Magazin

Gyógytornászok a SpinaliS-ról

2016-11-04 Horváth Krisztián


Nemrég került a kezünkbe Varga Terézia és Milusné Pap Viola könyve, a Gerincvédelem a mindennapokban, melyet azért lapoztunk fel különös izgalommal, mert szó esik benne a SpinaliS székekről is.


Nagy öröm számunkra ez, hiszen a hazai egészségügyi irodalom is elkezdi lassan magáévá tenni az aktív ülés gondolatát. 

Jóllehet az Országos Gerincgyógyászati Központ már 2008-ban kiadott egy pozitív szakvéleményt a SpinaliS rendszerű székekről, sokáig tartott, mire mindez a gerincgyógyászokhoz, gyógytornászokhoz, ortopéd orvosokhoz és a területtel foglalkozó más szakemberekhez is eljutott. 

Aktuális olvasmányunk persze nem csak az egészséges ülésről szól.

Részletesen végigveszi a gerinc felépítését, alkotórészeit, a naponta rá váró feladatokat és kihívásokat, valamint a hozzá kapcsolódó más szerveket is, például a törzsiziomzatot. 

hévizi Szent András Reumakórházban dolgozó szerzők nem csak az egészséges gerincet mutatják be, de kitérnek annak elváltozásaira is, így szó esik az enyhébb panaszokról és a gerincsérvről is. 

Mivel az ő szakterületük a kezelés, ezért végigvezetnek azokon a módszereken is, amikkel a már panaszokkal rendelkezők akár otthon, akár szakszerű kezelés formájában tudják útját állni a súlyosabb problémáknak.

Mit írnak a SpinaliS-ról?

A könyv utolsó fejezete sorra vesz pár olyan ülőalkalmatosságot, amik segíthetnek a gerincbetegeknek és hátfájósoknak. Említésre kerül az ülőlabda és a térdeplőszék is, majd pedig a SpinaliS.

"A SpinaliS szék [...] egyesíti a fizioball és az ergonómiailag optimális irodai szék tulajdonságait az aktív és a passzív ülés váltogathatóságával." - írják.

Nálunk ki is próbálhatod

Ha olvastál már róla, biztosan meg is tapasztalnád.

Bemutatótermünkben a Szekszárdi utca 13. szám alatt hétköznapokon 10 és 18 óra között mindig vár pár SpinaliS modell, hogy megtapasztalhasd az aktív ülést. 

De ennél többet is adunk, hiszen ha komolyan érdekel az egészséges ülés, akkor teljesen ingyenesen egy hétre saját munkakörnyezetedbe szállítunk egy SpinaliS modellt, és kedvedre tesztelheted.

Te miért nem ülsz még SpinaliS-ban?


Ezekkel a termékekkel találkozhattál a cikkben:


SpinaliS ergonomikus szék

SpinaliS Ergonomic
SpinaliS ergonomikus szék

219 213 Ft + ÁFA
278 400 Ft Bruttó

RÉSZLETEK

SpinaliS ergonomikus szék

SpinaliS Hacker
SpinaliS ergonomikus szék

289 921 Ft + ÁFA
368 200 Ft Bruttó

RÉSZLETEK

SpinaliS ergonomikus szék

SpinaliS Apollo
SpinaliS ergonomikus szék

300 315 Ft + ÁFA
381 400 Ft Bruttó

RÉSZLETEK

SpinaliS ergonomikus forgószék

SpinaliS Spider
SpinaliS ergonomikus forgószék

396 535 Ft + ÁFA
503 600 Ft Bruttó

RÉSZLETEK
2016.03.09

A 10 legjobb irodai szék – ülnéd őket?

Valljuk be egymás között: te sem valamilyen irodaszéket vennél, hanem a legjobbat.

Tovább olvasom

2014.06.25

Napi szék: full-extrás térdeplő

Mit szólnátok egy térdeplőszékhez háttámlával?

Tovább olvasom

2016.06.17

A SpinaliS székek előnyei

Korábban bepillantást nyertünk a dinamikus ülések legfontosabb jellemzőibe, és megbizonyosodtunk arról, hogy mennyire fontos a jó közérzet és a mozgásszerveink állapotának szempontjából, hogy ne egy adott helyzetbe kényszerítve, statikusan üljünk a székünkön hosszú munkaórákon keresztül. Szóba került a SpinaliS nevű innovatív székcsalád, és megígértük, hogy részletesebben is beszámolunk a termékek kiváló tulajdonságairól.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos