Magazin

Így úszhatod meg az újévi fogadalmaidat

2023-01-03 Horváth Krisztián


Címünk kicsit provokatív, de okkal: sokan tesznek szilveszterkor olyan ígéreteket maguknak, amik az egészségüket érintik, például a táplálkozással, testmozgással, káros szenvedélyekkel kapcsolatban. De kérdezzük meg magunktól: meddig tartanak ezek ki?

 

Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy az egészség megőrzésének van megbízhatóbb és kellemesebb módja is? Ehhez nem kell mást tenni, mint megnézni, mivel töltjük el a legtöbb időt egy átlagos napunkon. Ha te is azoknak a táborát erősíted, akik napi legalább 8, de néha még több órát is üléssel töltenek (munka és/vagy hobbi okán), akkor olvass tovább.

Bár testünk épségét sok minden veszélyezteti, egy dologban tudunk egészségesebbet, ez pedig az ülőmunka módja, és az ahhoz használt eszközeid. Mit tehetsz ezek ügyében idén?

 

Gondold meg, érdemes-e aktív ülésre váltanod?

Az aktív ülés nem kéri tőled, hogy állj fel óránként 5 percre vagy járt minden nap sportolni. Jó, ha ezeket megteszed, de összességében nem segítenek, ha napi 8-10 órát szinte folyamatosan ülsz. Helyette az aktív ülés azt mondja: tedd a statikus ülést dinamikus mozgássá. Ehhez elhozza neked a legjobb szinkron és aktív mechanikás székeket.

 

Vannak már tüneteid?

Attól is függ, hogy érdemes-e megreformálnod az ülőmunkával kapcsolatos eddigi gyakorlatodat, hogy jelentkeztek-e már olyan tüneteid vagy fájdalmaid, amiket az ülés okoz. Sajnos ez napjainkban már a 20 éves korosztályt is érinti, így a kérdés szinte mindenkinél jogos: vannak-e tartós derék-, hát, váll- vagy nyakfájdalmaid? Ha igen, és sokat ülsz, akkor a kettő között nagy eséllyel van kapcsolat. 

 

 

Persze a megelőzés a legjobb, így az aktív ülés mindenkinek ajánlott, de az eseteink 95%-ban jelentkező fájdalom, esetleges kezelés vagy orvosi beavatkozás után keresnek fel minket a vásárlóink, hogy olyan székeket javasoljunk, melyek tudnak változtatni az ülőmunka gyakorlatán.

 

Járulékos károk?

Muszáj itt elmondanunk, hogy egy enyhe, folyamatos derékfájdalom, amivel akár évekig is együtt tudsz élni, gyakran csak a jéghegy csúcsa. A passzív, mozdulatlan üléssel töltött órák megszámlálhatatlan hossza évek, évtizedek alatt súlyos károkat okoz a gerinc szerkezetében (és gyakran elvezet a porckorongsérvhez), a keringési rendszerben, a szervek oxigén-ellátottságában, az emésztésben, de köze van a visszérhez, sőt a cukorbetegség kockázatát is növeli. A lista nem teljes és nem is ijesztgetés, de fontos, hogy tudj róla: az ülő életmód legnagyobb kockázata nem a hátfájdalom.

 

Álló munkavégzés?

Nem az aktív ülés az egyetlen lehetőség, ha az irodai vagy íróasztalnál töltött munkát egészségesebbé szeretnéd tenni az újévben. Bár ezek összefoglaló neve "ülő munkavégzés", valójában ma már nagyon sokan részben állva teszik ezt, ennek oka és fokmérője pedig az egyre terjedő emelhető asztalokban keresendő. Ezek egyszerűen és biztonságosan teszik lehetővé, hogy az asztallapot - a rajta található eszközökkel együtt - álló munkavégzéshez is kényelmes magasságba emelhesd, és ezt a változtatást akár naponta többször is megtedd. A váltott, álló-ülő munkavégzés változatos és dinamikus terhelésnek teszi ki a testet, egészségesebb a keringésnek, az emésztésnek és az agy vérellátásának is, ráadásul megtöri a munka monotonitását is.

 

 

Konditerem helyett bemutatóterem.

Január elején nem csak a konditermek telnek meg lelkes jelentkezőkkel: bemutatótermünk is tele szokott lenni. Ha komolyan és tartósan tenni szeretnél az egészségedért, akkor téged is várunk szeretettel a 1131 Béke utca 105. szám alatt, ahol aktív ülést segítő eszközeink, például az összes elérhető SpinaliS és Emagra modell, valamint álló-ülő munkavégzést segítő asztalaink is megtekinthetőek, sőt, bármeddig próbálgathatod is őket, szakértőink pedig helyben adnak neked személyre szabott tanácsokat.

 

2023 legyen az egészséges munkavégzés éve!

 
2016.10.06

Amiken mindenki szívesen ülne: íme a 3 legjobb hálós forgószékünk

Biztos te is láttál már hálós háttámlás forgószéket, de el sem gondolkodtál rajta, miért olyan jó. Segítünk kicsit, összeszedtük az érveket, de ennél többet is adunk: megmutatjuk, melyik Magyarország három kedvenc hálós forgószéke.

Tovább olvasom

2016.08.30

A felfújható bútorok világa

Elérkeztük a következő, laikusok számára komolytalannak tűnő bútorcsoporthoz, amely az utóbbi időben ugrásszerű változásokon ment át, és így teljes joggal belépett a komoly, sőt a dizájnerbútorok világába. Ne hagyjuk tévútra vinni magunkat: ezek a bútorok nem olcsóbbak, sőt... Hiszen a pneumatikus, azaz felfújható ágyak, székek, kanapék és egyéb bútordarabok számos olyan kihívásnak kell, hogy megfeleljenek, aminek az eredménye magas ár lesz.

Tovább olvasom

2017.08.15

2017 TOP irodai forgószékei

Ha te is azok közé tartozol, akik igazán jó forgószéket keresnek, akkor előbb-utóbb felteszed nekünk a kérdést: melyik a legjobb székünk? Erre a kérdésre keressük a választ eddigi idei tapasztalataink alapján.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos