Magazin

Színek kavalkádja egy lenyűgöző irodai térben

2016-08-15 Horváth Krisztián


A holland MDRVD dolgozói igazán különleges, új irodaházba költözhettek, melyben az élénk színek és a tágas tér találkozása egyedülálló összhangot teremtett.


Mi lehetne inspirálóbb a hatékony munkára, mint egy szerethető munkakörnyezet? Mert végső soron életünk nagy részét munkahelyünkön töltjük, és a fizetés csak egy bizonyos fokig képes ösztönözni bennünket: ha nem szeretjük a helyet, ahol dolgoznunk kell, az tevőlegesen rontani fogja teljesítményünket és hangulatunkat is.

 

Ezért örömteli igazán jó irodákat látnunk!

A rotterdami székhelyű MVRDV építészeti cég gondolt egy nagyot, és teljes csapatát új helyre költöztette, a város központjába. Ehhez nem kellett sem régi épületeket lebontaniuk, sem pedig méregdrágán üres telket venniük, helyette, egy háború utáni raktárépületet választottak "donornak" a műveletükhöz.

A 2500 négyzetméter alapterületű ingatlan 140 alkalmazottnak nyújt lehetőséget nem csak napi teendőik elvégzésére, de értekezletek megtartására, étkezésre, pihenésre is. Jacob van Rijs, az MVRDV társalapítója szerint így olyan testre szabható terek jöttek létre, melyek több igényt is lefedhetnek egyszerre, ezzel sugallva a cég dinamizmusát. Emellett a kollaboráció elősegítése is fontos szempont volt.

Mind a legnagyobb, mind pedig a kisebb tárgyalók hatalmas üveg fala egyben tábla is, melyre ötletek és tervek kerülhetnek. Ez egyszerre hasznos felület, valamint a fényt átengedő, de a hangokat bent tartó határvonal is. Újabb példája ez az építészeti üveg manapság divatos felhasználásának.

A helyiségeket az üvegfalak miatt valamilyen módon szeparálni kellett vizuális tekintetben is, így különböző erős színeket választottak a falakra. Ezek amellett, hogy mozgékony összhatást keltenek, fokozzák a pörgést is a bent dolgozók szerint.

Ismertek hasonló megoldásokkal operáló magyar irodákat?
2016.07.14

Emagra székek első kézből

Az Irodabutik 2016-tól a kiváló minőségű és 5 év garanciával rendelkező cseh gyártmányú Emagra székek hivatalos hazai forgalmazója.

Tovább olvasom

2018.01.09

Húsba vágó: mitől lesz jó egy irodaszék?

Sokat írtunk már arról, mitől válik igazán egészségessé egy irodaszék, most azonban pénztárcavédő percek következnek. Ennek apropóját máris eláruljuk, és rengeteg pénzt spórolunk meg neked.

Tovább olvasom

2017.01.18

Döbbenet: így dolgoznak a multik

Celluxszal szervizelni egy drága széket? Kihagyni a csapágyat? Pozitív példákat szeretünk hozni a minőségi ülés világából, szándékosan kerüljük a negatívakat. De néhány gányolás mellett mi sem tudunk elmenni szó nélkül...

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos