Magazin

Nézünk, mint a moziban

2013-07-08 Horváth Krisztián


Nektek mi az első szék, ami mozifilmekből eszetekbe jut? Kultikus ülőalkalmatosságokat gyűjtöttünk össze Nektek, de ha vannak további ötleteitek, ne késlekedjetek kommentelni!


 

Matrix-fotel

Elsőnek itt van rögtön egy nem létező világ igen híres fotelje: Morpheus a Mátrixban kétségkívül nagyon meggyőzően beszélt Neóhoz, mikor ütött-kopott, de ránézésre is kényelmes és igényes székében karba tette a kezét, és felkínálta a valóságot, vagy a tovább álmodást. Vajon ki akarna “felébredni”, mikor egy ilyen székben “aludhat” tovább? (A mi szuper foteljeinket itt találod.)

 

Men in Black - a cseppfotelek tárháza

Sci-fi vonalon maradva lássunk most egy futurisztikus széket. Ki ne emlékezne K ügynök és J ügynök csepp alakú székeire? Ugyan Tommy Lee Jones felett eljárt közben az idő, a futurisztikus üléseknek azonban még mindig megvan a bájuk. A kellékesek kétségkívül a 70-es évek retro életérzésére hajtottak, amikor még mindenki hitt a tudományok töretlen fejlődésében, és ezt ilyen, addig ismeretlen formai elemekkel operáló berendezési tárgyakban látták megtestesülni. Futurisztikus székeket persze ma is lehet kapni...

 

StarTrek - ülve az űrbe!

Ismét scifi, ugyanis a StarTrek sorozatok híres hajójának, az Enterprise-nak a hídján időről időre újszerű ülések tűntek fel. Bár a kényelmükről nem tudunk nyilatkozni, az biztos, hogy mindenki szeretett volna legalább egyszer beleülni a parancsnoki ülésbe, hogy érezze maga mögött az egész űrhajót - vagy legalábbis a díszletet. A legújabb, J.J. Abrams által rendezett mozifilmben egészen stílusos bőr székek tűntek fel.

 

Elemi ösztönök egy székben

A futurisztikus kalandok után evezzünk kellemesebb vizekre. Sharon Stone egyik legemlékezetesebb alakítása nem jöhetett volna létre egy igen fontos kellék nélkül: mindenki emlékszik még a kihallgatószobában levő tártyalószékre, melyen az Elemi ösztönben játszott a nyomozók józan eszével. Arról megoszlanak a vélemények, hogy a film második részében megismételt jelenet mennyire sikerült jól...

 

Szervezett bűnözni csak jó székkel érdemes

Jöjjön némi dráma és cselszövés: a Keresztapa-filmek leredőnyözött, félárnyékos, szivarfüstös, elegáns szobái mit sem érnének azok nélkül a fotelek nélkül, melyekben élet és halál felett döntöttek a család vezetői.

 

Harc a székért!

A Trónok harca - bár nem film, hanem sorozat - vastrónja mellett sem mehetünk el szó nélkül. A legenda szerint kardokból, sárkányok tüzével összekovácsolt trón tulajdonosa a hét királyság, emellett élet és halál ura is. Mondanunk sem kell: sokan ölni tudnának érte...

 

Ülés életre-halálra

Nem ez az egyetlen halálos szék a filmtörténetben. Aki egyszer beleült a bomlott elméjű Sweeney Todd székébe, az többet nem állt fel onnan. A borbély kényelmes ülése egyben múltbéli gaztevőinek szolgált utolsó kalandként, neki pedig bosszúnak.

A halálos székek történetét kiegészíthetjük még egy valódi veszéllyel is, ez pedig a kínzószék fogalma. Erről ide kattintva olvashatsz lebilincselő gyűjtést.

Másfelől az ülés számodra is halálos veszélyeket rejteget, ha rosszul csinálod. De ez egy másik történet, amit ide kattintva olvashatsz el, ha még nem késő...

 

A székkel van az erő

A végére hagytunk egy igazi film-, akarom mondani széktörténeti klasszikust: a Jedi tanács tárgyalójában szó szerint mindenkinek személyre szabott székei voltak, hiszen a galaxis minden fajtájú és méretű Jedijének készült egy puha ülés. Ha akarták, akkor sem tudták volna eltéveszteni, kinek hol kell helyet foglalnia. Ha pedig valaki nem tudott megjelenni, széke hologramként juttatta el a tanácskozásra. Kényelmes lenne egy ilyen a munkahelyen is, nem?

 

 
2016.10.06

Amiken mindenki szívesen ülne: íme a 3 legjobb hálós forgószékünk

Biztos te is láttál már hálós háttámlás forgószéket, de el sem gondolkodtál rajta, miért olyan jó. Segítünk kicsit, összeszedtük az érveket, de ennél többet is adunk: megmutatjuk, melyik Magyarország három kedvenc hálós forgószéke.

Tovább olvasom

2016.08.30

A felfújható bútorok világa

Elérkeztük a következő, laikusok számára komolytalannak tűnő bútorcsoporthoz, amely az utóbbi időben ugrásszerű változásokon ment át, és így teljes joggal belépett a komoly, sőt a dizájnerbútorok világába. Ne hagyjuk tévútra vinni magunkat: ezek a bútorok nem olcsóbbak, sőt... Hiszen a pneumatikus, azaz felfújható ágyak, székek, kanapék és egyéb bútordarabok számos olyan kihívásnak kell, hogy megfeleljenek, aminek az eredménye magas ár lesz.

Tovább olvasom

2017.08.15

2017 TOP irodai forgószékei

Ha te is azok közé tartozol, akik igazán jó forgószéket keresnek, akkor előbb-utóbb felteszed nekünk a kérdést: melyik a legjobb székünk? Erre a kérdésre keressük a választ eddigi idei tapasztalataink alapján.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos