagok lerakodása is minimalizálódik az izomszövetekben.

 

 

Az aktív ülés ráadásul nem csak a gerinc és az izomzat egészségében segít. Számos, a tartós üléssel kapcsolatos járulékos kockázatot is csökkent, élénkíti például az emésztést, ami összefüggésben áll a cukorbetegség (akár nagyon korai, gyerekkori) megjelenésével is. De ide sorolhatóak kardiovaszkuláris vagy az agy oxigénellátásval kapcsolatos kérdések is.

 

Folyamatos aktív ülés

Az aktív ülésben két olyan széket ajánlunk gyerekeknek, amik már bizonyítottak.

A SpinaliS termékcsalád BASIC tagja kifejezetten fiataloknak lett megalkotva, és óriási előnye, hogy a testet aktivizáló aktív ülés mellett még imádják is használni, hiszen ebben aztán nyugodtan lehet izegni-mozogni, ugyanis erre lett kitalálva! A SpinaliS székeknek ráadásul verhetetlen előnye, hogy teljes szerkezetükre élettartam-garanciát adunk, vagyis ez egy olyan szék, ami a gyermekkel együtt fog felnőni, hosszú éveken (vagy akár évtizedeken) át.

Az aktív ülés másik éllovasa a Spinergo OFFICE, melyet neve ellenére nem csak irodai használatra fejlesztettek. Szintén minden irányban szabadon kitérő aktív ülés mechanikája van, ráadásul ez bármely ponton fixálható is, így ha szükséges, akkor teljesen stabil "hanyományos" székként is működik. Nagy előnye a hálós háttámla-kialakítás is, mely minden évszakban tökéletes szellőzést és könnyű tisztíthatóságot tesz lehetővé.

 

Személyre szabhatóság

Fontos, hogy egy szék ne csak ergonómikus, de személyre szabható is legyen. A gyerekek esetében ez főleg a magasságukkal kapcsolatos beállítást érinti. Szerencsére minden nálunk vásárolt forgószékben kérheted, hogy a magasságállító liftet alacsonyabbra cseréljük (ha az szükséges), később pedig ezt bármikor visszacserélheted normál vagy magasított liftre is, így nem csak 1-2 évig lesz megfelelően kalibrálható gyermeked széke. 

Rendelésed során keresd bátran szakértő munkatársainkat, akik segítenek eldönteni, milyen magasságállítási tartományra lesz szükség.

 

Ne dönts garanciák nélkül!

Hiszünk abban, hogy egy széknek elsősorban az azt használónak kell kényelmesnek lennie, ezért fontos a próba. Ha teheted, térj be hozzánk és próbáljátok ki gyermekeddel együtt bemutatótermünk széles kínálatát a 1131 Budapest, Béke utca 105. szám alatt (munkanapokon 10 és 18 óra között várunk).

Online rendelnél? Állunk rendelkezésedre, ráadásul az interneten leadott rendeléseidet is végi a 40 napos pénzvisszafizetési-garancia, így kockázatok nélkül találhatod meg gyermeked számára a legmegfelelőbb ülőalkalmatosságot az iskolai évekre.


Ezekkel a termékekkel találkozhattál a cikkben:


egészséges aktív ülés

Spinergo OFFICE MONO
egészséges aktív ülés

157 472 Ft + ÁFA
199 990 Ft Bruttó

RÉSZLETEK

munkatársi forgószék

Frezza TAKK BASIC
munkatársi forgószék

78 732 Ft + ÁFA
99 990 Ft Bruttó

RÉSZLETEK

SpinaliS ergonomikus szék

SpinaliS Basic
SpinaliS ergonomikus szék

236 693 Ft + ÁFA
300 600 Ft Bruttó

RÉSZLETEK
2016.10.06

Amiken mindenki szívesen ülne: íme a 3 legjobb hálós forgószékünk

Biztos te is láttál már hálós háttámlás forgószéket, de el sem gondolkodtál rajta, miért olyan jó. Segítünk kicsit, összeszedtük az érveket, de ennél többet is adunk: megmutatjuk, melyik Magyarország három kedvenc hálós forgószéke.

Tovább olvasom

2016.08.30

A felfújható bútorok világa

Elérkeztük a következő, laikusok számára komolytalannak tűnő bútorcsoporthoz, amely az utóbbi időben ugrásszerű változásokon ment át, és így teljes joggal belépett a komoly, sőt a dizájnerbútorok világába. Ne hagyjuk tévútra vinni magunkat: ezek a bútorok nem olcsóbbak, sőt... Hiszen a pneumatikus, azaz felfújható ágyak, székek, kanapék és egyéb bútordarabok számos olyan kihívásnak kell, hogy megfeleljenek, aminek az eredménye magas ár lesz.

Tovább olvasom

2017.08.15

2017 TOP irodai forgószékei

Ha te is azok közé tartozol, akik igazán jó forgószéket keresnek, akkor előbb-utóbb felteszed nekünk a kérdést: melyik a legjobb székünk? Erre a kérdésre keressük a választ eddigi idei tapasztalataink alapján.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos