Magazin

[videó] 100+ év székes története 90 percben

2021-05-14 Horváth Krisztián


Ha érdekel a székek tervezésének és formavilágának története, most ingyenesen megnézheted a Heinz Bütler rendezésében készített filmet egy rendhagyó kiállításról. 


Vizuális utazásra invitálunk a forma és a design világába!

 

125 ülőeszköz mutatja be az 1807 és napjaink között lezajlott változásokat, amik az ülés világában történtek. Jóllehet a funkció azonos (ülni ugyanis muszáj), a technika, az elgondolások, az anyagok, a formák és az eljárások rengeteget változtak.

Ezen a hosszú úton voltak ikonikus darabok és elfeledett csodák, melyek közül összegyűjtött párat a VITRA egy virtuális kiállítás keretében, hogy dokumentumfilm készülhessen belőle. A Chair Times című anyag mindenképpen egyedülálló.

"A székek fontos történelmi műtárgyak. Képesek képviselni egy adott pillanat divatját és etoszát, vagy kiállhatnak egy korszakos gondolat mellett. Felhasználóik portréi, és tükrözik azokat a gyártási technikákat, amelyekkel létrehozták őket. Székei alapján felismerhet és megért egy korszakot - annak társadalmi struktúráit, anyagait, technikáit és divatjait. Azt mondhatjuk, hogy egyetlen más mindennapi tárgy sem ilyen sokoldalú." - írja Rolf Fehlbaum, a VITRA elnök-emeritusa.

 

Chair Times / A History of Seating – From 1800 to Today

 

 

A filmet erre a linkre kattintva tudod megnézni, angol felirattal.

 
2016.10.06

Amiken mindenki szívesen ülne: íme a 3 legjobb hálós forgószékünk

Biztos te is láttál már hálós háttámlás forgószéket, de el sem gondolkodtál rajta, miért olyan jó. Segítünk kicsit, összeszedtük az érveket, de ennél többet is adunk: megmutatjuk, melyik Magyarország három kedvenc hálós forgószéke.

Tovább olvasom

2016.08.30

A felfújható bútorok világa

Elérkeztük a következő, laikusok számára komolytalannak tűnő bútorcsoporthoz, amely az utóbbi időben ugrásszerű változásokon ment át, és így teljes joggal belépett a komoly, sőt a dizájnerbútorok világába. Ne hagyjuk tévútra vinni magunkat: ezek a bútorok nem olcsóbbak, sőt... Hiszen a pneumatikus, azaz felfújható ágyak, székek, kanapék és egyéb bútordarabok számos olyan kihívásnak kell, hogy megfeleljenek, aminek az eredménye magas ár lesz.

Tovább olvasom

2017.08.15

2017 TOP irodai forgószékei

Ha te is azok közé tartozol, akik igazán jó forgószéket keresnek, akkor előbb-utóbb felteszed nekünk a kérdést: melyik a legjobb székünk? Erre a kérdésre keressük a választ eddigi idei tapasztalataink alapján.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos