Iroda • Magazin


2018.04.24

Ilyenek lesznek a jövő munkahelyei

Félelmetes vagy csábító, hogy 5-10 éven belül a big data és a szociálpszichológia legújabb eszközeivel felvértezve a HR-esek már képesek lesznek nem csak aprólékosan elemezni minket, de összeállítani a tökéletes csapatokat? És vajon mennyit javíthat egy munkahely teljesítményén és élhetőségén a coaching? Divat, vagy tudomány? Ezeknek, és számos más kérdésnek is utánajártunk…

Tovább olvasom

2018.01.09

Húsba vágó: mitől lesz jó egy irodaszék?

Sokat írtunk már arról, mitől válik igazán egészségessé egy irodaszék, most azonban pénztárcavédő percek következnek. Ennek apropóját máris eláruljuk, és rengeteg pénzt spórolunk meg neked.

Tovább olvasom

2017.12.14

Profi cég profiktól veszi az irodaszéket (emiatt az 5 dolog miatt)

64 irodaszék lecserélése nem kis munka, rengeteg idő- és pénz-kieséssel, macerával és fejfájással járhatna... Persze ha minket választasz, felejtsd el ezeket: egyetlen nap alatt fogunk megoldani számodra mindent, ráadásul olyan minőségben, amilyet idehaza még nem tapasztaltál. Következzen egy nap története az Uniqánál, 5 nagy tanulsággal.

Tovább olvasom

2017.06.06

Hol találok jó irodai székeket?

Pofon egyszerűnek tűnik a címben feltett kérdés, de tudjuk, hogy 2017-ben Magyarországon megoldani egy valóban jó irodai forgószék beszerzését nem kis kihívást jelent. Szeretnénk kicsit segíteni, hogy se a pénzed, se a derekad és az egészséged ne legyen oda...

Tovább olvasom

2017.01.31

Hihetetlenül rugalmas: ez a jövő irodai megoldása?

Olvashattatok már az Irodabutik Magazinban sokféle irodai megoldásról, köztük egyterű, többterű, kétéltű meg éppen "beszippanó" csodákról is. Most azonban még ezeknél is érdekesebb dolog következik...

Tovább olvasom

2017.01.18

Döbbenet: így dolgoznak a multik

Celluxszal szervizelni egy drága széket? Kihagyni a csapágyat? Pozitív példákat szeretünk hozni a minőségi ülés világából, szándékosan kerüljük a negatívakat. De néhány gányolás mellett mi sem tudunk elmenni szó nélkül...

Tovább olvasom

2016.12.30

Tréfáld meg a visszatérő kollégákat januárban!

Még most sem késő elkövetni az újév első - és talán legjobb - csíntevését!

Tovább olvasom

2016.12.23

Hangulatmentő last-minute karácsonyi meglepetés az irodában

December 23-án is dolgoznod kell? Ha már így esett e rém eset, adunk egy ötletet, amivel feldobhatod a napot.

Tovább olvasom

2016.10.04

Irodaberendezési metódusok

Az irodaberendezés rendszerét, azaz, hogy hol helyezkedjenek el az asztalok, a szerények és más, a munkához szükséges egyéb bútordarabok, nem csak az alapján kell kialakítani, hogy mit enged a helyiség, vagy mi a vállalkozás célja, feladata. Érdemes jóelőre elgondolkodni azon, hogy milyen módszerrel dolgoznak a munkatársak, vannak-e teamek, vagy éppen az segíti-e elő a gördülékeny munkát, hogy a dolgozók többé-kevésbé el vannak szigetelve egymástól.

Tovább olvasom

2016.09.14

Hogyan rendezzük be az irodát?

Amikor egy irodát berendezünk, számos szempontot figyelembe kell vennünk. Ez talán még nehezebb műfaj, mint a lakás berendezése. Sokkal több ez elvárás, a szempont, és a magánlakással szemben egy irodát nem lehet naponta/hetente átrendezni, amíg jó nem lesz, hiszen a számítógépek beszerelése, zsinórok elvezetése sok munkát és – attól függően hogy oldjuk meg – költséget vet fel.

Tovább olvasom

2016.09.02

Vásárolj teljes biztonságban: 40 napos pénzvisszafizetés

Teljes biztonságban dönthetsz, hiszen akár cégként, akár magánszemélyként vásárolsz, 40 napos pénzvisszafizetési garanciát biztosítunk számodra. Sosem volt még ilyen kényelmes és megbízható a székvásárlás.

Tovább olvasom

2016.08.15

Színek kavalkádja egy lenyűgöző irodai térben

A holland MDRVD dolgozói igazán különleges, új irodaházba költözhettek, melyben az élénk színek és a tágas tér találkozása egyedülálló összhangot teremtett.

Tovább olvasom

2016.07.14

Emagra székek első kézből

Az Irodabutik 2016-tól a kiváló minőségű és 5 év garanciával rendelkező cseh gyártmányú Emagra székek hivatalos hazai forgalmazója.

Tovább olvasom

2016.04.14

Boncoljuk fel a bútorokat! - 10. rész

Az asztalokkal foglalkozó sorozat utolsó részeként tekintsük át a számítógépasztalok fajtáit, lehetséges felépítéseit, funkcióit!

Tovább olvasom

2016.04.04

Boncoljuk fel a bútorokat! - 9.rész

Folytassuk a bútorok elemzését, és ismerkedjünk meg az íróasztalok fajtáival!

Az íróasztalok modern verzióinak esetében több állítható paraméter is megjelent, így az innováció a kényelmesség felé mutat. Ahogy az irodai bútorok esetében egyre fontosabbá válnak az ortopédiai szempontok, illetve az, hogy adott esetben többféle tevékenységeket is ki tudjanak szolgálni, úgy kapnak jelentőséget az alkatrészek, illetve speciális szerkezeti felépítések, amelyek lehetővé teszik, hogy az asztal lapjának magasságát, dőlésszögét és más méreteit állíthassuk.

Tovább olvasom

2016.03.07

A minőségi irodaszék jobb befektetés, mint az arany?

Az arany árfolyama változik, de az egészséged mindig a legértékesebb kincsed lesz.

De mi köze egy irodaszéknek az egészséghez?

Nos, egyre több dolgozó végez ülőmunkát, valószínűleg te is irodista vagy. Biztosan észrevetted már, hogy az ülőmunka mennyire fárasztó és megterhelő – egy hosszú (8-9 munkaórát meghaladó) nap végén szinte kiesel a székből, fáradt vagy és zsong a fejed. Pedig egész nap ültél, ami elvileg pihentető... vagy mégsem?

Ha az ülés csak fárasztó lenne, azzal szerintem kiegyeznél – elvégre ülve dolgozol, a munka pedig munka. De az üléssel töltött több ezer óra horrorisztikus mellékhatásokkal jár.

Tovább olvasom

2016.03.03

Boncoljuk fel a bútorokat! 7.

Az irodaszékekről szóló sorozat utolsó részében a legapróbb alkatrészről lesz szó: a görgőkről. A legtöbb közép- és felső kategóriás szék esetében szabadon dönthetünk, hogy görgővel vagy fix tappanccsal kérjük (az alsó kategóriásoknál nem biztos). Ha később mégis cserélnénk, mindkét alkatrész külön is beszerezhető és különösebb technikai tudás nélkül is lecserélhető.

Tovább olvasom

2016.02.24

Hol vannak a jó irodai székek?

Olyan triviálisnak tűnő kérdést teszünk ma fel, mely látszólag "értelmetlenül általános". Valójában azonban fontos, és beszélnünk kell róla, mert tapasztalataink szerint még mindig sokan nincsenek tisztában azzal, hol vehetnek egy jó széket.

Tovább olvasom

2016.02.22

Könyvajánló: Torna az íróasztalnál

Recenziót még nem olvashattatok nálunk, azonban ma egy olyan könyv akadt a kezünkbe, mely mindenki számára aktuális lehet, aki szeretné egészségesen tölteni a munkaidejét.

Tovább olvasom

2016.02.15

Boncoljuk fel a bútorokat! - 6. rész

Az irodaszékek történetében olyan részhez érkeztünk, amely gyakran – méltatlanul – elsikkad, mint szempont a székválasztás és -vásárlás során. A lábkereszt vagy lábcsillag, csillagtalp vagy szimplán lábtartó több funkcióval is bír, ami szépen kiegészíti az ülőalkalmatosság megtervezett ergonómiáját és használhatóságát.

Tovább olvasom

2016.02.11

Boncoljuk fel a bútorokat! - 5. rész

Következzen az irodaszék – ülés szempontjából – alapvető szerkezetét adó ülőfelület és támla elemzése. A leírásokban a legtöbbször ezek jellemzőit három paraméterrel adják meg: ülésmagasság, ülésmélység és ülésszélesség.

Tovább olvasom

2016.02.09

Az irodabútorok története - 5. rész

Az elmúlt bejegyzésekben végigtekintettünk az irodabútorok pályafutásán, amelyet a különböző korokban, a változó elvárások között futottak be. A befejező részben az irodaberendezések összességével foglalkozunk, vagyis azzal, hogy mikor mennyire törődtek a munkakörülményekkel, azok hatásával az irodában dolgozók teljesítményére, hangulatára, emberi mivoltára, egészségére.

Tovább olvasom

2016.02.03

Boncoljuk szét a bútorokat! - 4. rész

Az elmúlt bejegyzésekben az irodaszékek szerkezetét tanulmányoztuk, azon belül is a szék „lelkét” adó mechanika típusait. Lépjünk most tovább a többi alkatrészre, és nézzük meg, mennyiben van rájuk szükség, milyen változataik vannak és hogyan tudják támogatni az irodai munkát!

Tovább olvasom

2016.02.01

Az Irodabútorok története - 4. rész

Irodaszékek a két világháború után

Ahogy megnövekedett az ülve töltött idő mennyisége, úgy erősödött az igény arra, hogy olyan bútorok készüljenek, amelyek kompenzálják a kényszerű testtartás okozta következményeket. Kialakult egy új iparművészeti ág, amelynek célja nem csak a szép bútorok tervezése volt, hanem azoknak a lehetőségeknek a keresése, hogy hogyan lehet egy bútor egyszerre minél funkcionálisabb és kényelmesebb.

Tovább olvasom

2016.01.22

Boncoljuk szét a bútorokat! - 3. rész

Az irodaszékek alapvető szerkezetének megismerését a korábbi bejegyzésben a székmechanikák vizsgálatával kezdtük el. A székmechanika az ülőlap alatt helyezkedik el, de az alkatrészei kinyúlnak hátra a támla és oldalra a karfák alá. A mechanika funkcióit különféle karokkal és marokcsavarokkal szabadíthatjuk fel, fixálhatjuk, hozhatjuk működésbe illetve kapcsolhatjuk ki. Ugyanazon lehetőségek a különböző gyártóknál gyakran hasonlóan vannak megoldva, már csak azért is, mert ugyanazt a funkciót szerkezetileg hasonlóan oldják meg. A székmechanikába csatlakozik a gázlift csöve is, ennek működéséről később lesz szó. 

Tovább olvasom

2016.01.20

Az irodabútorok története - 3. rész

Kialakul az irodisták köre

A felvilágosodás után a felsőbb osztályok házaiban kialakult dolgozószobákat, valamint gomba módra szaporodó banki és kereskedelmi irodákat, a termeléshez és az újonnan kialakuló gyárakhoz kapcsolódó irodahelyiségek követték. A termeléshez, szállításhoz, raktározáshoz kapcsolódó ügyek intézése úgy volt hatékony, ha helyben történt és számos dokumentum kezelését követelte, így a „gépek kora” végleg kialakította az irodai ülőmunka fogalmát, a maga igényeivel együtt. Ezekben az irodákban szigorú rendszerben kialakított, határidőkhöz igazodó, meghatározott dokumentációs rendet követő munkafolyamatok zajlottak már – teljesen hasonlóan napjainkhoz. Pontosabban néhány évtizeddel ezelőtthöz, hiszen napjainkban az iroda arcát nagyon erősen a számítástechnika határozza meg, de erről később lesz szó. 

Tovább olvasom

2016.01.18

Boncoljuk szét a bútorokat! - 2. rész

Az irodaszékek a legtöbb székhez hasonlóan alapvetően ülésből, támlából és lábból állnak, van amelyik rendelkezik karfával és van amelyik nem. Mindezen alkatrészek számtalan változó szerkezettel és működéssel vannak manapság forgalomban, ezért nem árt ismernünk nagy vonalakban őket, hogy tudjuk melyiktől mit várhatunk, illetve melyikre van szükségünk a kényelmes munkához. 

Tovább olvasom

2016.01.08

Boncoljuk szét a bútorokat!

Az emberiség fejlődése során rengeteget változtak a napi tevékenységek, azok színterei és eszközei. A középkorban még elképzelhetetlen volt az az „ülőmunka” címkével ellátott munkakör, amely terhei alatt oly sokan nyögünk manapság, és amelynek következtében számos krónikus betegség és mozgásszervi probléma nehezíti meg a mindennapjainkat. 

Tovább olvasom

2016.01.06

Az irodabútorok története - 2. rész

Amikor már nem csak a szükség irányít

A XIII. századtól kezdve a kereskedelmi irodák és bankok egyre nagyobb jelentőséget kaptak a gazdaságban. Innetől tulajdonosaiknak már nem csak az volt a fontos, hogy a kialakult új munkakörök fennakadás nélkül folytathassák a tőlük elvárt működést, hanem az is, hogy ha betér az „irodába” valaki, akkor jó képet kapjon a cégről. A kereskedőházak számának növekedésével egyfajta marketing tevékenység indult el ezzel a verseny közepette, amellyel szerették volna megnyerni maguknak a megrendelőket. 

Tovább olvasom

2015.12.11

Az irodabútorok története - 1. rész

A történelem során minden funkcionális tárgy valamilyen felmerülő igényre válaszul jött létre és fejlődött. Ha meg akarjuk ismerni az irodabútorok történetét, először azt kell megszemlélnünk, hogy milyen munkafolyamatok, illetve tevékenységek támogatására keletkeztek ezek a berendezési tárgyak, és vajon milyen egyedi igények késztették arra a bútorkészítőket, hogy változtassák, fejlesszék őket.

Tovább olvasom

legnépszerűbb

2016.07.14

Emagra székek első kézből

Az Irodabutik 2016-tól a kiváló minőségű és 5 év garanciával rendelkező cseh gyártmányú Emagra székek hivatalos hazai forgalmazója.

Tovább olvasom

2018.01.09

Húsba vágó: mitől lesz jó egy irodaszék?

Sokat írtunk már arról, mitől válik igazán egészségessé egy irodaszék, most azonban pénztárcavédő percek következnek. Ennek apropóját máris eláruljuk, és rengeteg pénzt spórolunk meg neked.

Tovább olvasom

2017.01.18

Döbbenet: így dolgoznak a multik

Celluxszal szervizelni egy drága széket? Kihagyni a csapágyat? Pozitív példákat szeretünk hozni a minőségi ülés világából, szándékosan kerüljük a negatívakat. De néhány gányolás mellett mi sem tudunk elmenni szó nélkül...

Tovább olvasom

2016.12.30

Tréfáld meg a visszatérő kollégákat januárban!

Még most sem késő elkövetni az újév első - és talán legjobb - csíntevését!

Tovább olvasom

2017.06.06

Hol találok jó irodai székeket?

Pofon egyszerűnek tűnik a címben feltett kérdés, de tudjuk, hogy 2017-ben Magyarországon megoldani egy valóban jó irodai forgószék beszerzését nem kis kihívást jelent. Szeretnénk kicsit segíteni, hogy se a pénzed, se a derekad és az egészséged ne legyen oda...

Tovább olvasom

2017.01.31

Hihetetlenül rugalmas: ez a jövő irodai megoldása?

Olvashattatok már az Irodabutik Magazinban sokféle irodai megoldásról, köztük egyterű, többterű, kétéltű meg éppen "beszippanó" csodákról is. Most azonban még ezeknél is érdekesebb dolog következik...

Tovább olvasom

Cikkeinket időrendben is böngészheted az Archívumra kattintva.

Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos