Magazin

Mi? Mennyi? Miért?

2014-10-21 Horváth Krisztián


Most kiderül, hogyan épül fel egy szék árcédulája!


Mindig is érdekelt, hogy miért kerül annyiba egy szék, amennyibe? Most elmondjuk!

Készítettünk egy egyszerű, átlagolt infógrafikát arról, hogyan is jön össze az árcédula a gyártástól a szállításon, reklámozáson és nagykereskedőkön át egészen a bemutatóteremig. Katt a képre a nagy változathoz!

Minden iparágnak megvannak a maga titkai. Mi viszont nem csinálunk titkot abból, mi kerül egy széken annyiba, amennyibe, és miből is jön össze az árcédula összege. Sokan kérdezitek ezt tőlünk, mi pedig most készítettünk egy átlagolt diagramot, melyen egyszerre próbáltuk jelezni az európai és távol-keleti gyártók által készített székek költség-arányait is. 

Átlagosan egy széknek 55% az előállítási költsége (szigorúan a gyártás folyamata), 10%-ot tesznek ki a szállítási költségek, 5% a marketing és 5% a fejlesztés. Ezekre jön a kereskedelem 25%-os szelete, melybe az adókat is beleszámoltuk. A legtöbb tételt tovább bontottuk, így kiderül, hogy az előállítás 55%-os szeletéből 10% a gépköltség, 20% a bérköltség és 25% az anyagköltség. Ugyanígy tovább bomlik a kereskedelmi haszon is 10% kisker és 15% nagyker haszonra.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ergonómikus, egészséges, színvonalasabb székek esetében sokkal nagyobb a fejlesztésre költött rész, valamint az anyagköltség is magasabb, hiszen a legtöbb más gyártó csak a tervezésen és a felhasznált anyagok minőségén tud spórolni.

Tetszett? Oszd meg ismerőseiddel is!
2016.10.06

Amiken mindenki szívesen ülne: íme a 3 legjobb hálós forgószékünk

Biztos te is láttál már hálós háttámlás forgószéket, de el sem gondolkodtál rajta, miért olyan jó. Segítünk kicsit, összeszedtük az érveket, de ennél többet is adunk: megmutatjuk, melyik Magyarország három kedvenc hálós forgószéke.

Tovább olvasom

2016.08.30

A felfújható bútorok világa

Elérkeztük a következő, laikusok számára komolytalannak tűnő bútorcsoporthoz, amely az utóbbi időben ugrásszerű változásokon ment át, és így teljes joggal belépett a komoly, sőt a dizájnerbútorok világába. Ne hagyjuk tévútra vinni magunkat: ezek a bútorok nem olcsóbbak, sőt... Hiszen a pneumatikus, azaz felfújható ágyak, székek, kanapék és egyéb bútordarabok számos olyan kihívásnak kell, hogy megfeleljenek, aminek az eredménye magas ár lesz.

Tovább olvasom

2017.08.15

2017 TOP irodai forgószékei

Ha te is azok közé tartozol, akik igazán jó forgószéket keresnek, akkor előbb-utóbb felteszed nekünk a kérdést: melyik a legjobb székünk? Erre a kérdésre keressük a választ eddigi idei tapasztalataink alapján.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos