Magazin

Minden rosszban van valami „szék”

2018-07-12 Balogh Attila


Gondolom nem árulok el nagy titkot azzal, hogy elmondom: ezt a cikket jómagam is ülés közben a székemből írtam, de gondoltam ennyit rááldozok az egészségemből, hiszen ha már egy ember elolvasta, akkor megérte. Még mielőtt nagyon megsajnálnátok, el kell árulnom, hogy én szerencsére egy prémium kategóriás székből dolgozhatok, amiben nem jelent kihívást az egy huzamban történő több órás ülőmunka, hiszen speciális kialakításának köszönhetően egészséges tartást biztosít.


Az ülés az a fajta "drog", amire mindannyian rá vagyunk kényszerítve és ennél fogva ha módunk van rá sem akarunk nélküle meglenni, tehát szinte mindannyian függünk tőle. Ülünk munka közben, étkezés közben, vezetés, de már majdnem alvás közben is, hiszen ki nem szundít bele néha napján egy kicsit az ülőmunkába vagy otthon a TV előtt ülve. Ráadásul említeni sem kell, hogy mennyi féle egészségkárosító hatása van a rendszeres ülésnek, amelyet legtöbben valami olcsóbb „megteszi” kategóriájú székben töltünk.

Szinte biztos vagyok benne, hogy az olvasók nagy része már tudatában van az ülés okozta negatív ártalmaknak, de én azért rátennék még egy lapáttal.

Számos kutatást végeztek és végeznek mind a mai napig az ülés okozta veszélyekről és megbetegedésekről világszerte, de bátran kijelenthetjük, hogy mindegyiknek egy a vége. Így kiemelnék egy konkrét eredményt.

A New York-i Lenox Hill kórház kutatója szerint a napi 8 órát meghaladó ülés már exponenciálisan megnöveli a lehetséges megbetegedések kialakulását, melyek többsége sajnos akár halálos is lehet. Ez a legtöbbünket érinti. Hogy mit is jelent ez pontosan?

 1. Növeli a szív és érrendszeri megbetegedések kialakulását.
 2. Igen rossz hatással van a hátra és a tartásra.
 3. Nő a demencia esélye.
 4. Cukorbetegség kialakulásának kockázata.
 5. Mélyvénás trombózis is kialakulhat.
 6. Nőhet a szorongás és ez által az alvásunkat is negatív módon befolyásolja.
 7. Nő a rák esélye.

Egy szóval a betegségek skáláján szinte mindent be lehet tudni a rendszeres és helytelen ülésnek. Igen, direkt írtam, hogy „helytelen”, hiszen okkal következtethetünk rá, hogy létezik helyes ülésmód is, amellyel igen nagy mértékben visszaszoríthatjuk, és megelőzhetjük az imént említett betegségek kialakulását, tehát van fény az alagút végén.

Ezt a fényt a valóban ergonomikus szék jelenti, ami ténylegesen aktív ülést garantál. A SpinaliS székek ilyenek. Ez az a székcsalád, amelyből a munkanap végén a cikket megírva is fitten állok föl, hiszen nem hagyja, hogy a hátam, a derekam vagy az egészségem kárt szenvedjen.

A SpinaliS székeket számtalan okból szeretem:

 • ez a szék évtizedekig tartja magát és a lehető legjobbat nyújtja az egészséges üléshez (élettartam-garanciát adunk rá);
 • ilyen módon segít megelőzni a pár sorral fejlebb említett megbetegedések kialakulását;
 • megspóroljuk a drága orvosi kezeléseket és rosszabb esetben a beavatkozásokat, nem beszélve arról, hogy egészségesek maradunk;
 • és miért ne akarnánk kényelmesen érezni magunkat a nap elejétől a nap végéig, hiszen ebből a székből csak fitten és egészségesen lehet fölállni.

Ezen modellek ingyenesen kipróbálhatóak a saját munkahelyeden 1 hetes időtartamon keresztül, így biztosan nem érhet csalódás. Életünk 8 java részét ülve töltjük. Neked se legyen mindegy, miben teszed ezt.


Ezekkel a termékekkel találkozhattál a cikkben:


SpinaliS ergonomikus szék

SpinaliS Ergonomic
SpinaliS ergonomikus szék

219 213 Ft + ÁFA
278 400 Ft Bruttó

RÉSZLETEK

SpinaliS ergonomikus szék

SpinaliS Basic
SpinaliS ergonomikus szék

236 693 Ft + ÁFA
300 600 Ft Bruttó

RÉSZLETEK
2016.03.09

A 10 legjobb irodai szék – ülnéd őket?

Valljuk be egymás között: te sem valamilyen irodaszéket vennél, hanem a legjobbat.

Tovább olvasom

2014.06.25

Napi szék: full-extrás térdeplő

Mit szólnátok egy térdeplőszékhez háttámlával?

Tovább olvasom

2016.06.17

A SpinaliS székek előnyei

Korábban bepillantást nyertünk a dinamikus ülések legfontosabb jellemzőibe, és megbizonyosodtunk arról, hogy mennyire fontos a jó közérzet és a mozgásszerveink állapotának szempontjából, hogy ne egy adott helyzetbe kényszerítve, statikusan üljünk a székünkön hosszú munkaórákon keresztül. Szóba került a SpinaliS nevű innovatív székcsalád, és megígértük, hogy részletesebben is beszámolunk a termékek kiváló tulajdonságairól.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos