0
kosarad
egy jó
székre vár

0
még nem
kértél
próbaszéket
INGYENES KISZÁLLÍTÁS: 50.000 Ft-tól

Irodaberendezési metódusok


 2016. szeptember 04   Horváth Krisztián

Az irodaberendezés rendszerét, azaz, hogy hol helyezkedjenek el az asztalok, a szerények és más, a munkához szükséges egyéb bútordarabok, nem csak az alapján kell kialakítani, hogy mit enged a helyiség, vagy mi a vállalkozás célja, feladata. Érdemes jóelőre elgondolkodni azon, hogy milyen módszerrel dolgoznak a munkatársak, vannak-e teamek, vagy éppen az segíti-e elő a gördülékeny munkát, hogy a dolgozók többé-kevésbé el vannak szigetelve egymástól.

Igény esetén vegyíthetőek is a rendszerek (azaz lehetnek elszeparáltabb és közösségi elven működő asztal-elhelyezések is), de nagyon fontos, hogy mindezt átgondoltan és céltudatosan alakítsuk így. Sajnos hazánkban az arra irányuló kutatásoknak illetve megfigyeléseknek, hogy egy dolgozó hatékonyságát mi növeli illetve csökkenti, még nagyon kicsi az elterjedtsége, pedig az eredmény súlyos számokban is kimutatható.

Egy légterűiroda

Hazánkban is gyakran alkalmazott irodarendszer – főleg a multinacionális vállalatok körében – az egy légtérben kialakított sokülőhelyes iroda. Egyes típusaiban csak az asztalok vannak, másokban boxok kerülnek kialakításra. Vannak előnyei is, de inkább hátrányokat lehetne sorolni, a kutatások alapján rendkívül sok zavaró és hátráltató tényező forrása a nagy közös helyiség.

Az egy légterű iroda alapelve, hogy ha a dolgozók között nincsenek válaszfalak, az összehozza őket, illetve a vezetőség számára is átláthatóbbá teszi a munka menetét. Sajnos azonban kevesen rendelkeznek olyan temperamentummal, hogy a folyamatos jövés-menés, az alapzaj ellenére is tudjanak koncentrálni. Zavaró lehet a nagy tér érzete, a sok számítógép által keltett masszív háttérzaj is.

Az eredeti cél – a munkatársak közösségbe szervezése – könnyen visszájára fordulhat, hiszen az egymás közelében ülők elcsábulhatnak beszélgetésre, játékra, egyéb „munkapótló tevékenységre”.

Ugyanakkor, ha a cég tevékenysége során jellemzően team-munka zajlik, a munkafolyamatokban szükség van arra, hogy a dolgozók könnyen és gördülékenyen tudjanak egymással kommunikálni, akkor természetesen jobb, ha nem kell folyton elzarándokolni a másik asztalához, hanem ott van szemben vagy épp mellettünk.

Folytatjuk!


Érdekelnek a jó irodák?

Nálunk nincs belőlük hiány. Kövess minket!

E-mail:


Érdekelnek a jó irodák?

Nálunk nincs belőlük hiány. Kövess minket!

E-mail:
Adatvédelmi nyilatkozat
2016.07.14

Emagra székek első kézből

Az Irodabutik 2016-tól a kiváló minőségű és 5 év garanciával rendelkező cseh gyártmányú Emagra székek hivatalos hazai forgalmazója.


2018.01.09

Húsba vágó: mitől lesz jó egy irodaszék?

Sokat írtunk már arról, mitől válik igazán egészségessé egy irodaszék, most azonban pénztárcavédő percek következnek. Ennek apropóját máris eláruljuk, és rengeteg pénzt spórolunk meg neked.


2017.01.18

Döbbenet: így dolgoznak a multik

Celluxszal szervizelni egy drága széket? Kihagyni a csapágyat? Pozitív példákat szeretünk hozni a minőségi ülés világából, szándékosan kerüljük a negatívakat. De néhány gányolás mellett mi sem tudunk elmenni szó nélkül...


2016.12.30

Tréfáld meg a visszatérő kollégákat januárban!

Még most sem késő elkövetni az újév első - és talán legjobb - csíntevését!


Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
© Copyright 2015. Nietsch Kft.
A kosárba helyezéshez válassz kárpitot!

RENDBEN
Maximum 5 széket helyezhetsz a próbaszék listádra!

RENDBEN
A széket sikeresen a próbaszékeid
közé helyezted!

Vissza a székhez Tovább a próbaszék-igényléshez
× Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

CÉGKÉNT MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
Kapcsolattartó e-mail cím:VISSZA Tovább
×