Magazin

Mozgás és munka egyszerre? Igen!

2013-11-14 Horváth Krisztián


Irodába vagyunk kényszerítve, ez a modern világ áldása és átka is egyben. Az irodai munka minden kényelmi szempontja mellett számolnunk kell az egészségügyi kockázatokkal is. A legtöbb ülőmunkából fakadó panaszt azonban egy kevés mozgással megelőzhetjük. Összeállításunkban megmutatjuk, hogyan hangold össze a munkát és a mozgást!


 

FitDesk X1

A FitDesk X1 egy igen egyszerű megoldást kínál a munka, az ülés és a sportolás ötvözésére: egy szobabiciklire applikált munkaállomásról van szó, melynek ülését is kényelmesebbre cserélték. Gépelés közben nézhetjük pulzusunkat és informálódhatunk róla, hogy éppen hányadik kilóméternél járunk. Konditerem és iroda egyszerre!

 

BBC

A Gaima Balance Ball Chair nevű labda-szék hibrid ma mág nem kapható nálunk közvetlenül, de mindenképpen érdekes megoldás (szinte ugyanezt megkaphatod azonban vidám színekben a Topstar Sitness labdaszékkel nálunk is!). Egy szabványos ülőlabdát illesztettek egy olyan keretbe, mely nem hagyja elgurulni, ugyanakkor maga a keret görgőkön mozgatható, és egy apró háttámlája is van. Mindez lehetővé teszi, hogy néhány pillanatra megpihenve hátradőljünk vagy hátrébb helyezkedjünk a labdán, ugyanakkor egész nap mozgásban tartja törzsünk izmait.

 

Sweat Desk

A Sweat Desk egy olyan minimalista dizájnnal készült komplex irodai munkaállomás, melynek elemeit egyszerre lehet munkára és testmozgásra is hasznosítani. A blokkok sokféle mozgásra adnak lehetőséget, és kombinálhatjuk is őket. Azt nem tudni, hogy a kollegák hogyan viszonyulnak a gondolathoz, hogy valaki mellettük izzadjon le és végezze el a napi testmozgását, de a megoldás azért kreatív.

 

TrekDesk Treadmill

A TrekDesk Treadmill egy egészen ráfasztó megoldásnak látszik a képek alapján. Munkánkat állva végezzük, megkapjuk hozzá a szokásos irodai felszereléseket (telefont, laptopot, nyomtatót, jegyzetfüzetet, stb.), azonban taplunk alatt halad a padló, ugyanis egy futópadon állunk. Nekünk rögtön az jutott eszünkbe, hogy ha valaki nem végzi elég gyorsan a feladatait, főnöke csak teker egyet a sebesség-szabályozón, és máris izzadhat az illető.

 

ErgoErgo Stool

Itt van az ErgoErgo Stool nevű, egyszerűségében zseniális szék is, mely harmónika-szerű felépítésével nem csak kellemes rugózást biztosít a rajta ülőnek, hanem egyben ösztönzi is a mozgársa azáltal, hogy oldalirányban is lehetséges a kitérése. Testünk izmainak folyamatosan dolgoznia kell azon, hogy egyenesen maradjunk, ám ez nem zavaró, hiszen a tevékenység a biciklizés közbeni (tudattalanul is végrehajtott) egyensúlyozáshoz hasonlítható.

 

Egészség, melyet nálunk is megvásárolhatsz

Végezetül szeretnénk olyan terméket is mutatni, melyet könnyedén beszerezhetsz nálunk is, és a való életben bizonyította hatékonyságát.

 

SpinaliS aktív ülés

A SpinaliS rendszerű székek használatával elkerülhetsz minden később jelentkező, vagy részben már fennálló, gerincet és derekat érintő megbetegedést, ugyanis a SpinaliS a mélyizomzat dolgoztatásával nem hagyja, hogy egészségtelenül ülj. Az aktív ülés rendszere a ma elfogadott legkorszerűbb módja az ergonomikus ülésnek. Kattints, hogy bővebben is olvashass erről...

Térdeplőszékek

A térdeplőszékeken való ülés és munka alapjaiban különbözik a hagyományos irodaszékek koncepciójától, hiszen a terhelést a testünknek teljesen más részei viselik. Ma sokan gondolják úgy, hogy egy térdeplőszék és egy hagyományos szék kombinációja, váltogatása a lehető legegészségesebb dolog, amit tehetünk munka közben. Nézd meg térdeplőszékeinket!

 

Más ergonomikus székre vágysz? Böngészd egészséges kínálatunkat, ide kattintva!
2016.03.09

A 10 legjobb irodai szék – ülnéd őket?

Valljuk be egymás között: te sem valamilyen irodaszéket vennél, hanem a legjobbat.

Tovább olvasom

2014.06.25

Napi szék: full-extrás térdeplő

Mit szólnátok egy térdeplőszékhez háttámlával?

Tovább olvasom

2016.06.17

A SpinaliS székek előnyei

Korábban bepillantást nyertünk a dinamikus ülések legfontosabb jellemzőibe, és megbizonyosodtunk arról, hogy mennyire fontos a jó közérzet és a mozgásszerveink állapotának szempontjából, hogy ne egy adott helyzetbe kényszerítve, statikusan üljünk a székünkön hosszú munkaórákon keresztül. Szóba került a SpinaliS nevű innovatív székcsalád, és megígértük, hogy részletesebben is beszámolunk a termékek kiváló tulajdonságairól.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos