Magazin

Napi szék: Mert hintázni jó!

2018-08-08 Balogh Attila


Ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár dinamikusabb széket, amelyekkel egy picit újraélhetjük a gyerekkorunkat, hiszen akkoriban mindenki szeretett hintázni. Az élmény mellett ezekben a székekben nagyon jól lehet relaxálni is, akár egy könyvet vagy ezt a cikket olvasva.


Egy igen modern darabbal indítunk, amely extra szolgáltatást is nyújt.

Persze ne gondoljunk túl messzire, itt az extra többlet funkció kimerül egy lámpában, amely a szék szerkezetével van egybeépítve, igen profi megoldással. Miközben lágyan hintázunk, ez a lámpa végig a fejünk fölött maradva világít nekünk. Mi lehet, hogy még két karfát is toldottunk volna hozzá, de ez már csak hab a tortán.

Lépjünk egyel vissza a modern székek világából és lássuk a következő jelöltet:

Egyszerű és mégis nagyszerű. Két darab fa lap és ugyanennyi ovális fém karika. Kell ennél több? Ez a modell is képes lehet a hintázás világába elrepíteni minket. Ami esetleg nektek is szembetűnő ennél a széknél, hogy nem tűnik túl kényelmesnek, tehát hamar megfájdulhat az ember dereka, így az ergonómia királyának nem neveznénk.

Egy érdekesebb koncepciójú darabot hagytunk a cikk végére, amely inkább függ, mintsem áll.

Bevalljuk, hogy hasonló modellt még nem próbáltunk ki mi sem, így csak a szabad szemmel is látható tartásgyilkos technológia az, amire következtetni tudunk e függő székkel kapcsolatban. Egy pillanat. Ezen a széken ülni is lehet! Igen, az a fejpárna eléggé meg tudja csalni az ember szemét, tehát eredetileg nem fekvésre, hanem ülésre tervezték. Így már minden stimmel, ötletes darab, ami inkább egy személyig kényelmes és akár házilag is elkészíthető.

A hintázás persze nem az ergonómia csúcsa, sőt a legtöbb főnöki hintaszék kifejezetten gyilkos a derekadra nézve. Ezt mindig tartsd szem előtt, ha napi több órás ülésre vásárolnál forgószéket!
2016.10.06

Amiken mindenki szívesen ülne: íme a 3 legjobb hálós forgószékünk

Biztos te is láttál már hálós háttámlás forgószéket, de el sem gondolkodtál rajta, miért olyan jó. Segítünk kicsit, összeszedtük az érveket, de ennél többet is adunk: megmutatjuk, melyik Magyarország három kedvenc hálós forgószéke.

Tovább olvasom

2016.08.30

A felfújható bútorok világa

Elérkeztük a következő, laikusok számára komolytalannak tűnő bútorcsoporthoz, amely az utóbbi időben ugrásszerű változásokon ment át, és így teljes joggal belépett a komoly, sőt a dizájnerbútorok világába. Ne hagyjuk tévútra vinni magunkat: ezek a bútorok nem olcsóbbak, sőt... Hiszen a pneumatikus, azaz felfújható ágyak, székek, kanapék és egyéb bútordarabok számos olyan kihívásnak kell, hogy megfeleljenek, aminek az eredménye magas ár lesz.

Tovább olvasom

2017.08.15

2017 TOP irodai forgószékei

Ha te is azok közé tartozol, akik igazán jó forgószéket keresnek, akkor előbb-utóbb felteszed nekünk a kérdést: melyik a legjobb székünk? Erre a kérdésre keressük a választ eddigi idei tapasztalataink alapján.

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos