Magazin

Ismét itt a TOP 10 irodaszék (2020 tapasztalataival)

2021-04-06 Horváth Krisztián


A koronavírus járvány alaposan átformálta az irodaszékekkel kapcsolatos elvárásokat tavaly, és ezt mi is éreztük. Elmondjuk, mit látunk online és bemutatótermi, értékesítési tapasztalataink alapján, és hozunk friss TOP10-et is.


Még jobban előtérbe került az egészség

Már a megelőző évek is azt mutatták nekünk, hogy az igazán egészséges széket keresők egyre nagyobb arányban vannak. Azok, akik megtapasztalták az olcsó multis forgószékek világát és rájöttek, hogy ezeken hosszan nem lehet és főleg nem érdemes ülni, valódi megoldások után kutatnak.

Ezekből szerencsére szép számmal tudunk mutatni megújult bemutatótermünkben. A pandémia alatt is kiemelt hangsúlyt fektettünk a biztonságos, személyes próbára és tesztre, így próbaszéket is zavartalanul kérhettél és kérhetsz akár saját irodádba, otthonodba is.

 

Leáldozik a drága, de egészségtelen designszékek kora

Legyen szó akár IKEA-megoldásról, akár méregdrága, brandelt székekről, az otthoni munka hatalmas változásokat hozott. A márkájuk miatt sokba kerülő designerszékek (szándékosan nem írunk márkákat) eddig főleg azért voltak népszerűek, mert sok cég presztizskérdést csinált belőle, hogy ilyenek legyenek az irodai tereikben. Az employer branding részének tekintették, így kifizették ezeket a székeket.

Ám ezen székek többsége a legkevésbé sem ergonomikus. És amikor a cég nem, vagy csak részben fizet új széket az otthoni munkavégzéshez, a széket ténylegesen használó munkatárs nem a design, hanem az egészség szempontjai alapján fog dönteni. A cégnek nem tud fájni a háta, a dolgozónak viszont igen.

 

Aktív ülés és szinkron mechanika

Gerincvédelmi szempontból eddig is az aktív ülést vagy a valódi szinkron mechanikás megoldásokat javasoltuk, 2020-ban azonban ezek az eddigi évekhez képest is látványosan előre törtek. Értékesítési statisztikáinkat az irodák időszakos bezárásai miatt inkább a home officeban dolgozók alakították. Ezek alapján mutatjuk a tavalyi TOP10-et.

 

SpinaliS Hacker

Az aktív ülés a gerincgyógyászok szerint messze legegészségesebb megoldás nyolc órás vagy azt meghaladó tartós ülőmunkamunka-végzésre. A SpinaliS székek mechanikája az ülőlabda rugalmasságát kombinálja egy szék kényelmével, mindezt prémium minőségben európai gyártással, élettartam-garanciával.

Bemutatótermünkben az összes SpinaliS modellt tesztelheted, amik közül az egyik kiemelkedő favorit a Hacker. A szék háttámlája a teljes magasságtól külön is állítható, emellett kombinálja a hálós és lélegző textilbőr elemeket. Ülőlapja természetesen szabadon mozog, így téve lehetővé a medence szabad mozgását és a hátizomzat egészségét. Az alap változat mellett extra kivitelben, króm vázzal és speciális kárpitszínekkel is elérheted kínálatunkban.

 

Emagra X8

Az Emagra székcsalád immár 5 éve van velünk és egyre kedveltebb márkája a hazai székpiacnak. Ergonómiai képességeiről a kiváló minőségű szinkron mechanikája gondoskodik, ami a napi munka során szabad mozgást enged a deréknak, hiszen ülőlapja és háttámlája hintázás közben eltérő mértékben mozdul, így az általuk bezárt szög is változik. Ez segít a deréknak abban, hogy ne egyetlen, statikus pozícióban kelljen töltenie az egész napot.

Az X8-as Emagra több kivitelben is elérhető kínálatunkban, de akár teljes egészében is személyre szabhatod. A karfa, a fejtámla, a lábcsillag, a gázlift magassága és természetesen a háttámla-háló színe is variálható, személyre szabható, így garantáltan megtaláljuk a számodra tökéletes kialakítást. 

Emellett természetesen minden Emagra modellre, így az X8-asra is 5 év garancia vonatkozik, hiszen európai gyártásban készülnek a megmagasabb minőségi szempontok szerint.

 

Ergohuman

Az Ergohuman a szinkron mechanikás ergonomikus ülés sztárja már évek óta a világ szinte minden részén. Nemzetközi sikerének oka a design és a funkció egyedi találkozása.

A gerinckímélő, változó szögben mozgó, szinkron mechanikával összekapcsolt ülő- és hátlap az állítható deréktámasszal kiemelkedő élménnyé teszi az ülést. A szék funkciói egy helyről vezérelhetőek bowdenes megoldással, a kialakítás csúcsa pedig a teljesen hálós ülőfelület, mely folyamatos szellőzést és optimális alátámasztást tesz lehetővé a fejtámlától a háttámlán és a deréktámaszon át az ülőlapig, mely utóbbinak természetesen a mélysége is állítható.

A krómozott alkatrészek az egyébként is futurisztikus megjelenést tovább fokozzák, az alap változaton túl pedig az extra kivitelhez már lábtámaszt és laptop-tartót is rendelhetsz.

 

SpinaliS Ergonomic

Az Ergonomic a belépő az aktív ülés világába. Az alap modellt úgy tervezték, hogy a legegészségesebb módon mozgassa medencédet és gerincedet, miközben a legtöbb testalkathoz optimális a kialakítása.

Háttámlája teljesen hálós, így a legnagyobb nyári melegben is folyamatosan komfortos marad, kiválóan szellőzik. Az ülőlap kárpitozása prémium lélegző textilbőr. A székre - mint minden SpinaliS modellre - élettartam-garancia vonatkozik, így biztosítjuk számodra, hogy tényleg kiemelkedő a tervezési és kivitelezési minősége.

Egyedi igény esetén már extra párnázott ülőlappal is rendelheted.

 

Emagra X5

Az Emagra X5 az egyik első modell volt a cseh gyártmányú, 5 év garanciával rendelkező Emagra termékek között. Az utóbbi években az irodák és home officeok igazi sztárja lett, hiszen kényelme és tudása mellett ára is optimális. Hosszú évekre megoldja neked az egészséges ülőmunka kérdését függetlenül attól, mennyit is ülsz.

Az X5-ös számtalan kivitelben érhető el kínálatunkban, többek között az alap, szövet ülőlapos kiépítéseken túl NET-hálós ülőlappal is. Ha saját magad állítanád össze, konfigurálhatod is, hogy személyre szabhasd a fejtámlát, a karfákat, a háttámlát, az ülőlapot, a gázlift magasságát, a csillagot és a görgőket is.

 

Sitness 55

A Sitness 55 kiemelkedő példája a német székiparnak. A Topstar családból érkező modell módfelett kényelmes szivacsozással és kárpitozással rendelkezik, ami csípőnél és deréknál is széles. Karfái magasságban állíthatóak, ahogy a háttámla és a szék teljes magassága is egymástól függetlenül szabályozható.

Szinkron mechanikája gerincbarát, egészséges hintázást is lehetővé tesz a derékhajlat szögének változtatásával. Emellett a Body-Balance-Tec rendszer segítségével a szék felépítménye oldalirányban is képes a kitérésre, így a legapróbb mozgásokat is követi, tehermentesítve ezzel a deréktáji gerincszakaszt.

Számtalan színben rendelhető, a 3 év garancia pedig alapfelszereltség.

 

Emagra X4

Nem véletlen, hogy értékesítési toplinstánkra a 2020-as évben az X4-es Emagra is feljutott. Ez a modell is igen népszerű a home officera váltók körében, de irodaházakba is volt belőle több megrendelésünk.

Természetesen gerincbarát szinkron mechanikás rendszerrel szerelt, háttámlájának kialakítása pedig deréktámaszos, így minden ergonómiai igényt kielégít. Állítható fejtámlájával és állítható karfáival teljesen személyre szabható.

Az Emagra családra érvényes 5 év teljes körű garancia biztosítja, hogy sokáig élvezhesd a cseh minőséget.

 

Boston

A Boston székek évek óta toplistásak a megbízható irodaszékek között. Standard változata mellett immár erősített, 24 órás szolgálatra szánt XXL kivitelben és a jól ismert, extra magas háttámlás H megoldással is rendelheted.

A szinkron mechanika minden kivitelnél biztosítja, hogy a napi 8-10 órás ülőmunka is egészséges maradjon, hiszen az ülőlap és a háttámla hintázás közben változó szögben mozog, így adva mozgásteret a deréknak, hogy az ne statikus pozícióban töltse az egész napot.

A Boston minden változatához kopásálló, színes kárpitozás tartozik, emellett természetesen 3 év garanciával szállítjuk őket neked.

 

SpinaliS Spider

Talán az otthoni munkavégzés terjedése, talán a gamerek között is egyre terjedő hát- és derékfájás terjedése az oka, de tény, hogy az eddigi évekhez képest sokkal több SpinaliS Spider modell fogyott tavaly.

A Spider talán a legvagányabb az egészséges, aktív ülést biztosító SpinaliS modellek között, így jó eséllyel a tudása mellett a külseje teszi ilyen népszerűvé. A gerincgyógyászati ajánlás tanúskodik róla, hogy napi akár 10-12 órát is kényelmesen, de ami még fontosabb, egészségesen lehet benne eltölteni, hiszen mozgatja a passzív, gerincgyilkos kipárnázás helyett a medencét és a derekat is, ezzel visszaerősítve a hátizomzatot is.

Az alap, fekete vázas változat mellett extra, króm vázzal és speciális kárpitszínekkel is rendelhető, természetesen minden esetben élettartam-garanciával.

 

Mironell Extra

A Mironell Extra változata nem csak kiváló operatív görgős szék mindennapos ülőmunkához, de emellett XXL terhelésre tervezték, vagyis akár 130 kilóig is biztonságosan terhelhető.

Szinkron mechanikája gerincbarát használatot tesz lehetővé, közben a kényelemről sem feledkezik meg: deréktámaszos a háttámlája, fejtámlája és karfái pedig szabadon állíthatóak a szék teljes magasságától és az ülésmélységtől is.

A funkcionális extrák mellé kopásálló kárpitozás, NET-hálós háttámla és 3 év garancia is tartozik.

 

Bízunk székeinkben

Éppen ezért minden termékünkre 40 napos visszafizetési garanciát is biztosítunk, ha az mégsem váltaná be a hozzá fűzött reményeket. Ez nekünk is egy biztosíték, mert számunkra az a legfontosabb, hogy egészséges és kényelmes széket találj munkavégzésedhez.

 

Az ergonómia következő lépcsőfoka: emelhető asztal

Nem feledkezhetünk meg arról a tényről, hogy sokan már otthonra is rendszeresítették saját emelhető asztalukat. Ez azért fontos, mert az ergonomikus székben töltött idő is egészségesebbé tehető, ha azt álló munkával párosítjuk.

A hatékony álló munkavégzéshez elengedhetetlen, hogy a munkafelületet zökkenőmentesen tudjuk aktuális magasságunkhoz emelni. Ebben segítenek emelhető asztalaink, amik programozható memóriája nem csak kényelmessé, de okossá is teszi ezeket a termékeket.

Kínálatunk e téren abban tér el a szokásostól, hogy három féle lábszínnel, 10 féle bútorlap-színnel, teljesen egyedi méretben, számtalan kiegészítővel, sőt akár dizájnos epoxy-betétes asztallappal is rendelheted.

 

Ha bármiben tudunk neked segíteni az egészséges otthoni vagy irodai munkatér megteremtésében, keress minket bátran akár személyesen bemutatótermünkben a 1131 Budapest, Béke utca 105. szám alatt hétköznapokon 10 és 18 óra között (a korlátozások alatt is biztonságosan látogatható), vagy online elérhetőségeinken.

Döntéseddel segíts összeállítani a 2021-es TOP-listát!
2016.10.06

Amiken mindenki szívesen ülne: íme a 3 legjobb hálós forgószékünk

Biztos te is láttál már hálós háttámlás forgószéket, de el sem gondolkodtál rajta, miért olyan jó. Segítünk kicsit, összeszedtük az érveket, de ennél többet is adunk: megmutatjuk, melyik Magyarország három kedvenc hálós forgószéke.

Tovább olvasom

2016.08.30

A felfújható bútorok világa

Elérkeztük a következő, laikusok számára komolytalannak tűnő bútorcsoporthoz, amely az utóbbi időben ugrásszerű változásokon ment át, és így teljes joggal belépett a komoly, sőt a dizájnerbútorok világába. Ne hagyjuk tévútra vinni magunkat: ezek a bútorok nem olcsóbbak, sőt... Hiszen a pneumatikus, azaz felfújható ágyak, székek, kanapék és egyéb bútordarabok számos olyan kihívásnak kell, hogy megfeleljenek, aminek az eredménye magas ár lesz.

Tovább olvasom

2017.08.15

2017 TOP irodai forgószékei

Ha te is azok közé tartozol, akik igazán jó forgószéket keresnek, akkor előbb-utóbb felteszed nekünk a kérdést: melyik a legjobb székünk? Erre a kérdésre keressük a választ eddigi idei tapasztalataink alapján.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos