Magazin

Napi szék: körülölelő

2016-07-19 Horváth Krisztián


Hogy Coelho-i közhely-mélységekbe menjünk: addig nem tudjuk értékelni a fontos dolgokat, míg el nem veszítjük őket. Így vagyunk a jó karfákkal is.


Clark Bardsley dizájner ezért is alkotta meg a képen látható széket, nomeg hogy felhívja rá a figyelmet: anti-széke valójában a rossz székek paródiája és kvintesszenciája is egyben. 

Mit jelképez Bradsley széke és mit mond a rossz ülésről?

 

1) Passzív ülés = súlyos egészségügyi kockázatok

Mi lehetne passzívabb, mint egy sámli? Áll egy helyben egész nap, nem történik vele semmi. Igazából akkor sem csinál semmit, ha ráülünk. Megtestesíti a legstabilabb/legegyszerűbb konstrukciót, amit csak lábakkal ki lehet hozni. Emellett azonban hiányzik belőle az aktivitás, a dinamizmus. Testünket, azon belül is medencénket és gerincoszlopunkat egészségtelen passzivitásra ítéli ahelyett, hogy aktív ülést garantálna. Pedig az aktív ülés az, ami megmenthet a derékfájástól: erősíti a vázizmokat, nem hagy görnyedni, egyenletesen terheli a csigolyákat, serkenti a keringést és ezáltal fokozza a hatékonyságunkat is.

2) Karfák hiánya = váll- és nyakfájdalmak

Nem is hinnéd, de a karok megfelelő alátámasztása legalább annyira fontos feladata egy széknek, mint az, hogy egyáltalán leülhetünk rá (és megtart bennünket). Ha gépelés közben nincsen karfa, mely az asztallappal egy magasságban alátámasztást nyújt a karunknak, akkor a terhelés a felkarokon át a váll-övbe jut, amitől aztán nem csak a vállaid fognak fájni, de ez kisugárzik a nyakadra is. Ezen pedig önmagában a fejtámla sem segít. A rosszul vagy egyáltalán nem alátámasztott karokban ráadásul a keringés is lassabb, ami szintén egészségtelen, hiszen terheli a szivet és az agyba is kevesebb oxigén jut el.

3) Rossz háttámla = kényelmetlen szék

A jó háttámlára nem elsősorban azért van szükség egy szék esetén, hogy az kényelmesen megtámasszon minket, hiszen ez passzív üléshez vezet, azt pedig fentebb leírtuk, hogy ez miért nem jó. A kipárnázott, túl kényelmes háttámla rossz, mert bűnre csábít és tönkreteszi testünket. Ezzel szemben egy jó háttámla manapság

  • - hálós kivitelű, hogy jól szellőzzön és mindig feszes maradjon,
  • - a megfelelő ponton deréktámaszos, hogy ha pihenés közben hátradőlünk, fenntartsa a gerinc egészséges ívét, valamint
  • - strapabíró, hiszen testünk súlyát egy széknek nem csak 2-3 évig kellene elviselnie, hanem illene azt 5-6 évig is.

Persze mindehhez ehhez minőségi széket érdemes venni. Nézted már Emagra-székeinket?


Ezekkel a termékekkel találkozhattál a cikkben:


hálós háttámlás irodai forgószék

Emagra X4 Tao
hálós háttámlás irodai forgószék

227 952 Ft + ÁFA
289 499 Ft Bruttó

RÉSZLETEK

Hálós háttámlás forgószék

Emagra X5 Zen
Hálós háttámlás forgószék

193 693 Ft + ÁFA
245 990 Ft Bruttó

RÉSZLETEK
2016.03.09

A 10 legjobb irodai szék – ülnéd őket?

Valljuk be egymás között: te sem valamilyen irodaszéket vennél, hanem a legjobbat.

Tovább olvasom

2014.06.25

Napi szék: full-extrás térdeplő

Mit szólnátok egy térdeplőszékhez háttámlával?

Tovább olvasom

2016.06.17

A SpinaliS székek előnyei

Korábban bepillantást nyertünk a dinamikus ülések legfontosabb jellemzőibe, és megbizonyosodtunk arról, hogy mennyire fontos a jó közérzet és a mozgásszerveink állapotának szempontjából, hogy ne egy adott helyzetbe kényszerítve, statikusan üljünk a székünkön hosszú munkaórákon keresztül. Szóba került a SpinaliS nevű innovatív székcsalád, és megígértük, hogy részletesebben is beszámolunk a termékek kiváló tulajdonságairól.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos