Magazin

Szerinted melyek a leginkább környezettudatos cégek?

2013-07-02 Horváth Krisztián


Évről évre több szaklap is osztályozza azokat a vállalatokat, melyek a leginkább figyelnek környezetükre - és azokat is, melyek a legkevésbé. A Google például minden konferenciáján igyekszik hangsúlyozni, hogy fűnyírók helyett kecskéket használ zöld területeinek rendben tartásához. Csupán marketingfogásról van szó, vagy ennél többet is tesznek a multik bolygónk jövőjéért?


Mielőtt sorra vesszük a legjobbakat, érdemes eloszlatni azt a tévhitet, hogy a környezettudatosság sokba kerül. Manapság átalakulóban van a világ, a “bio” gondolkodás egyre terjed és egyre olcsóbb. 2012-ben például 11 vállalat pályázott az Ablakon Bedobott Pénz Programra (KÖVET Egyesület), és 48 intézkedésükkel 1,6 milliárd forintot takarítottak meg. Főleg energia- és vízgazdálkodási programokat indítottak, de voltak papírtakarékossági és szelektív hulladékgyűjtési beruházások is. Ezek az intézkedések nem csak környezetbarátak voltak, de gazdasági hasznot is hoztak - ez is a pályázat feltétele volt.

A GreenPeace idén hatodik alkalommal készítette el azt a listáját, amin az IT-cégeket osztályozta, “zöld” szempontból. A Cisco (hálózati megoldásokkal foglalkozó cég) és a Google végeztek az élen. A környezetvédelmi szervezet szerint e két óriás azért vezeti a technológiai piacot, mert innovatív energiamegoldásokat is kínálnak. A mádosik helyen az Ericsson, a harmadikon pedig a Fujitsu végzett. 

Nem kell amerikáig mennünk, hogy olyan cégeket találjunk, amelyek tesznek a környezetért. Ha találkoztál már fa karórával, találkoztál a WeWood nevével is. Ez a cég amallett, hogy természetes alapanyagból készíti karóráit, minden egyes eladott darab után ültet valahol a világban egy fát. Akár itt, Magyarországon is, mert programjuknak hazánk is része.

Te is szeretnél tenni a környezetedért? Játssz velünk, töltsd le kuponunkat (melyet itt, az Irodabutikban be is válthatsz), letöltéseddel pedig automatikusan bekerülsz játékunkban, aminek végén, 2013. július hónap folyamán kisorsolunk egy fa karórát. 

 

 
2016.07.14

Emagra székek első kézből

Az Irodabutik 2016-tól a kiváló minőségű és 5 év garanciával rendelkező cseh gyártmányú Emagra székek hivatalos hazai forgalmazója.

Tovább olvasom

2018.01.09

Húsba vágó: mitől lesz jó egy irodaszék?

Sokat írtunk már arról, mitől válik igazán egészségessé egy irodaszék, most azonban pénztárcavédő percek következnek. Ennek apropóját máris eláruljuk, és rengeteg pénzt spórolunk meg neked.

Tovább olvasom

2017.01.18

Döbbenet: így dolgoznak a multik

Celluxszal szervizelni egy drága széket? Kihagyni a csapágyat? Pozitív példákat szeretünk hozni a minőségi ülés világából, szándékosan kerüljük a negatívakat. De néhány gányolás mellett mi sem tudunk elmenni szó nélkül...

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos