Magazin

A legnagyobb katasztrófák azért történnek, mert a legkisebb alkatrészek hibásodnak meg

2020-01-14 Horváth Krisztián


Emlékszel még, mi történt a Challenger és a Columbia űrsiklókkal? A világ legbonyolultabb eszközei csődöt mondtak (és emberi életeket követeltek). Hogyan függ ez össze a forgószékeddel?


1986. január 28.-án és 2003. február 1.-én meghalt összesen 14 kiváló asztronauta, miközben kötelességüket teljesítették. Az űrkutatás történetének legösszetetteb szerkezeteit üzemeltették, mögöttük pedig a bolygó legfelkészültebb szakemberei és repülésirányítói álltak. A tragédia mégis bekövetkezett.

A sajnálatos eseményekben az a legrosszabb, hogy utólag kiderült: szerencsétlen körülmények és apró alkatrészek összejátszása okozta őket. A Challengernél a szilárd hajtóanyagú segédrakéták olcsó tömítése hibásodott meg, míg a Columbia esetében a hővédő pajzs sérült meg a felszálláskor rá eső jégdaraboktól, így a légkörbe való visszatéréskor az űrrepülő elégett.

 

A XX. század technológiája az űrben született

Mondhatnánk, hogy az űrkutatás szorosan összefügg mindennapi életünkkel, hisz az ott felfedezett újítások (például a teflon vagy a NET-háló) pár év alatt beszivárognak a kereskedelmi termékek közé, és ez igaz is lenne, de az űrkutatás nagy baleseteit most nem emiatt hoztuk fel a bevezetőben.

Egyszerűen arról van szó, miért szeretjük mi összeszerelni az irodaszékeket, amiket rendeltél.

Azért fontos téma az, mert például a karácsony előtti héten 200 darab Emagra széket szereltünk össze és juttatunk el megrendelőinkhez. Fontosnak tartjuk, hogy prémium ergonomikus széked mellé ingyenesen adjuk a profi összeszerelést.

 

Miért?

Ennek több oka is van.

Az első az, hogy szerintünk a teljes kényelmed és kiszolgálásod fontos része, hogy a nálunk vásárolt terméket készre szerelve, saját igényeidnek megfelelően kapod meg. Ezzel időt és energiát is spórolsz, márpedig manapság mindenkinek ebből van a legkevesebb.

Másodszor - és itt jönnek az űrrepülők - az a tapasztalatunk, hogy a legjobb székek meghibásodása is általában a legkisebb alkatrészek hibája miatt történik. Elég egy rosszul meghúzott csavar, és az évekig tartó terhelés miatt az egyébként hibátlan karfa is képes tönkremenni. 

Szakembereink ismerik azokat a praktikákat, amikkel pillanatok alatt hibátlanul összeállítható egy szék, és ezt a tudást te a vásárolt termékeddel együtt kapod meg.

Harmadszor pedig mert hiszünk benne, hogy a vásárlás nem ér véget a termék kiszállításával. Mi az egészséges munkakörnyezeted megteremtésében vagyunk érdekeltek, ennek pedig fontos része, hogy a termék, amit tőlünk vettél, a lehető legtovább szolgáljon téged (Emagra székek esetében például 5 év garanciát vállalunk, a SpinaliS székekre pedig élettartam-garanciát).

 

Különösen fontos ez székflották esetében

Ma már nem ritka, hogy egy-egy partnerünk 50-100 székből álló flottával segíti kollegái egészséges ülését (és hoz saját maga számára is pénztárcabarát döntést).

Természetesen ezeknek a székflottáknak az üzemeltetéséhez is van folyamatos együttműködésünk, de ez a rendszeres karbantartás is azzal kezdődik, hogy jól szereljük össze székeidet.

 

 

(A képen kollégáink a Fiege számára állítottak össze negyvennél is több széket egyetlen nap alatt, hogy munkájuk zavartalanul folyhasson. Öröm nézni az összhangot.)

2020-ban is javasoljuk, hogy csak olyan helyen vásárolj forgószéket, ahol annak összeszerelését és beállítását is profi szakemberek vállalják, mert így garantálható a biztonságod és a szék valóban hosszú élettartama.

 
2016.10.06

Amiken mindenki szívesen ülne: íme a 3 legjobb hálós forgószékünk

Biztos te is láttál már hálós háttámlás forgószéket, de el sem gondolkodtál rajta, miért olyan jó. Segítünk kicsit, összeszedtük az érveket, de ennél többet is adunk: megmutatjuk, melyik Magyarország három kedvenc hálós forgószéke.

Tovább olvasom

2016.08.30

A felfújható bútorok világa

Elérkeztük a következő, laikusok számára komolytalannak tűnő bútorcsoporthoz, amely az utóbbi időben ugrásszerű változásokon ment át, és így teljes joggal belépett a komoly, sőt a dizájnerbútorok világába. Ne hagyjuk tévútra vinni magunkat: ezek a bútorok nem olcsóbbak, sőt... Hiszen a pneumatikus, azaz felfújható ágyak, székek, kanapék és egyéb bútordarabok számos olyan kihívásnak kell, hogy megfeleljenek, aminek az eredménye magas ár lesz.

Tovább olvasom

2017.08.15

2017 TOP irodai forgószékei

Ha te is azok közé tartozol, akik igazán jó forgószéket keresnek, akkor előbb-utóbb felteszed nekünk a kérdést: melyik a legjobb székünk? Erre a kérdésre keressük a választ eddigi idei tapasztalataink alapján.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos