Magazin

Napi szék: hullámtermészet

2014-11-03 Horváth Krisztián


Az acid studiót megihlették a kvantummechanika hullámai - legalábbis szerintem ez volt a kiindulási alap.


A kvantummechanika értelmében semmiről sem tudhatjuk pontosan és bizonyosan, hogy hol van vagy hogy merre tart. Minden csak valószínűségek halmaza, egy úgynevezett hullámfüggvény, melynek vannak valószínűbb és kevésbé valószínű megoldásai, de minden lehetséges! Az is lehet, hogy én most Tenerifén nyaralok, de sokkal valószínűbb, hogy ezt a postot írom. Az elmélet természetesen az elemi részecskék szintjén teljesít igazán jól, és mivel a hétköznapi tárgyak rengeteg részecskéből állnak, így a hullámfüggvények összeadódnak, átlagolódnak, és több, mint valószínű, hogy ott vannak, ahol tudunk róluk.

Ez a szék azonban más. Mintha valóban remegne, hullámtermészete egyértelműen látszik. Nem lehet tudni, hol van pontosan, szóval csak óvatosan üljünk le rá! A többféle színben is gyártott váz különlegessége, hogy tulajdonképpen egyetlen, megszakítás nélkül futó vonalból áll, vagyis mintha egyetlen hatalmas karikát gyúrtak volna össze székké. Ezen felül még rakásolhatóak is, szóval ha kedvünk tartja, simán "átlagolhatjuk" hullámfüggvényeiket, hátha akkor jobban és biztosabban megállapítható, hol is vannak éppen.

Ti használnátok ilyesmit otthon vagy az irodában?
2016.10.06

Amiken mindenki szívesen ülne: íme a 3 legjobb hálós forgószékünk

Biztos te is láttál már hálós háttámlás forgószéket, de el sem gondolkodtál rajta, miért olyan jó. Segítünk kicsit, összeszedtük az érveket, de ennél többet is adunk: megmutatjuk, melyik Magyarország három kedvenc hálós forgószéke.

Tovább olvasom

2016.08.30

A felfújható bútorok világa

Elérkeztük a következő, laikusok számára komolytalannak tűnő bútorcsoporthoz, amely az utóbbi időben ugrásszerű változásokon ment át, és így teljes joggal belépett a komoly, sőt a dizájnerbútorok világába. Ne hagyjuk tévútra vinni magunkat: ezek a bútorok nem olcsóbbak, sőt... Hiszen a pneumatikus, azaz felfújható ágyak, székek, kanapék és egyéb bútordarabok számos olyan kihívásnak kell, hogy megfeleljenek, aminek az eredménye magas ár lesz.

Tovább olvasom

2017.08.15

2017 TOP irodai forgószékei

Ha te is azok közé tartozol, akik igazán jó forgószéket keresnek, akkor előbb-utóbb felteszed nekünk a kérdést: melyik a legjobb székünk? Erre a kérdésre keressük a választ eddigi idei tapasztalataink alapján.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos