0
kosarad
egy jó
székre vár

0
még nem
kértél
próbaszéket
INGYENES KISZÁLLÍTÁS: 50.000 Ft-tól

A gyilkos székek támadása


 2017. június 04   Horváth Krisztián

Ezeket a dolgokat nem akartad tudni: így teszi tönkre testedet számtalan ponton a vacak irodai szék. Kapaszkodj erősen, fájni fog! (És a végén talán mutatunk menekülőutat is a halál torkából...)

Ideje szembenézni a kellemetlen igazsággal: az ülőmunka és az ülő életmód nem csak fájdalmat és könnyeket, de szó szerint "halált is hoz a vidékre", ha nem a megfelelő székben végezzük. Vegyük sorra tested azon pontjait, amik áldozatul eshetnek annak, ha egész nap passzívan ülsz:

 • nem is hinnéd, de a szív- és érrendszeri megbetegedések összefüggenek az üléssel: ülés közben lassabban áramllik a vér, lerakódások keletkeznek az érfalakon, amik visszerekhez, magas vérnyomáshoz és emelkedő koleszterinszinthez vezetnek, sőt végső soron akár halálos stroke-ot is eredményezhetnek...

 • passzív ülés közben sejtjeidnek nincs szüksége energiára, hasnyálmirigyed mégis inzulint termel; mivel ez nem szívódik fel, a hasnyámirigy rendellenességet észlel és még többet termel belőle, és máris jó úton vagy a diabétesz felé...
 • a sok hagyományos székben töltött órától lágyulni fog a hasfalad, mivel ezeket az izmokat egy egyszerű szék nem dolgoztatja nap közben...
 • a feszes csípő kialakulása a stabil ülőlappal rendelkező székeknek köszönhető, és az évtizedek múlásával komolyan akadályozni fog majd a szabad mozgásban...
 • egy egyszerű irodai székben a farizomzat sincsen ülés közben dolgoztatva, így elgyengül, formátlan lesz; pedig milyen sokat dolgozunk az edzőteremben a feszes popsiért, aztán nap közben meg szétüljük egy rossz széken...
 • hagyományos ülés közben a teljesen inaktív lábak miatt az itt található csontozat elkezd gyengülni; ezen a rendszeres futás sem segít, hiszen üléssel szinte egy nagyságrenddel több időt töltesz életed során, mint aktív testmozgással...

 • a lassuló keringéssel párhuzamosan a fejedbe is kevesebb oxigén jut, aminek "hála" az agyad is lassul: gondolkodásod tompul, a nap végére teljesen kimerülsz szellemileg (ez nem normális dolog, és tényleg a széked okozza, nem a főnököd)...
 • a nyak- és vállfájdalmak szinte automatikusan érkeznek egy hagyományos székben; mindez nem csak egyensúlyi zavarokhoz vezethet, de minden centi közelebb hajolás a monitorodhoz +2kg terhelést helyezel ezekre az izomcsoportokra...

 • egyértelmű statisztikai kapcsolat van bizonyos ráktípusok (vastagbélrák, mellrák, méhnyakrák) és a tartós passzív ülőmunka között, bár ezek összefüggései még nem tisztázottak...
 • és ha mindez még nem lenne elég, a végére hagytuk a legsúlyosabbat: a gerincsérv felé vezető út bizony hagyományos székekkel van kikövezve; a porckorongok folyamatosan egy kisebb szakaszon terhelődnek, kikopnak, nyomni fogják az idegeket is, és a fájdalom mellé műtétet meg nem is 100%-os rehabilitációt kaphatsz csak...

Nem lennénk az ülő emberek helyében...

De várjunk csak... Manapság mindenkinek ülnie kell! :(

Ilyen az életvitelünk. Tény, hogy az ülés mindig csak ülés marad, van azonban mód arra, hogy kicsit egészségesebbé tegyük! Lássuk, hogy hogyan!

A hagyományos székeket (azokat, amik a nagy öblös bőrfotelek, amikben csak hintázni tudsz, meg a kevésbé testre szabható egyszerű irodai székek) felejtsd el hamar: ezek a leginkább gyilkos megoldások. Ezeken nem is időznénk, ezekben helyes tartástól függetlenül képtelenség egészségesen ülni, mert nem mozogsz bennük egész nap (és így a fenti kockázatok többségét automatikusan megukban hordozzák).

Az első olyan széktípus, amit érdemes megemlíteni, a szinkron mechanikával szerelt ergonomikus székek családja, ahol az ülőlap és a hátlap már nem egyszerűen hintázik, de egymással szinkron, eltérő mértékű mozgást végez.

Sokszor emlegetik még a térdeplőszékeket, mint egészséges megoldásokat. Ezek tényleg nem rossz konstrukciók, de hosszú távon kényelmetlen bennük a munka a háttámla hiánya miatt, illetve a terhelés egy részét a medencéről a térdre helyezik át, ami meg ott fog problémákat okozni. Váltószéknek szoktuk javasolni hagyományos szék mellé napi pár óra használatra (szerencsére az áruk is elég kedvező).

Ez mind szép és jó, de...

Jó lenne ülés közben is mozogni!

Ugyanis ez a kulcsa az aktív keringésnek, a jó emésztésnek, az inzulin felszívódásának meg egy csomó olyan dolognak, amik megelőzik a hagyományos székek által okozott betegségeket és elváltozásokat. Mit tehetünk ez ügyben?

Kezdetnek itt van az ülőlabda, megannyi vita tárgya. Tény, hogy az ülőlabdán ülés közben mozogsz. Tény az is, hogy a csípőd szabad ringását engedve nem terheli az alsó gerincsszkaszt folyamatos hajlongással.

Viszont az is igaz róla sajnos, hogy egyrészt kényelmetlen (se háttámlája, se kartámasza, így a nyakad idővel fájni fog rajta), másrészt nagyon balesetveszélyes. Nem véletlen, hogy a legtöbb irodából elkezdték őket kitiltani, mert leesni róluk vagy elbotlani bennük drága mulatság lehet munkáltatónak és munkavállalónak egyaránt. (Azért mi tudunk neked adni egy biztonságos változatot belőle, ha ez szíved vágya...)

Léteznek úgynevezett egyensúly párnák és ékpárnák, amiket hagyományos szék ülőlapjára helyezve némi bizonytalanságot fog nyerni az ülő helyzet. Az ötlet nem rossz, de az így véghez vihető mozgás nagysága elhanyagolható az egész napos üléshez képest, így hosszabb távon ezek sem jelentenek megoldást, maximum önámítás a dolog.

De akkor mi az igazi megoldás?

Valami olyasmire lenne szükség, ami egy hagyományos szék kényelmét és biztonságát ötvözi egy ülőlabda teljes szabadságával, nem utolsó sorban magas minőségben és a legjobb ár/érték arányban.

Létezik ilyen szék!

Ha még nem találkoztál a SpinaliS-al, akkor ideje volt már hallanod róla, mert ez a széktípus megmenti az életedet. A működése pofon egyszerű, mégis nagyszerű: egy karfával, háttámlával felszerelt irodai szék, melynek ülőlapja minden irányban szabadon kitéríthető! 

Rendben-rendben, de hogyan menti ez meg az életemet?

Így:

 • a SpinaliS által garantált aktív ülés során mozogsz: folyamatos mozgásodnak hála keringésed aktív marad, érrendszered egészséges, agyad friss lesz
 • a folyamatos mozgás, mely egyben kényelmes ülés is, nem hagyja a lábadban sem alábbhagyni a keringést
 • a csípőd szabad mozgásának hála nem az altáji gerinc-szakasz hajlong, így nem kopnak ki gerinccsigolyáid, megelőzheted a gerincsérvet is
 • a SpinaliS aktív ülés a sportos életforma velejárója és automatikus kelléke lesz számodra, amit mindenki irigyelni fog tőled!

És mindezt úgy rakták össze számodra, hogy élettartam-garanciát adunk rá! Próbálj megemelni egyet: ebben van anyag, csak fém és minőségi kárpitok ötvözete!

Itt van tehát a megoldás, sokan mégsem élnek vele...

Vajon miért? Gondolj csak bele, hogy mennyire sokat költesz életed más területein egészségre és kényelemre:

 • drága és kényelmes cipőt veszel
 • drága és ergonomikus matracot vásárolsz
 • biztonságos autóra is sokat költesz
 • megfizeted a drágább orvosi ellátást
 • sokat adsz ki sportra is
 • időről időre még wellnessezni is elmész

Pedig életed legnagyobb részét egy székben töltöd.

Megengeded magadnak azt a luxust, hogy olcsó, egyszerű székekkel teszed tönkre az egészségedet?

A SpinaliS modellek nem tűnnek olcsónak. Pedig egy egész életre vetítve valójában sokkal jobb befektetések, mint 1-2 évente gagyi széket venni, ráadásul:

 • időt és energiát spórolsz velük: szék 15 évre, nincs vele több gondod
 • megment rengeteg fájdalomtól, amik a cikk elején részletezett elváltozások miatt várnak rád
 • pénzt spórol neked, mert nem leszel derékfájás miatt táppénzen
 • megadja a lehetőséget, hogy az idő múlásával is fitt és egészséges legyél

Ezek után kinek-kinek a belátására bízzuk, hogy a XXI. század elején, amikor a hagyományos ülőmunka okozta tünetek (hátfájás, szédülés, porckorongsérv, stb.) népbetegségek, tesz-e ezek ellen a megfelelő eszközzel, vagy ha abban a szerencsés helyzetben van, hogy még nem fáj a háta, akkor tesz-e a megelőzésért.

Jó-jó, de honnan tudjam, hogy ez működik is?

Ezt nem kell a véletlenre bíznod: mielőtt belépnél a tudatosan egészséges munkavállalók világába egy SpinaliS székkel, ingyenes egy hetes próbalehetőséget biztosítunk neked. Ez alatt az egy hét alatt saját munkakörnyezetedben tesztelheted a kiválasztott SpinaliS modelleket.

Garantáljuk, hogy az első napokban már érezni fogod azt az izomlázat, amit ezek a székek használatuk elején az eddig elsorvasztott törzsizomzat újraaktiválásával okoznak. Fájdalomnak ennyire még sosem örültél, mert innentől kezdve fogod érezni, hogy ez egy más minőségű ülés!

Egy hét után le sem fogod tudni tenni ezt a széket, mely ténylegesen függőséget okoz: SpinaliS után hagyományos székbe átülni valódi szenvedés lesz.

Ha érdekel a SpinaliS próbalehetőség saját otthonodban vagy irodádban, ide kattintva tájékozódhatsz a részletekről. 

Ha megnéznéd SpinaliS modelljeinket, bemutatótermünkben szeretettel várunk hétköznapokon 10 és 18 óra között a Szekszárdi utca 13-ban. Szakszerű vezetéssel léphetsz be az egészség világába!


Ezekkel a székekkel találkozhattál a cikkben:


Térdeplőszék (fém)

fémvázas térdeplőszék

Fedezd fel az ülés egy új módját! A háttámlát és az ülőlapot eldobva a térdeplő...
21.990+ÁFA-tól (Bruttó 27.927 Ft)
RÉSZLETES INFORMÁCIÓ »

SpinaliS Spider

SpinaliS ergonomikus forgószék

Merész egyéniség vagy? Akkor van számodra egy merész székünk, amivel nem csak kifejezheted magadat, de még...
308.600+ÁFA-tól (Bruttó 391.922 Ft)
RÉSZLETES INFORMÁCIÓ »

SpinaliS Hacker

SpinaliS ergonomikus szék

Te is napi 8-12 órát ülsz a gép előtt? Fáradtan állsz fel az asztaltól? Programoztál, könyvelt&eacut...
217.150+ÁFA-tól (Bruttó 275.781 Ft)
RÉSZLETES INFORMÁCIÓ »

SpinaliS Ergonomic

SpinaliS ergonomikus szék

Létezik egy világ, amiben te és kollégáid mindannyian Ergonomic-ban ültök. Ebben a világban nincsen sem h&aa...
137.900+ÁFA-tól (Bruttó 175.133 Ft)
RÉSZLETES INFORMÁCIÓ »

SpinaliS Basic

SpinaliS ergonomikus szék

Minden ház az alapjától lesz igazán stabil. Ahogy a tested, az egészséged is a gerinced épségén n...
170.100+ÁFA-tól (Bruttó 216.027 Ft)
RÉSZLETES INFORMÁCIÓ »

Sitness 5

Topstar labdaszék

Egyszerre stabil és dinamikus? Ilyen van? Igen, a Sitness 5 labdaszékkel, amit te is bármikor kipróbálhatsz nálunk!...
49.990+ÁFA-tól (Bruttó 63.487 Ft)
RÉSZLETES INFORMÁCIÓ »

Emagra Zen X5

Hálós háttámlás forgószék

Dolgozz úgy, hogy 5 évig nem kell aggódnod sem a széked, sem az egészséged miatt: ezt adja az Emagra Zen X5....
69.980+ÁFA-tól (Bruttó 88.875 Ft)
RÉSZLETES INFORMÁCIÓ »

Emagra Yoga X8

deréktámaszos elegáns forgószék

Itt a Yoga, ami egyensúlyt teremt irodádban: egészség és kényelem egyetlen székben, eleganciával é...
54.400+ÁFA-tól (Bruttó 69.088 Ft)
RÉSZLETES INFORMÁCIÓ »

Ugye te sem akarsz meghalni?

Ha nem, iratkozz fel egészséges tanácsokért!

E-mail:


Ugye te sem akarsz meghalni?

Ha nem, iratkozz fel egészséges tanácsokért!

E-mail:
Adatvédelmi nyilatkozat
2016.03.09

A 10 legjobb irodai szék – ülnéd őket?

Valljuk be egymás között: te sem valamilyen irodaszéket vennél, hanem a legjobbat.


2014.06.25

Napi szék: full-extrás térdeplő

Mit szólnátok egy térdeplőszékhez háttámlával?


2016.06.17

A SpinaliS székek előnyei

Korábban bepillantást nyertünk a dinamikus ülések legfontosabb jellemzőibe, és megbizonyosodtunk arról, hogy mennyire fontos a jó közérzet és a mozgásszerveink állapotának szempontjából, hogy ne egy adott helyzetbe kényszerítve, statikusan üljünk a székünkön hosszú munkaórákon keresztül. Szóba került a SpinaliS nevű innovatív székcsalád, és megígértük, hogy részletesebben is beszámolunk a termékek kiváló tulajdonságairól.


2016.04.18

Térdeplőszék – tényleg egészséges?

Napjainkban – mivel az ülőmunkával töltött idő mennyisége, és az irodai dolgozók közötti mozgásszervi és gerinc-panaszok gyakorisága együtt növekszik – egyre több a próbálkozás arra, hogy a negatív következményeket kiküszöbölő ülési megoldások szülessenek. Ezek a megoldások gyakran az ún. dinamikus ülés elvén alapulnak, vagyis arra késztetik a test tartóizmait, hogy állandóan dolgozzanak.


Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
© Copyright 2015. Nietsch Kft.
A kosárba helyezéshez válassz kárpitot!

RENDBEN
Maximum 5 széket helyezhetsz a próbaszék listádra!

RENDBEN
A széket sikeresen a próbaszékeid
közé helyezted!

Vissza a székhez Tovább a próbaszék-igényléshez
× Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

CÉGKÉNT MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
Kapcsolattartó e-mail cím:VISSZA Tovább
×