Magazin

Székpercek: az örökmozgók kedvence

2019-09-10 Horváth Krisztián


Talán első pillantásra nem úgy tűnik, de ezen a széken ülni is lehet. Méghozzá nem is akárhogy, habár az igazat megvallva, inkább mozgáshoz lett tervezve. Ennek a széknek a tervezője felismerte a problémát, amiről már mi is olyan sokszor írtunk, miszerint az emberi test mozgásigényét nem lehet figyelmen kívül hagyni, ha ülésről van szó.


Bizonyára már veled is előfordult, hogy azon kaptad magad, amint éppen önkéntelenül a lábadat rázod vagy nyújtózkodsz munka közben a székeden. Yuming Hu formatervező kifejezetten ezekre az ülés közbeni apróbb mozdulatokra lett figyelmes, melynek hatására megalkotta székkollekcióját.

A posztmodern design nem csak a székek látványvilágában, de a tervezői attitűdben is visszaköszön. Egy magát rugónak álcázó statikus tartóelem, vagy éppen a zongora pedáljait idéző lábtartó… a kollekciót vizsgálva lépte nyomon asszociatív formákon akad meg a tekintetünk.

A szín- és formavilág gyermekkorunk játszótéri emlékeit idézi, ez pedig nem lehet véletlen. Gyerekként az út egyenesen a játszótérre vezetett, ha csillapítanunk kellett mozgásigényünket. Az évek azonban teltek, a hinta helyett irodai székbe kényszerültünk… de a gyermekkorral a mozgásigényünk is eltűnt volna?

Yuming Hu székeit nem kell túl komolyan vennünk. Bizonyára nem a legkényelmesebb napi 8 óra munkához, de nem is ezért készültek. Céljuk, hogy játékos módon felhívja a designerek figyelmét arra, hogy az emberi test mozgásigényével tervezéskor számolni kell. Hu szerint „a legkényelmesebb ülő testhelyzet mindig a következő”, és ezzel mélyen egyet kell értenünk. Mi ezért foglalkozunk Spinalis székekkel, amelyek szabadon mozgó ülőlapja biztosítja a lehetőséget az aktív üléshez és azokhoz a bizonyos mikromozdulatokhoz. Talán taktilis és vizuális ingerekben kevésbé gazdag, mint a napi székünk, de a kényelmes és egészséges munkavégzés terén garantáltan kiállná a próbát.


Ezekkel a termékekkel találkozhattál a cikkben:


SpinaliS ergonomikus szék

SpinaliS Ergonomic
SpinaliS ergonomikus szék

219 213 Ft + ÁFA
278 400 Ft Bruttó

RÉSZLETEK

SpinaliS ergonomikus szék króm vázzal, extra szövetekkel

SpinaliS Hacker Króm
SpinaliS ergonomikus szék króm vázzal, extra szövetekkel

380 630 Ft + ÁFA
483 400 Ft Bruttó

RÉSZLETEK

+2
SpinaliS ergonomikus szék

SpinaliS Basic
SpinaliS ergonomikus szék

236 693 Ft + ÁFA
300 600 Ft Bruttó

RÉSZLETEK

SpinaliS ergonomikus szék

SpinaliS Hacker
SpinaliS ergonomikus szék

289 921 Ft + ÁFA
368 200 Ft Bruttó

RÉSZLETEK
2016.10.06

Amiken mindenki szívesen ülne: íme a 3 legjobb hálós forgószékünk

Biztos te is láttál már hálós háttámlás forgószéket, de el sem gondolkodtál rajta, miért olyan jó. Segítünk kicsit, összeszedtük az érveket, de ennél többet is adunk: megmutatjuk, melyik Magyarország három kedvenc hálós forgószéke.

Tovább olvasom

2016.08.30

A felfújható bútorok világa

Elérkeztük a következő, laikusok számára komolytalannak tűnő bútorcsoporthoz, amely az utóbbi időben ugrásszerű változásokon ment át, és így teljes joggal belépett a komoly, sőt a dizájnerbútorok világába. Ne hagyjuk tévútra vinni magunkat: ezek a bútorok nem olcsóbbak, sőt... Hiszen a pneumatikus, azaz felfújható ágyak, székek, kanapék és egyéb bútordarabok számos olyan kihívásnak kell, hogy megfeleljenek, aminek az eredménye magas ár lesz.

Tovább olvasom

2017.08.15

2017 TOP irodai forgószékei

Ha te is azok közé tartozol, akik igazán jó forgószéket keresnek, akkor előbb-utóbb felteszed nekünk a kérdést: melyik a legjobb székünk? Erre a kérdésre keressük a választ eddigi idei tapasztalataink alapján.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos