Magazin

Kocka fotel paravánnal, mégis szép

2016-11-07 Horváth Krisztián


Régen nem adtunk már hírt dizájn témában, a Softline A/S nevű cég azonban most érdekes megoldást mutatott be a paravánozott bútorok világából.


Az 1979 óta működő dán vállalat legújabb kollekciója egyesíti a hangszigetelést a privát terek megteremtésével, de ezen túlmenően mégis szép és elegáns megoldással állnak elő.

Irodákban is egyre nagyobb divat

Manapság is tart a vita arról, hogy a zárt vagy a nyitott irodák-e a jobbak, de azt látjuk, hogy a nyitott irodákban is komoly igény mutatkozik személyes terekre. Ezek lehetnek akár csak a sarkokban kialakított kuckók, esetleg a "játékszobában" erre a célra létrehozott területek, de itt vannak megoldásként a paravánozott bútorok is.

A paravánozott bútordarabok tulajdonképpen egyszerű kanapék, szófák, fotelek, hozzájuk kapcsolódik azonban egy - általában szín- és szövetazonos - fal is, mely elválasztja őket a külső tértől.

A vizuális magány megteremtésén túl ezek a fallal kiegészített ülőalkalmatosságok hangszigeteltek is, így a kollegák privát beszélgetéseket, telefonokat is bonyolíthatnak bennük anélkül, hogy zavarnának másokat.

BASKET, mint kosár

A Softline A/S legújabb kollekcióját a vásári kosarak inspirálták, formájuk mégis hordoz magában valami huncut szögletességet. Ez nem zavaró, sőt segít a jobb helykihasználásban, a két formai elképzelés dinamikája pedig játékot visz az egészbe.

Az egy- és többszemélyes kivitelek kétféle támlamagassággal és lábtartóval rendelhetőek, vidám színeikkel pedig bármilyen irodai vagy közösségi térbe jól passzolnak.

Magyarországon ugyan nem forgalmazzák őket, de paravános bútorokat tudunk ajánlani. A Notre Dame kollekció 102-es és 103-as darabjai hasonló megoldással készülnek, és nagyon népszerűek a közösségi bútor kínálatunkban.

 


Ezekkel a termékekkel találkozhattál a cikkben:


kanapé hangszigetelő paravánnal

Notre Dame Lounge 100
kanapé hangszigetelő paravánnal

252 748 Ft + ÁFA
320 990 Ft Bruttó

RÉSZLETEK
2016.10.06

Amiken mindenki szívesen ülne: íme a 3 legjobb hálós forgószékünk

Biztos te is láttál már hálós háttámlás forgószéket, de el sem gondolkodtál rajta, miért olyan jó. Segítünk kicsit, összeszedtük az érveket, de ennél többet is adunk: megmutatjuk, melyik Magyarország három kedvenc hálós forgószéke.

Tovább olvasom

2016.08.30

A felfújható bútorok világa

Elérkeztük a következő, laikusok számára komolytalannak tűnő bútorcsoporthoz, amely az utóbbi időben ugrásszerű változásokon ment át, és így teljes joggal belépett a komoly, sőt a dizájnerbútorok világába. Ne hagyjuk tévútra vinni magunkat: ezek a bútorok nem olcsóbbak, sőt... Hiszen a pneumatikus, azaz felfújható ágyak, székek, kanapék és egyéb bútordarabok számos olyan kihívásnak kell, hogy megfeleljenek, aminek az eredménye magas ár lesz.

Tovább olvasom

2017.08.15

2017 TOP irodai forgószékei

Ha te is azok közé tartozol, akik igazán jó forgószéket keresnek, akkor előbb-utóbb felteszed nekünk a kérdést: melyik a legjobb székünk? Erre a kérdésre keressük a választ eddigi idei tapasztalataink alapján.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos