Magazin

Hol találok jó irodai székeket?

2017-06-06 Horváth Krisztián


Pofon egyszerűnek tűnik a címben feltett kérdés, de tudjuk, hogy 2017-ben Magyarországon megoldani egy valóban jó irodai forgószék beszerzését nem kis kihívást jelent. Szeretnénk kicsit segíteni, hogy se a pénzed, se a derekad és az egészséged ne legyen oda...


 

Mitől lesz jó egy valóban jó irodai forgószék?

 

Lássunk 4 olyan közkeletű dolgot, amiket feltétlenül sorra kell vennünk.

1) Az olcsó szék nem jó szék. Ha így látod a kérdést, soha nem lesz jó széked.

Azt gondoltad, hogy 30.000 forintért igazán jó székeket lehet venni? Csak azért, mert a neten ennyiért már "ergonomikusnak" hirdetett darabok vannak? Ne áltasd magad. Sajnáljuk, ha mi lőttük le a poént, de egy igazán tartós és egészségedet megóvó szék nem ennyibe kerül.

2) Drága szék nem létezik.

Ha a bemutatótermünk prémium kínálatán végignézel, felkaphatod a fejedet, hogy milyen árcédulák vannak. Pedig ezeknek önmagukban semmi értelmük, hisz az általad drágának talált darabok a legolcsóbbak. Hogyan lehetséges ez? Egész egyszerűen úgy, hogy ezek nem csak sokkal tartósabbak (így élettartamuk és garanciaidejük arányában jóval olcsóbbak, mint az emlegetett 30.000 Ft-os darabok), de sokkal jobban megóvnak a fájdalmaktól és az egészségkárosodástól is. Ez pedig megfizethetetlen.

3) Ha az egészségedért tesz a szék, nem pedig a kényelmedért, akkor jó.

Persze sokan egyszerűen úgy választanak széket, hogy beleülnek, és ha az kényelmes, akkor azt gondolják, hogy máris egészséges. Természetesen ez nem igaz. Nem az a jó szék, ami kipárnázza a testedet és egész nap mozdulatlanul ülsz benne. A valódi segítség az aktív ülés és a megfelelő székmechanikák, a maguk ergonomikus kiegészítőivel (karfa, fejtámla, ülésmélység-állítás).

4) Nem hagy cserben.

A kocsidban is rengeteget ülsz és azt várod tőle, hogy meghibásodás nélkül eljuttasson A-ból B-be. A szék miért lenne más? Napi 8-12 órát ülsz, és el kell jutnod a nap végére, ráadásul egészségesen, fitten, fájdalmaktól mentesen. Akkor miért is nem akarsz egy olyan munkatársat forgószéked személyében, aki segít ebben? Ráadásul a jó szék nem 1-2 évre szól, hanem akár 5-10 évre is.

 

Oké, de hol találok jó székeket?

 

Fagylaltot legszívesebben a legjobb helyen, az olasz fagyizóban szeretsz venni, ahogy kávét sem az ingyenes termékbemutatón kóstolsz, ha teheted. 

Manapság rengetegen árulnak székeket az interneten, kevés azonban az igazi szaküzlet igazi szakértelemmel és tapasztalattal. Hidd el, székkel ma bárki kereskedhet mindenféle tudás nélkül, pedig a szék valójában halálos fegyver: életünk javát ülve töltjük, és ha rossz széket kapunk valakitől, az gyakorlatilag gyilkosság. Lassan öl, mint a méreg.

A bemutatóterem kérdése is hasonló: hiába van valakinek "nyilvános árusítótere", ha ott nem tud szakszerű segítséged adni neked, amikor életed következő 5-10 évére választasz magadnak széket. Ugyanígy ezeknek a helyeknek a többsége szervizháttérrel sem rendelkezik, így ha bármi baj lenne, nem fognak tudni érdemben foglalkozni a székeddel.

Elmehetsz egy mondva csinált bemutatóterembe, vagy eljöhetsz hozzánk, ahol Judit és Mária várnak, és két perc alatt meggyőződhetsz róla, hogy nekünk szívügyünk a Te egészséges széked.

                       

 

Nálunk a bemutatóterem érted van, nem a székekért. A minőségre utazunk, nem a mennyiségre. Ha tényleg jó szék kell, látogass meg minket a 1131 Béke utca 105-ben hétköznap 10 és 18 óra között. 

 

 
2016.07.14

Emagra székek első kézből

Az Irodabutik 2016-tól a kiváló minőségű és 5 év garanciával rendelkező cseh gyártmányú Emagra székek hivatalos hazai forgalmazója.

Tovább olvasom

2018.01.09

Húsba vágó: mitől lesz jó egy irodaszék?

Sokat írtunk már arról, mitől válik igazán egészségessé egy irodaszék, most azonban pénztárcavédő percek következnek. Ennek apropóját máris eláruljuk, és rengeteg pénzt spórolunk meg neked.

Tovább olvasom

2017.01.18

Döbbenet: így dolgoznak a multik

Celluxszal szervizelni egy drága széket? Kihagyni a csapágyat? Pozitív példákat szeretünk hozni a minőségi ülés világából, szándékosan kerüljük a negatívakat. De néhány gányolás mellett mi sem tudunk elmenni szó nélkül...

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos