Magazin

Napi bútor: Rubik...

2014-09-01 Horváth Krisztián


... mondanám, hogy kocka, de nem, mert ez egy asztal és egy tárolóegység egyszerre. Kockázzunk kicsit!


Többet nem is lehetne róla elmondani. Talán még annyit érdemes megjegyezni, hogy amellett, hogy ilyen utóélete még nem volt Rubik Ernő világsikerű játékának, én simán betenném a gyerekem szobájába. Lehet ennél kreatívabb és hasznosabb valami egyszerre? Már csak az a probléma, hogy nem lehet vele játszani. 

Azt tudtátok, hogy manapság a gépek már gyorsabban rakják ki a Rubik-kockát, mint az emberek? A CubeStormer nevű "gépszörny" például egy okostelefon és egy LEGO-alkatrészekből készült környezet segítségével bármikor helyrerázza összekeveredett kockánkat.

Az igazság az, hogy ma már nem is érik be a mestereséges megoldások a 3x3x3-as kockával, ezért virtuálisan készítettek már 20x20x20 egység oldalélű Rubik-kockákat is. Ezeket az erre szakosodott algoritmusok nagyjából 4 perc alatt képesek kirakni. Ez a feladat egy ember számára már gyakorlatilag megoldhatatlan lenne belátható időn belül.

Én azt csináltam gyerekkoromban, hogy az összekevert kockáról leszedegettem a színmatricákat, majd szép szabályosan visszaragaszottam őket. Ez vajon szabályos világrekord lehet?

Nektek volt vagy van Rubik-kockátok? Milyen gyorsan tudjátok kirakni?
2016.10.06

Amiken mindenki szívesen ülne: íme a 3 legjobb hálós forgószékünk

Biztos te is láttál már hálós háttámlás forgószéket, de el sem gondolkodtál rajta, miért olyan jó. Segítünk kicsit, összeszedtük az érveket, de ennél többet is adunk: megmutatjuk, melyik Magyarország három kedvenc hálós forgószéke.

Tovább olvasom

2016.08.30

A felfújható bútorok világa

Elérkeztük a következő, laikusok számára komolytalannak tűnő bútorcsoporthoz, amely az utóbbi időben ugrásszerű változásokon ment át, és így teljes joggal belépett a komoly, sőt a dizájnerbútorok világába. Ne hagyjuk tévútra vinni magunkat: ezek a bútorok nem olcsóbbak, sőt... Hiszen a pneumatikus, azaz felfújható ágyak, székek, kanapék és egyéb bútordarabok számos olyan kihívásnak kell, hogy megfeleljenek, aminek az eredménye magas ár lesz.

Tovább olvasom

2017.08.15

2017 TOP irodai forgószékei

Ha te is azok közé tartozol, akik igazán jó forgószéket keresnek, akkor előbb-utóbb felteszed nekünk a kérdést: melyik a legjobb székünk? Erre a kérdésre keressük a választ eddigi idei tapasztalataink alapján.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos