Magazin

Rettegésbe dermedt székek, amik nem menekülhetnek a locsolás elől

2020-04-13 Horváth Krisztián


De előre szólunk: nem fognak tojást adni, ha leöntjük őket vízzel vagy kölnivel. A hálájuk egészen másképp fog kinézni.


Olyan ügyesen juttatják eszünkbe a népi hagyományok a másokról való gondoskodást (például a leányok vödör vízzel való nyakon öntését), hogy szinte adja magát a dolog, hogy ezt más hasznos tevékenységhez is hozzáköthessük.

Mivel idén az egészségügyi helyzet miatt nem ajánlatos locsolni menni, és jó eséllyel egyébként is otthon vagy éppen, ezért szánj egy percnyi gondoskodást a forgószékedre.

Ő is hű társad, sőt ha jól választottál, akkor nem megrövidíti az életedet (mint egy rossz házasság), hanem meghosszabbítja és egészségesebbé is teszi.

Lássunk is hozzá!

 

Első lépésben nézz be a széked alá, és ahány csavart csak látsz, azt húzd meg.

A csavarok feje jó eséllyel valamilyen standard imbusz vagy csillag lesz, így biztosan van hozzá eszközöd. A székek mozgó alkatrészekből állnak, amiket testünk súlya folyamatosan terhel. Emiatt valahol a szerkezet engedni fog, és ezek az engedési pontok általában a csavarok. Ne várd meg, míg kiesnek, mert könnyen a földre huppanhatsz, és akár komoly bajod is lehet. Ideje alaposan meghúzni a csavarokat.

Második lépésben ellenőrizd, hogy nem ad-e a széked nyikorgó hangot.

Egy egészséges szék nem nyikorog. Ha ezt teszi, akkor valahol olyan fém felületek surlódnak, amiknek nem lenne szabad. Ez jellemző probléma egyszerűbb, hintamechanikás székeknél. Ilyen esetben keresd meg a nyikorgás forrását, és műszerolajjal, vagy ha van, WD40-el kezeld azt. Ezzel meghosszabbítod a szék életét is.

Ha szőnyegen vagy padlószőnyegen használod görgős székedet, az a hosszú hónapok alatt sok szöszt és koszt összeszedhet.

Ezt onnan fogod észrevenni, hogy a görgők már nem forognak, és egy szép napon ha hátralököd magad az asztaltól, nem gurulni, hanem billenni fogsz a székeddel. Ez minimum kellemetlen. Szánj most rá egy kis időt, hogy a tervszerűen és biztonságosan feldöntött forgószéked görgői közül kiszedegeted a hajszálakat és egyéb koszt, így az újra szabadon tud majd gurulni.

Ha már itt a tavasz és úgyis székápolásba fogtál, javasoljuk, hogy a kárpitozást is tisztítsd meg.

Ha korszerű, NET hálós széked van, feladatod roppant egyszerű, hiszen szappanos vízzel és sima szivaccsal is áttörölheted kedvencedet. A NET háló bírja a vizet és gyorsan szárad, mert kiválóan szellőzik. (Végül csak meglocsoljuk a székedet is…)

Ha székednek szövet kárpitozása van, akkor vagy a textilre fújható, majd ki/bedörzsölhető szövettisztítót ajánlunk, vagy ha van, akkor kárpittisztító gépet. Elképesztő mennyiségű kosz tud lerakódni egy széken az évek alatt. Olyan, mint egy alsónemű, amit sosem mostál még ki. Ugye te sem akarsz mosatlan alsóneműben ülni?

 

A végére természetesen nem maradhat el a locsolóvers sem, amit székednek szavalhatsz:

Görgős vagy, vagy sem,

Eljött a felújítás napja,

Máris minden patent,

Csak húzok kicsit rajta!

 

Négy lépés a boldog és egészséges székért, ez igazán nem sok. :) Ha bármi komolyabb baj merülne fel, keresd bátran Budapest legrégebbi és legprofibb székszervizes csapatát akár tanácsért, akár gyors segítségért!

Sok virtuális locsolót és virtuális tojást kívánunk 2020 tavaszára!

 
2016.10.06

Amiken mindenki szívesen ülne: íme a 3 legjobb hálós forgószékünk

Biztos te is láttál már hálós háttámlás forgószéket, de el sem gondolkodtál rajta, miért olyan jó. Segítünk kicsit, összeszedtük az érveket, de ennél többet is adunk: megmutatjuk, melyik Magyarország három kedvenc hálós forgószéke.

Tovább olvasom

2016.08.30

A felfújható bútorok világa

Elérkeztük a következő, laikusok számára komolytalannak tűnő bútorcsoporthoz, amely az utóbbi időben ugrásszerű változásokon ment át, és így teljes joggal belépett a komoly, sőt a dizájnerbútorok világába. Ne hagyjuk tévútra vinni magunkat: ezek a bútorok nem olcsóbbak, sőt... Hiszen a pneumatikus, azaz felfújható ágyak, székek, kanapék és egyéb bútordarabok számos olyan kihívásnak kell, hogy megfeleljenek, aminek az eredménye magas ár lesz.

Tovább olvasom

2017.08.15

2017 TOP irodai forgószékei

Ha te is azok közé tartozol, akik igazán jó forgószéket keresnek, akkor előbb-utóbb felteszed nekünk a kérdést: melyik a legjobb székünk? Erre a kérdésre keressük a választ eddigi idei tapasztalataink alapján.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos