Magazin

Két megoldás a járvány alatti utazáshoz

2020-11-25 Horváth Krisztián


A COVID-19 járvány talán azokat sújtja legjobban, akik az utazás szerelmesei. A világjárókat tartósan haza köti a kialakult helyzet, ám van két megoldás, amivel igen kreatívan "utazhatunk" a nagyvilágban.


Természetesen repülőjegy vásárlására senkit sem buzdítunk, hiszen jelenleg a kontaktusszám csökkentése a legfontosabb, így nem hogy egy másik kontinensre, de még a közértbe is csak erősen indokolt esetben érdemes lemenni.

Amíg azon gondolkodunk, idén lesz-e egyáltalán karácsony családi körben, vagy hogyan szervezzünk online szilveszteri bulit, lazításnak és felfedezésnek nagyszerű lehet ez a két térképes megoldás. Segítségükkel nyakunkba vehetjük a bolygó ismert és ismeretlen tájait.

 

Csak nyomd meg a gombot, és máris transzportálunk!

Első ötletünk a Random Street View nevű weboldal, amire fellépve azonnal egy teljesen ismeretlen helyen találhatjuk magunkat.

 

 

A site lényege, hogy a Google Street View szolgáltatásából véletlenszerűen választ egy pontot, vagyis egy 3D-s részletet, és oda lerak minket. Ez lehet bárhol a világban - egy sivatagban, SanFranciscoban, Jeruzsálemben, egy indiai dzsungelben, az orosz tundrán, vagy bárhol, ahol járt már a "google kocsi" és készített fotókat.

Betöltés után ugyanúgy haladhatunk az utcán, mint a Google eredeti szolgáltatásában, így bármerre barangolhatunk, befordulhatunk a következő sarkon és felfedezhetjük az eldugott kis zugokat is.

Ha nem az egész világon szeretnénk kóborolni, a kezelőpanelen választhatunk konkrét országokat is, így például Spanyolország szerelmesei csak ebben az országban fognak majd véletlenszerűen lepottyanni.

Ha pedig meguntuk az aktuális helyet, a NEXT gombbal máris folytatódik a teleportálás, és újabb lokációra rak minket a site.

Irány a RANDOM STREET VIEW!

 

Rajzold te a térképet, mutatjuk hozzá a helyet!

A másik kincsesbánya, amivel utazási kedvünket és szenvedélyünket otthonról is kiélhetjük, a Land Lines kísérleti oldala.

 

 

Itt a Draw és a Drag lehetőségek közül is választhatunk.

Ha rajzolunk, vagyis a Draw gombot nyomjuk meg, az ujjunkkal vagy a kurzorral a képernyőre rajzolt alakzathoz az oldal egy valódi utat, utcát vagy más térképes alakzatot társít. Erre azért képest, mert a Google Maps rendszere vektoros, adatalapú formában is tárolja a valós térképes adatokat.

Ha most azt gondoljuk, hogy tuti tudunk olyan vonalat rajzolni, amihez nem tartozik a Föld térképén hasonló alakzat, akkor tegyük próbára nyugodtan a rendszert.

A Drag funkció talán még szórakoztatóbb. Egy betöltött térképrészletről bármerre húzhatjuk az ujjunkat vagy a kurzort, ekkor pedig a rendszer egy újabb, távoli terület térképét kapcsolja az eredetihez. Ezt ismétli újra és újra (közben jelezve, merre is járunk éppen), így egészen lenyűgöző helyekre juthatunk el és a kialakult grafika is bámulatosan szépen néz ki. Ha a kurzort a kép valamelyik szélén nyomva tartjuk, az animáció magától fog haladni, lelket nyugtató videót hozva létre.

Nézd meg a Land Lines oldalt!

 

Néznéd, ahogy más szabadon "ugrálhat"?

Ha filmélményben szeretnél részesülni, ami feledteti a bezártságot és a mozgás fizikai korlátait, akkor mindenképpen nézd meg a Hipervándor (Jumper) című 2018-as filmet.

 

 

A történet szereplő olyan emberek, akik egyetlen gondolatukkal bárhova eljuthatnak, így számukra nincsenek fizikai távolságok vagy falak. Többségük természetesen már beutazta a világot, és olyan sok helyen jártak, amiről egy átlagos turista csak álmodhat. Ám a szabadságuknak ára van...

 

Végül egy tipp otthonra

Ha már a téli időszakra home officeba kényszerített minket a koronavírus-járvány, tegyünk meg mindent a kényelmünkért. Válasszunk az otthoni munkához is egy jó széket és egy kiváló asztalt.

Ebben segítünk neked, akár személyesen is! Várunk téged a 1131 Budapest, Béke utca 105. szám alatti bemutatótermünkben az ország talán legnagyobb gerincbarát forgószék kínálatával, emelhető asztalokkal és további meglepetésekkel!


Ezekkel a termékekkel találkozhattál a cikkben:


deréktámaszos elegáns forgószék

Emagra X8 Yoga
deréktámaszos elegáns forgószék

162 152 Ft + ÁFA
205 933 Ft Bruttó

RÉSZLETEK

138*70cm méretben

FLEXIBILY elektromosan állítható magasságú asztal
138*70cm méretben

137 787 Ft + ÁFA
174 990 Ft Bruttó

RÉSZLETEK

SpinaliS ergonomikus szék

SpinaliS Hacker
SpinaliS ergonomikus szék

289 921 Ft + ÁFA
368 200 Ft Bruttó

RÉSZLETEK
2016.10.06

Amiken mindenki szívesen ülne: íme a 3 legjobb hálós forgószékünk

Biztos te is láttál már hálós háttámlás forgószéket, de el sem gondolkodtál rajta, miért olyan jó. Segítünk kicsit, összeszedtük az érveket, de ennél többet is adunk: megmutatjuk, melyik Magyarország három kedvenc hálós forgószéke.

Tovább olvasom

2016.08.30

A felfújható bútorok világa

Elérkeztük a következő, laikusok számára komolytalannak tűnő bútorcsoporthoz, amely az utóbbi időben ugrásszerű változásokon ment át, és így teljes joggal belépett a komoly, sőt a dizájnerbútorok világába. Ne hagyjuk tévútra vinni magunkat: ezek a bútorok nem olcsóbbak, sőt... Hiszen a pneumatikus, azaz felfújható ágyak, székek, kanapék és egyéb bútordarabok számos olyan kihívásnak kell, hogy megfeleljenek, aminek az eredménye magas ár lesz.

Tovább olvasom

2017.08.15

2017 TOP irodai forgószékei

Ha te is azok közé tartozol, akik igazán jó forgószéket keresnek, akkor előbb-utóbb felteszed nekünk a kérdést: melyik a legjobb székünk? Erre a kérdésre keressük a választ eddigi idei tapasztalataink alapján.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos