Magazin

Tények és tévhitek a dinamikus ülésről - animálva

2013-08-07 Horváth Krisztián


Az orvostudomány mai állása szerint a dinamikus ülés a legegészségesebb dolog, ami a testtel történhet, ha hosszas ülőmunkát vagyunk kénytelenek végezni. De nem csodaszer! Lássunk pár tényt.


Ha fixen rögzítjük székünk beállításait, vagyis nem mozog sem az ülőlap, sem a hátlap, akkor a gerincoszlopot és a vázizmokat olyan helyzetbe kényszerítjük, ami természetellenes: több órán keresztül mozdulatlanul kell súlyt és terhelést viselniük. Ez hosszú távon mindenképpen károsíthatja az egészséges testet, ezért ma már a legtöbb székgyártó ügyel arra, hogy forgószékeik szabad mozgást biztosítsanak úgy, hogy magát az ülést még stabilnak érezzük. Ebben a filozófiában a ROVO jár az élen, akiknek Ergo Balance rendszereik előre, hátra, jobbra és balra is lehetővé teszik a széknek a kitérést attól függően, hogy merre akarunk elmozdulni. Sokan elsőre ingatagnak érzik ezeket a székeket, ám ha súlyunkhoz állítjuk őket, hamar felfedezzük, hogy sem elborulni nem lehet velük, sem pedig kiesni belőlük.

A fentiek miatt sokan jönnek be úgy az üzletbe, hogy csodát várnak az aktív ülést biztosító székektől. Ezek azonban nem csodaszerek. Animációk segítségével szedtük össze, mire jó, és mire nem jó az aktív ülés.

Az aktív ülés pótolja az egészséges életmódot és a sportot?

Önmagában az aktív üléstől megszűnhetnek a mozgásszervi panaszaim?

Sokkal menőbb leszek az irodában egy aktív ülést biztosító székkel?

Az aktív ülést biztosító székek sokkal kényelmesebbek?

Az aktív ülés hosszú távon sokkal egészségsebb, mint a hagyományos?

Az akvít ülést biztosító székek fokozzák a kreativitást és a munkakedvet?

A legjobb ergonómikus székeket az Irodabutikban kapom?

Megosztottad már ezeket a hasznos infókat FB-on? Erre tessék >>>

 
2016.03.09

A 10 legjobb irodai szék – ülnéd őket?

Valljuk be egymás között: te sem valamilyen irodaszéket vennél, hanem a legjobbat.

Tovább olvasom

2014.06.25

Napi szék: full-extrás térdeplő

Mit szólnátok egy térdeplőszékhez háttámlával?

Tovább olvasom

2016.06.17

A SpinaliS székek előnyei

Korábban bepillantást nyertünk a dinamikus ülések legfontosabb jellemzőibe, és megbizonyosodtunk arról, hogy mennyire fontos a jó közérzet és a mozgásszerveink állapotának szempontjából, hogy ne egy adott helyzetbe kényszerítve, statikusan üljünk a székünkön hosszú munkaórákon keresztül. Szóba került a SpinaliS nevű innovatív székcsalád, és megígértük, hogy részletesebben is beszámolunk a termékek kiváló tulajdonságairól.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos