Magazin

A 10 legjobb irodaszék Magyarországon (2019)

2019-09-17 Horváth Krisztián


Tudni akarod, melyik az a 10 legjobb irodai szék, amit a legnagyobb multik, az egészségtudatos irodák és a home office hősei választanak? Eddig titkos eladási statisztikák, céges szokások és az elmúlt 30 év tapasztalatával megmutatjuk neked!


Utoljára tavaly adtunk hírt arról, min szeret ülni Magyarország, de egy korábbi, 2016-os és 2017-es anyagunk még népszerűbb volt a témában, így 2019-ben ismét megmutatjuk neked, mi van a piac mögött valójában. Elmondjuk azt is, merre tartanak a trendek és hogyan válthatod gyakorlatra a wellbeing iroda ötletét, ha ülésről van szó.

Cikkünk idén már nem csak saját értékesítési adatainkon alapul, de bevontunk más igen fontos forrásokat is. A saját eladási toplistánkon túl (melyet ti állítotok össze, amikor széket vásároltok nálunk) a legnagyobb hazai gyártók és forgalmazók bizalmas statisztikáit, valamint a BNI üzleti csoportokban levő cégek körében végzett felméréseket is belevettük.

 

Tartósabbat és egészségesebbet

A trend egyértelmű: miközben a hipermarketekben dömping van a használhatatlan, pár-tízezer forintos távolkeleti műanyag székekből, és lassan már mindenki alatt tönkrement egy-egy ilyen az elmúlt években, rengetegen fordulnak a minőségi megoldások felé.

A széknél is kiemelt szempont lett a garanciaidő és az ergonómia. Nem csoda hát, ha 5 év garanciás székeink, illetve kifejezettek a gerincproblémák megelőzésére és kezelésére képes gerincgyógyász székeinket keresitek a legtöbben.

Egyszerű tartós fogyasztási cikkből a szék otthoni környezetben egyre inkább egészségmegóvó megoldássá, céges környezetben pedig a jó forgószék hatékonyságnövelővé és az employer branding fontos eszközévé válik. 

Lássuk most a konkrét listát!

 

1) SpinaliS Hacker

A Hacker tündöklését úgy tűnik, nem veszélyezteti semmi. A SpinaliS székcsalád legkedveltebb modellje az összes SpinaliS eladás majdnem harmadát teszi ki. 

Ez nem véletlen. Előnyeinek száma olyan sok, hogy felsorolni is nehéz. Egyrészt - az összes SpinaliS székkel egyetemben - élettartam-garanciás, ami önmagában egyedülálló Magyarországon. Emellett természetesen az aktív ülés rendszerét garantálja, így kiemelten gerincbarát, amit az egészségpénztárak 100%-os támogatással, az Országos Gerincgyógyászati Központ pedig szakvéleménnyel ismert el.

Az idei évtől a Hacker már Extra változatban, krómozott vázzal és különleges kárpitszínekkel is elérhető!

2019-től a SpinaliS Ülés Központja csapatához már szakorvosok, gerincgyógyászok, és más szakemberek is csatlakoznak a SpinaliS Nagyköveti rendszer keretében, hogy az egészséges ülés standarddá váljon a munka világában.

 

2) Emagra X5

A hazai piacra pár éve megérkező, cseh gyártmányú Emagra székek az első perctől a nagyobb irodák sztárjai. Elsősorban tudásuk, garanciaidejük és kiváló ár/érték arányuk miatt lettek a székbeszerzések első számú célpontjai.

Mint minden Emagra modell, az X5-ös is 5 év garanciával rendelkezik, ami az egyik leghosszabb garanciaidő, amit székre csak kapni lehet. Ehhez társul a tudása. A több változatban is választható X5 Home, Office és Zen modellek gerincbarát szinkron mechanikával, több dimenzióban állítható karfákkal, deréktámaszos-hálós háttámlával, fejtámlával és további extrákkal bárki igényeit és kényelmét kielégítik. Az igazán prémium megoldások kedvelői teljesen hálós ülőfelülettel is hazavihetik az X5M Net kivitelt.

Az Emagra X5-öst előszeretettel választják teljes székflották cseréjének keretében is, hiszen akár 70 darabos rendelésed is egyetlen nap leforgása alatt a kollégák alá juttatjuk.

 

3) Emagra X8 Yoga

Idén a nagytesó mellé magabiztos teljesítménnyel befutott az Emagra X8 Yoga is. Ezt az ergonomikus székünket is több féle kivitelben vásárolhatod meg (a Home változatot például kifejezetten otthonra ajánljuk).

A szinkron mechanika gondoskodik arról, hogy derekad hátra dőlés, hintázás közben is stabil és egészséges pozícióban maradjon, a karfák, amiket testalkatodhoz igazíthatsz, pedig tesznek róla, hogy váll-öved és nyakad is tehermentesítve legyen, így adva teljes komfortot. A könnyen szellőző, dizájnos kialakítással rendelkező háttámla minden iroda ékévé varázsolja pillanatok alatt.

Ahogy minden Emagra szék úgy az X8-as is 5 éves teljes garanciaidővel járul hozzá nem csak az egészséges üléshez, de a nyugalmadhoz is.

 

4) Sitness 55

A Sitness 55 a német Topstar székek egyik legjobb darabja, részleges aktív ülés rendszerrel. Ez azt jelenti, hogy az ülőlap és a hátlap kis mértékben képes követni a székben való mozgásodat, ezzel minimalizálva a porckopást és a derékbántalmak kialakulását.

A magasságban állítható karfák, valamint a minőségi német alkatrészek (például a szériafelszereltséghez tartozó fém csillagtalp) tesznek róla, hogy a három éves garanciaidő alatt se legyen semmi problémád a székkel.

Az ülőlap és a hátlap kiképzésének hála a Sitness 55 az egyik legkényelmesebb székünk: több rétegű, öntött szivacsozása ergonomikus formatervvel rendelkezik.

 

5) SpinaliS Ergonomic

Az Ergonomic a Hacker után a megtöbbet eladott SpinaliS modell mind vállalati, mind pedig magánügyfeleknek. Ez nem csoda: a teljes aktív ülés rendszert garantálja, így egy komplett gerincgyógyász költözik be hozzád, amikor az Ergonomic megérkezik.

A teljesen hálós háttámla kiváló szellőzést biztosít nyáron is, az extra kopásálló szövetek pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy a többi szlovén gyártmányú SpinaliS-hoz hasonlóan az Ergonomic is élettartam-garanciás.

Idén frissült a színválaszték, így már hét féle árnyalatban viheted haza az Országos Gerincgyógyászati Központ és a gerincgyógyászok által is javasolt, az egészségpénztárak által pedig 100%-ban támogatott SpinaliS Ergonomicot.

 

6) Ergohuman

Az Ergohuman egyedülálló abban az értelemben, hogy talán ez a világon a legismertebb ergonomikus irodai szék. Ehhez mindene meg is van, ami kell: ergonomikus ülőfelület-kialakítás végig 100% hálós anyaggal, külön állítható deréktámasz és fejtámasz, aszinkron mechanika hinta funkcióval és hintakeménység-állítóssal, több dimenzióban állítható karfák, állítható ülésmélység, állítható magasság, mindez pedig központilag vezérelhető kezelőszervvel dolgozik a kezed alá.

Az Ergohuman igazán robosztus, nem sajnálták belőle az anyagot. 3 éves teljes garanciaidővel forgalmazzuk, az egyik legmegbízhatóbb típusunk.

Az idei évtől már Plus változatban is választhatod, író/tartó táblával és lábtámasszal, hogy komplett otthoni vagy irodai munkaállomásként is funkcionálhasson.

 

7) OpenPoint SY

A német TopStar cég egy másik székkel is felkerült a népszerűségi toplistára, ez pedig az OpenPoint. Az aszinkron mechanikás, gerincbarát konstrukció egyedi, hálós háttámlájával és fejtámlájával tűnik ki a többiek közül. Így nem csak egészséges, de komfortos is: nyáron kiválóan szellőzik.

A vidám színekben választható OpenPoint magasságban állítható karfákkal, valamint ágyékcsigolya-alátámasztásos ülőlap-szivacsozással segít, hogy a 8-10 órás munkanap se legyen megerőltető. Az öntött, több rétegű szivacsozás sosem veszít a formájából.

Az OpenPoint három éves garanciával érkezik hozzád, ami 3 év nyugalmat is jelent számodra.

 

8) SpinaliS Navigator

Emlékszel még a 90-es és 2000-es évek két évtizedének hatalmas, öblös, bőr főnöki foteljeire? Nagyon sokiág tartott, amíg a reprezentatív, de igazán egészségtelen, klasszikus főnöki fotelek kikoptak a köztudatból. De úgy tűnik, lassan végre teljessé válik ez a folyamat.

Manapság a tudatos vezetői döntések szimbóluma már nem a terebélyes bőrfotel, hanem az egészségtudatos, stílusos SpinaliS Navigator szék, ami nem csak erőt és magabiztosságot sugall, de közben arról is tesz, hogy 10-20-30 év múlva is (derék)fájdalmak nélkül vezethesd a cégedet.

A teljes aktív ülés rendszert garantáló Navigator természetesen élettartam-garanciás, 100% EP támogatást, az OGK és a hazai gerincgyógyászok egyöntetű helyeslését élvezi.

Az idei évtől - népszerűségére való tekintettel - bevezettük az Extra kivitelt is, ami krómozott vázzal érkezik, és különleges szövetszíneket is kínál a prémium kárpitválasztékon belül.

 

9) Emagra LEX Black/Gray/White

Az Emagra LEX székcsalád a költséghatékony, szinkron mechanikás megoldások közé tartozik, azonban két dologban biztosan kitűnik az átlagból.

Egyrészt 5 év garanciaidővel rendelkezik, ami a magyar piacon egyedülálló, számodra pedig a döntés biztonságát jelenti. A cseh gyártmányú Emagra székek igazán jól bírják a gyűrődést!

Másrészt a váz három színben is választható: fekete, szürke és fehér. Ez utóbbi megoldás igazi hiánycikknek számít Magyarországon, és idei bevezetése után minket is meglepett, milyen sokat vittetek belőlük például orvosi rendelőkbe, fogászatokra, recepciókra.

A LEX hálós háttámlája jól szellőzik, karfái magasságban állíthatóak, háttámlája bármely ponton fixálható, így kiválóan ellát általános irodai feladatokat.

 

10) Emelhető asztalok

Furán fog hangzani, de a székes toplista utolsó helyére nem egy szék, hanem egy asztaltípus futott be. Ennek oka az, hogy az egészséges ülőmunkával kapcsolatos gondolkodásmód kitágult, és nem immár nem csak a székeket, de a komplett munkakörnyezetet érinti.

Még akkor is, ha egy kiemelkedően egészséges SpinaliS székben ülsz, rugalmasabbá, aktívabbá teheted a napodat egy-egy pár órás, állva eltöltött időszakkal. Ehhez természetesen olyan asztal kell, ami követi a mozgásodat.

Az emelhető asztalok legnagyobb előnye, hogy egyetlen gombnyomással, elektromosan állíthatod a magasságukat, miközben nem kell róluk lepakolnod: monitorod, laptopod, irataid és a kávéd is veled emelkedik fel.

Az állva eltöltött órák alatt a gerinc jóval kisebb terhelést kap, mint ülve, ezért egyre népszerűbbek az állítható magasságú asztalok.

Nálunk teljesen egyedi méretben, 10 színben, minőségi bútorlapokkal kaphatod meg őket.

 

Próba nélkül ne vegyél széket

Egyre többen tapasztaljátok meg azt is, hogy az élelmiszer- és bútormultiknál forgalmazott, ránézésre igazán szép, elsőre kényelmesnek tűnő, sokszor igen drága székek már pár nap után kényelmetlenné válnak, pár hónap után pedig meghibásodnak. 

A székedben akár napi 8-12 órát is eltöltesz, így kiemelkedően fontos lenne, hogy mielőtt döntesz, több napig is kipróbálhasd. Erre a legtöbb helyen nincs lehetőséged...

Az Irodabutikban viszont kockázatmentes, ingyenes próbaszéket biztosítunk neked, amit saját munkakörnyezetedben tesztelhetsz akár egy hétig is, és a szék szállításáról is mi gondoskodunk!

Továbbra is erősen javasoljuk, hogy akár otthonra keresel széket, akár céges beszerzésről van szó, vásárlás előtt élj a próba lehetőségével, hogy meggyőződhess róla, a számodra tökéletes modellt választod.

 

A garancia mögé szervizháttér is kell

A dizájnszékekkel, hiába márkásak, sokszor nem jár minőség. Egy szék meghibásodása igen problémás, mert mozgatnod kell a nehéz tárgyat, vissza kell vinned a boltba, és sajnos nagyon sok esetben még a legnagyobb cégek sem tartanak pótalkatrészt, nem rendelkeznek szervizháttérrel.

Az Irodabutikban 30 éves szervizháttérrel, helyszíni székszerviz-szolgáltatással és nagyobb székflották esetén akár átalánydíjas székszerviz-szolgáltatással is várunk, hogy mind a garanciaidő, mint pedig az azt követő használat számodra gondtalan és kényelmes lehessen.

Bízunk benne, hogy toplistánkkal és tapasztalataink megosztásával hozzásegítettünk téged, hogy következő székvásárlásod egyben az eddigi legjobb is legyen.


Ezekkel a termékekkel találkozhattál a cikkben:


SpinaliS ergonomikus szék

SpinaliS Ergonomic
SpinaliS ergonomikus szék

219 213 Ft + ÁFA
278 400 Ft Bruttó

RÉSZLETEK

Topstar ergo forgószék mozgó ülőlappal

Sitness 55
Topstar ergo forgószék mozgó ülőlappal

139 362 Ft + ÁFA
176 990 Ft Bruttó

RÉSZLETEK

+1
Topstar hálós irodai forgószék

Open Point SY
Topstar hálós irodai forgószék

96 055 Ft + ÁFA
121 990 Ft Bruttó

RÉSZLETEK

+1
Hálós háttámlás forgószék

Emagra X5 Zen
Hálós háttámlás forgószék

193 329 Ft + ÁFA
245 528 Ft Bruttó

RÉSZLETEK

hálós ülőfelületű egészséges szék

Emagra X5M Net
hálós ülőfelületű egészséges szék

215 365 Ft + ÁFA
273 514 Ft Bruttó

RÉSZLETEK

deréktámaszos elegáns forgószék

Emagra X8 Yoga
deréktámaszos elegáns forgószék

162 152 Ft + ÁFA
205 933 Ft Bruttó

RÉSZLETEK

prémium ergonomikus forgószék

Ergohuman Plus
prémium ergonomikus forgószék

533 858 Ft + ÁFA
678 000 Ft Bruttó

RÉSZLETEK

SpinaliS ergonomikus szék króm vázzal, extra szövetekkel

SpinaliS Hacker Króm
SpinaliS ergonomikus szék króm vázzal, extra szövetekkel

380 630 Ft + ÁFA
483 400 Ft Bruttó

RÉSZLETEK

+2
SpinaliS ergonomikus szék króm vázzal, extra színekkel

SpinaliS Navigator Króm
SpinaliS ergonomikus szék króm vázzal, extra színekkel

423 465 Ft + ÁFA
537 800 Ft Bruttó

RÉSZLETEK

+1
ergonomikus vezetői forgószék

Ergohuman
ergonomikus vezetői forgószék

231 488 Ft + ÁFA
293 990 Ft Bruttó

RÉSZLETEK

SpinaliS ergonomikus szék

SpinaliS Hacker
SpinaliS ergonomikus szék

289 921 Ft + ÁFA
368 200 Ft Bruttó

RÉSZLETEK

SpinaliS ergonomikus szék

SpinaliS Navigator
SpinaliS ergonomikus szék

337 008 Ft + ÁFA
428 000 Ft Bruttó

RÉSZLETEK
2016.07.14

Emagra székek első kézből

Az Irodabutik 2016-tól a kiváló minőségű és 5 év garanciával rendelkező cseh gyártmányú Emagra székek hivatalos hazai forgalmazója.

Tovább olvasom

2018.01.09

Húsba vágó: mitől lesz jó egy irodaszék?

Sokat írtunk már arról, mitől válik igazán egészségessé egy irodaszék, most azonban pénztárcavédő percek következnek. Ennek apropóját máris eláruljuk, és rengeteg pénzt spórolunk meg neked.

Tovább olvasom

2017.01.18

Döbbenet: így dolgoznak a multik

Celluxszal szervizelni egy drága széket? Kihagyni a csapágyat? Pozitív példákat szeretünk hozni a minőségi ülés világából, szándékosan kerüljük a negatívakat. De néhány gányolás mellett mi sem tudunk elmenni szó nélkül...

Tovább olvasom

Kategória összes cikkét, ide kattintva találod
Egyetlen kérdésünk lenne:

HA VÁSÁROLSZ NÁLUNK
CÉGKÉNT VAGY MAGÁNSZEMÉLYKÉNT
TENNÉD?

× szekboltos